تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اولین چیزی که از انسانها سؤال می شود، نمازهای پنج گانه است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829841562




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محتکران میوه دست به‌کار شدند


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
محتکران میوه دست به‌کار شدند
محتکران میوه دست به‌کار شدند هنوز 34 روز تا پایان سال باقی مانده، محتکران میوه دست به‌کار شده‌اند و سیب،پرتقال وموز را که اقلام اصلی مورد نیاز مردم در نوروز هستند، از بازار جمع‌آوری می‌کنند تا براساس عطش بازار، گران‌تر بفروشند.


 به گزارش فرهنگ نیوز، هنوز 34 روز تا پایان سال 93 باقی مانده و خریدهای میوه مردم برای ایام عید، آغاز نشده است، اما از همین الان محتکران بازار میوه دست به کار شده و با جمع‌آوری میوه‌های مرغوب از سطح شهر، تلاش دارند تا این کالاها را به موقع و در شب عید با توجه به عطشی که در بازار به وجود خواهد آمد، به فروش رسانند.

از سوی دیگر، امسال اولین سالی است که قرار است وزارت جهادکشاورزی، کار تنظیم بازار میوه شب عید را انجام دهد. البته مسئولیت تنظیم بازار کالاهای اساسی نیز با توجه به جداشدن شرکت بازرگانی دولتی ایران و رفتن آن به وزارت جهاد کشاورزی، نیز با این وزارتخانه است، اما مطابق معمول هر سال، میوه از حساسیت بالایی برخوردار است و دولت چند سالی است که خود را مکلف کرده تا میوه شب عید مردم را با قیمت مناسب تامین کند.

در واقع، از سال 84 که برخی نوسانات قیمتی برای میوه مورد نیاز شب عید مردم پیش آمد و محمود احمدی‌نژاد به مسعود میرکاظمی، وزیر بازرگانی کابینه خود دستور داد تا سیب و پرتقال شب عید مردم را با قیمت مناسب و به اصطلاح یارانه ای تامین کند، دولت رسما وارد فاز تنظیم بازار میوه شب عید شد. آن سال، حتی اولین مصاحبه‌های مطبوعاتی میرکاظمی با رسانه های گروهی، در خصوص تنظیم بازار سیب و پرتقال شب عید مردم بود و او وعده داد که بازار بدون مشکلی تنظیم شود.

آن سال‌ها، سیاست تنظیم بازاری دولت این بود که سیب و پرتقال را از باغداران و کشاورزان خریداری کرده، ذخیره سازی کند و در روزهای پرتقاضای سال یعنی یک هفته باقیمانده به عید، عرضه گسترده ای را صورت دهد تا برخی محتکران و سوداگران، سودای سوءاستفاد از بازار میوه شب عید را نداشته باشند و مردم هم با قیمت مناسب، کالای خود را دریافت کنند، به مرور که سال‌ها پشت سر گذاشته می‌شد، دولت در تنظیم بازار شب عید خبره شده بود و حتی در سال 89 که رسما، اجرای فاز اول قانون هدفمندی یارانه ها کلید خورد و دولت نگرانی زیادی بابت برخی سوءاستفاده ها و تورم های ناشی از اجرای قانون داشت، کار به خوبی پیش می رفت.

بعد از این، سال‌ها که مسئولیت تنظیم بازار میوه شب عید و اقلام اساسی مورد نیاز مردم به دست وزارت بازرگانی و بعد از آن وزارت صنعت، معدن و تجارت بود، امسال قرار است تنظیم بازار میوه شب عید 94، به دست وزارت جهادکشاورزی باشد، این تصمیم را نمایندگان مجلس در سال‌های قبل گرفته بودند ولی هیچ گاه، وزارت صنعت حاضر نشد مسئولیت تنظیم بازار را به وزارت جهاد بسپارد و البته وزارت جهاد نیز تا قبل از روی کار آمدن دولت حسن روحانی، رغبتی به دریافت این مسئولیت نداشت.

