تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بهترين علم آن است كه مفيد باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804249878




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- سخنان رهبر معظم انقلاب چراغ راه اهالی سینما باشد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تهیه کننده سینما: سخنان رهبر معظم انقلاب چراغ راه اهالی سینما باشد تهران - ایرنا - ابراهیم اصغری تهیه کننده سینما، از اهالی فرهنگ به ویژه اصحاب سینما خواست؛ تا با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب در زمینه مسائل فرهنگی، مسیری را برای تعالی سینما ایجاد کنند.


اصغری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: مدیران فرهنگی طراز اول جامعه و سینماگران باید یک مسیر متعالی را برای خود ترسیم کنند و به منظور رسیدن به وحدت نظر برای آینده فرهنگی کشور، ضمن مطالعه جامعه و شرایط جهانی، آثار فرهنگی رقبا و کسانی که با کشور ما عناد دارند را بررسی کرده و بدانند آنان چه اهدافی را دنبال می کنند.
وی اضافه کرد: با این روش می توان به یک استراتژی در حوزه سینما رسید و همچون دهه اول انقلاب برای اهالی فرهنگ و سینما مسیری را باز کرد.
تهیه کننده فیلم سینمایی «شور شیرین» با اشاره به وضعیت فرهنگی دهه اول انقلاب گفت: مهمترین رهنمودهای حضرت امام (ره) در سال 57 به ویژه سخنرانی بهشت زهرا (س) یکی از موضوع های مطرح شده، سینما بود و در سخنرانی های بعدی نیز نمود داشت و برای اهالی فرهنگ و سینما مسیری روشن باز کرد.
وی که مشغول پیش تولید فیلم سینمایی «بهشت از جنوب شرقی» با موضوع شهدای وحدت و حوادث سال های اخیر سیستان و بلوچستان است، افزود: اکنون نیز باید به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره مسائل فرهنگی، اجتماعی به ویژه سینمایی توجه خاصی داشته باشیم تا آینده بهتری را برای سینما و بالطبع جامعه داشته باشیم.

* جهش 50 ساله سینمای ایران
اصغری، شرایط ایجاد شده پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال های 59 تا 60 را عاملی برای جبران بلوغ فرهنگی مردم ایران دانست و گفت: در اواخر دهه 50 شرایطی در کشور فراهم شد و به روح فرهنگی، سیاسی و اجتماعی مردم کمک کرد تا یک مسیر عقب افتاده 50 ساله را طی سه تا چهار سال جبران کرده و به یک بلوغ فرهنگی، اجتماعی و سیاسی برسند.
وی با بیان این که شرایط دهه اول انقلاب به صورت جهشی توانست باعث رشد فرهنگی جامعه شود، افزود: هنرمندان و سینماگران نیز که تابع همان زمان و شرایط بودند، به بلوغ بیشتری دست یافتند و این بلوغ را می توان در آثار آنان مشاهده کرد.
این تهیه کننده سینما اضافه کرد: شرایط ایجاد شده در سال های اول انقلاب برای کسانی که کار فرهنگی و به ویژه در حوزه سینما فعالیت می کردند و توجه بیشتری به شرایط اجتماعی داشتند، باعث شد تا حساسیت های جامعه را در آثار خود به کار ببندند.
وی گفت: در دهه اول و دوم انقلاب هرگاه می خواستند از ضعف یک فیلم سخن بگویند از اصطلاح «فیلم فارسی» یا «فیلم جیم» استفاده می کردند. چون این فیلم ها شبیه فیلم هایی بود که قبل از انقلاب ساخته می شد و بیشتر فرهیختگان جامعه آنها را فیلم های سطح پایینی می دانستند.
اصغری تاکید کرد: اگر انقلاب اسلامی به وقوع نمی پیوست و قرار بود رشد فرهنگی در آثار سینمایی تبلور پیدا کند، شاید 50 سال وقت لازم بود تا به این درجه برسیم ولی سینمای ما این مسیر را به صورت جهشی و تابع شرایط اجتماعی در آن مقطع انقلاب طی کرد که این جهش نیز مدیون رهبری امام خمینی (ره) در سال های پیروزی انقلاب بود.

