واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون میراث فرهنگی کردستان: فرش بیجار گروس شهرت جهانی دارد سنندج - ایرنا - معاون مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: فرش بیجار دارای شهرت جهانی است و باید تلاش کرد این جایگاه همچنان حفظ شود.

به گزارش ایرنا، علیرضا آذر شب روز دوشنبه در آیین رونمایی از فرش های قدیمی حسینیه بیجار افزود: اداره کل میراث فرهنگی، تمام تلاش خود را برای نگهداری و حفاظت از این اثار نادر هنری و فرهنگی بکار خواهد گرفت.
او این اثر هنری را خارق العاده دانست و گفت: تا کنون جایگاه رفیع فرش دیار گروس محفوظ مانده و جایگزینی برای فرش بیجار به دلیل داشتن همه ابعاد هنری، فنی، قدمت و معنویت برای آن یافت نشده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان استان کردستان هم در این ایین از ثبت ملی فرش بیجار خبر داد و گفت: قدمت تاریخی این فرش ها به دوره قاجاریه بر می گردد و بیش از 120 سال در مجالس عزاداری حضرت امام حسین (ع) و برنامه های مذهبی استفاده شده اند.
رسول اشتودان با تقدیر از زحمات هیات امنا و امامان جمعه بیحار در سال های گذشته برای نگهداری و حفظ این آثار افزود: اداره کل با همکاری هیات امنا برنامه مناسبی برای نگهداری، حفاظت و بازدید مردم از این آثار ذیقیمت که از نظر معنوی و فنی، خصوصیات منحصر بفرد دارند تدارک می بیند.
** سرای فرش به روی فرش بیجار باز شد
همچنین امروز با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان، تیمچه حاج شهباز واقع در مرکز بازار اصلی شهر به عنوان سرای فرش بیجار بازگشایی شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان در این آیین، آثار هنری و بنایی تیمچه حاج شهباز بیجار را ارزشمند خواند و گفت: این تیمچه نیز به آثار ملی و هنری و تاریخی کشور شانه می زند.
اشتودن با تشریح روند بازسازی و مرمت این بازارچه افزود: جهت بازسازی و حفظ آثار تاریخی و هنری تیمچه حاج شهباز، افزون سه میلیارد ریال هزینه شده است.
وی از اختصاص این تیمچه بعنوان بازار اختصاصی فرش و محل فعالیت هنرمندان این هنر خبر داد و اظهار امیدواری کرد: با توجه به محل مناسب، ویژگی های منحصر بفرد تیمچه، تمرکز فعالیت های فرش بافی و حمایت از هنرمندان این رشته، فعالیت های اقتصادی در این بخش رونق لازم را پیدا کند و شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این صنعت و دلگرمی فعالین این حوزه و رونق صنعت توریست در این شهرستان باشیم.
شهرستان بیجار با پنج شهر و حدود 280روستا و بیش از 90 هزار نفر در شرق استان کردستان واقع شده است.ک/3
7350/533
20/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]