اما اکنون قرار است تنظیم بازار میوه شب عید به دست وزارت جهادکشاورزی صورت گیرد. ناگفته نماند که این وزارتخانه اکنون قائم‌مقامی را در اختیار دارد که سال گذشته به دلیل اختلاف با محمدرضا نعمت زاده بر سر تنظیم بازار شب عید، از وزارت صنعت جدا شد و به وزارت جهاد کشاورزی پیوست.

اما این تمام داستان نیست، بلکه به موازات اقداماتی که وزارت جهادکشاورزی برای تنظیم بازار شب عید اعم از کالاهای اساسی و سیب و پرتقال مورد نیاز مردم انجام می دهد، دلالان و محتکران نیز دست به کار شده اند و در سایه نبود نظارت های کافی از سوی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، اقدام به ذخیره سازی میوه و جمع آوری برخی اقلام به خصوص سیب، پرتقال و موز کرده اند و همین امر، آنگونه که برخی مغازه داران می گویند، چند روزی است که این اقلام در میادین میوه و تره بار بسیار گران شده است.

بررسی های میدانی حکایت از آن دارد که هم اکنون قیمت موز در میادین میوه و تره بار مرکزی به 3800 تا 4800 تومان رسیده است و در مقابل، مغازه داران نیز آن را به قیمت 5800 تا 6800 تومان عرضه می کنند، وقتی دلیل این گرانی موز را از آنها جویا می شویم، می گویند که موز را گران می خرند و گران هم می فروشند.

یکی از این مغازه داران می گوید: فروشندگان میوه در میادین میوه و تره بار می گویند که موز، سیب و پرتقال کمیاب شده است و برخی دلالان با مراجعه به میادین مرکزی میوه و تره بار و گاهی هم در استان‌های مبدا تولید این میوه‌ها که عمدتا استان‌های شمالی کشور هستند و البته استان‌های جنوبی کشور نیز در تامین پرتقال نقش دارند، میوه ها را خریداری می کنند و ذخیره سازی را برای شب عید آغاز کرده اند.

او می افزاید: البته وقتی میوه گران باشد، مشتری هم کم می شود، اما به هرحال مغازه داران مجبور به خرید میوه هستند تا به اصطلاح، جنس‌شان جور شود و مطالبه هرچند اندک مراجعه کنندگان را پاسخ دهند.

اگر سری هم به میوه فروشی‌های مرکز، شرق و جنوب تهران بزنیم، به خوبی می توان کیفیت سیب و پرتقال را دید که نسبت به هفته های گذشته، افت پیدا کرده و در مقابل، قیمت نیز بالاتر رفته است، اما اگر میوه هایی مرغوب را از مغازه داران سراغ کنیم، آنها با قیمتی بسیار بالا آن را عرضه می کنند، بنابراین ممکن است در برخی بررسی‌هایی که مردم این روزها از میوه فروشی ها دارند، این نکته را به خوبی نمایان کند که مرغوبیت میوه کم شده و در مقابل، کالا گران تر شده است.

بررسی های میدانی نشانگر این است که سیب مرغوب قیمتی بین 6500 تومان و گاه تا 7 هزار تومان دارد، البته سیب با کیفیت متوسط در فاصله قیمتی 4500 تا 4800 تومان عرضه می شود و سیب با کیفیت نه چندان مطلوب و به اصطلاح مغازه دارها لک‌دار، با قیمتی بین 3000 تا 3500 تومان عرضه می شود.

پرتقال هم همین وضعیت را دارد، اکنون قیمت این میوه در بازار برای نوع جنوبی‌اش از 5500 تومان تا 6800 تومان متغیر است و البته نوع شمالی‌اش ارزان‌تر است و قیمتی بین 1800 تومان تا 3500 تومان بسته به کیفیتش دارد، البته نوع مرغوب این میوه حتی در برخی میوه‌فروشی ها به 5000 تومان هم برای پرتقال شمالی می رسد.

بنابراین به نظر می رسد دولت باید نظارت ویژه‌تری بر بازار میوه از هم اکنون داشته باشد تا نه مردم متضرر شوند و نه سیاست‌گذاری‌های دولت برای تنظیم بازار شب عید، بی‌نتیجه باقی بماند.

منبع: مهر


93/11/25 - 09:25 - 2015-2-14 09:25:40





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن