واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون سازمان میراث فرهنگی: میراث فرهنگی تنها قادر به حفظ آثار تاریخی نیست همدان- ایرنا- معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: این سازمان به تنهایی قادر به حفظ، احیا و مرمت میراث فرهنگی نیست و در این زمینه باید از ظرفیت تشکل های غیردولتی استفاده شود.
به گزارش ایرنا "اسدالله امیری درویش" روز سه شنبه در آیین افتتاح خانه تشکل های غیر دولتی سازمان میراث فرهنگی همدان اظهار کرد: نگهداری، احیا و مرمت از ضروریات آثار تاریخی کشور است و بدون کمک و توجه مردم نمی توانیم میراث فراوان موجود در کشور را مرمت و احیا کنیم.
وی اظهار کرد: 32 هزار سایت تاریخی به ثبت رسیده در کشور وجود دارد و بسیاری از آثار تاریخی و فرهنگی نیز یا به ثبت نرسیده یا شناسایی نشده است.
وی تاکید کرد: مردم ایران بر روی آثار تاریخی و میراث فرهنگی خود حساسیت بالایی دارند و این حساسیت امتیاز بسیار بزرگی است که باید با تشکیل و یا تقویت تشکل های مردمی از آن برای احیا و مرمت آثار تاریخی بهره یابیم.
وی اضافه کرد: با وضع کنونی و شرایط اقتصادی حاکم بر کشور و با توجه به اینکه تنها دو درصد از بودجه سازمان میراث فرهنگی کشور به مرمت و احیای ابنیه های تاریخی تخصیص می یابد لازم است مردم در قالب تشکل های غیردولتی یاریگر سازمان باشند.
معاون امور مجلس،حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ، رویکرد جدید این سازمان در حوزه میراث فرهنگی را در راستای ورود مردم و تشکل های مردمی برای احیا و مرمت آثار دانست و گفت: باید این حوزه ها توسط مردم مرمت و مورد استفاده گردشگری قرار گیرند.
امیری درویش تاکید کرد: با آغاز به کار دولت تدبیر و امید هم اکنون مسیری جدید برای فعالیت تشکل ها در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی ایجاد شده و برگزاری 50 همایش بزرگ تشکل ها حاکی از اعتقاد دولت تدبیر و امید به فعالیت این تشکل ها است.
وی تاکید کرد: هر لغزش و کج روی که در سیستم ادارای کشور رخ می دهد به دلیل بستن چشم و قلم تشکل ها است که باید تشکل ها با نگاه تیزبین خود مشکلات در همه حوزه ها را پیگیری و بازگو کنند.
معاون امور مجلس و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه حفظ، مرمت و احیا و نگهداری میراث تاریخی کشور به تشکل ها و بخش خصوصی واگذار می شود خاطرنشان کرد: این واگذاری ها در مورد آثار برجسته کشور همچون تخت جمشید، پاسارگاد، تخت سلیمان و آرامگاه بوعلی سینا نیست بلکه بخش خصوص و تشکل ها می توانند در نگهداری حمام های قدیمی و خانه های تاریخی یاری گر میراث فرهنگی باشد.
درویش امیری در خصوص خروج برخی از آثار تاریخی از فهرست ثبت ملی نیز گفت: برخی از آثار تاریخی که در دوره های گذشته به دلیل تعیین نشدن حریم، مشکلاتی برای مردم و دستگاه های خدماتی ایجاد کرده بود از فهرست ثبت ملی خارج شدند.
وی گفت: سعی می کنیم آثاری که ثبت ملی آن برای مردم و دیگر دستگاه ها مشکل ایجاد نکنند به فهرست ثبت آثار ملی اضافه شود.
معاون امور مجلس و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در خصوص صنایع دستی و مشکلات این بخش نیز گفت: هم اکنون از 450 صنایع دستی به ثبت رسیده توسط یونسکو، 350 اثر مربوط به ایران است.
درویش امیری افزود: در بخش صنایع دستی نیز اقدامات دولت برای تقویت تشکل ها بسیار رضایت بخش بوده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون برخی از رشته های صنایع دستی در کشور در حال منسوخ شدن هستند گفت: هم اکنون برخی از رشته های صنایع دستی در شهرهای زاهدان و ایلام منسوخ شده اند که باید تشکل ها اقداماتی موثر در این زمینه برای احیای هنرهای منسوخ شده انجام دهند.
استان همدان دارای یک هزار و 700 اثر تاریخی، فرهنگی و گردشگری است.
7529/1181/6993
21/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]