* جایگاه متمایز سینمای ایران با ساخت فیلم های دفاع مقدس
این تهیه کننده سینما ادامه داد: آثار سینماگران ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی روز به روز با تجارب جدید و شرایط جدید جامعه رو به رو می شد و همین امر سبب شد تا فیلمسازان بهتری با آثاری بهتر بتوانند همراه با جامعه حرکت کنند و آثار خود را به نمایش بگذارند.
اصغری گفت: یکی از مهمترین اتفاق های دهه اول انقلاب، علاوه بر رویدادهای سیاسی سال های ابتدایی انقلاب، موضوع جنگ تحمیلی و دفاع مقدس بود که بر روی بسیاری از سینماگران تاثیر گذاشت و این تجربه جدیدی بود که باعث شد سینماگران جدیدی پا به عرصه بگذارند و آثاری بسازند که سینمای ایران را در جایگاهی متمایز قرار دهد.
وی افزود: در سال های اخیر برخی از سینماگران ما بنا به دلایل مختلف، فیلم هایی را تولید می کنند که شاید با نگاه فرهنگی خود، آثاری قوی محسوب شود؛ ولی از طرف دیگر به مفاهیمی می پردازند که در کشور ما ارزشمند محسوب نمی شود و گاهی نیز این آثار مورد اعتراض فرهیختگان و مسوولان فرهنگی کشور قرار می گیرد.
تهیه کننده فیلم شور شیرین افزود: این آثار معمولا از نظر محتوایی در جهت اهداف فرهنگی و بلوغ فرهنگی جامعه نبوده ولی فیلمسازان متفاوتی در جامعه وجود دارند که علاقه مندند آثار خود را برای قشرهایی خاص تولید کنند.

* نگاهی به دلایل رکود سینمای ایران
اصغری در ادامه به دلایل رکود سینمای ایران پس از یک دهه از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: بخشی از سینماگران به گروه محدودی از جامعه همچون برخی اقشار سیاسی و روشنفکران متمایل شدند و سعی کردند تا با نگاه سلیقه ای همان قشر فیلم بسازند و این فیلم ها در سینمای کشور ما جامعیت ندارد و به همین دلیل رکودی را در آثار آنان می بینیم.
وی دومین دلیل رکود سینمای ایران را کم شدن شور و شادابی فیلمسازان در مقایسه با دهه اول انقلاب دانست و افزود: انقلاب اسلامی ایران در آن زمان باعث شده بود تا شور و شوق خاصی در جامعه به ویژه در نسل جوان ایجاد شود.
این تهیه کننده سینما اضافه کرد: فیلمسازانی که در آن زمان جوان بودند، اکنون با کوله باری از تجربه علاقه مند به تولید فیلم هایی متفاوت هستند ولی گاه این تفاوت سبب می شود تا آنان به سمت رکود پیش روند.
وی بخشی از دلایل رکود سینمای ایران را ناشی از شرایط سیاسی و اقتصادی سال های اخیر دانست که همین شرایط باعث می شود تا فیلمسازان نیز تحت تاثیر قرار گرفته و به جای این که فیلمساز همچون دهه اول انقلاب جلوتر از جامعه حرکت کرده و افق بهتری را به جامعه نشان دهد، آثار از جامعه نیز عقب تر هستند.
اصغری گفت: برخی از فیلمسازان، با نگاه مثبت یا منفی و حتی خاکستری به صفحه حوادث روزنامه ها می پردازند در حالی که صفحه حوادث روزنامه ها یک جذابیت مقعطی برای خوانندگان دارد و معمولا با درد و رنج مخاطب رو به رو است، ولی مسائل زیربنایی و تحلیلی در اجتماع بسیار فراتر از اینگونه حوادث است.
تهیه کننده فیلم سینمایی پنجشنبه آخر ماه اضافه کرد: اگر قرار است فیلمساز ما به این حوادث بپردازد، باید بتواند در لایه های زیرین حوادث جامعه به تحلیل مسائل مبنایی پرداخته و آن را به خوبی برای مردم مطرح کند و نشانگر آن باشد که نگاه فیلمساز از متن جامعه جلوتر است.
فراهنگ**1003**1027



25/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن