واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در آستانه چهلمین روز رحلت شیخالاشراق قم
ویژهنامه «ارتحال آیتالله انصاری شیرازی» منتشر شد
در آستانه چهلمین روز ارتحال آیتالله یحیی انصاری شیرازی ویژهنامه اینترنتی ایشان به همت مرکز نور در پیشخوان فضای مجازی در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری فارس، به مناسبت چهلمین روز ارتحال آیتالله انصاری شیرازی و به منظور ارائه گوشهای از سیره علمی و عملی وی ویژهنامه «ارتحال آیت الله انصاری شیرازی» منشر شد. این ویژهنامه در هشت بخش بیش از 50 مطلب را در دسترس علاقهمندان قرار میدهد که شامل زندگینامه و خاطراتی از استاد، ابعاد شخصیتی استاد، رهنمودها، در کلام دیگران، پیامهای تسلیت، نگارخانه (تصویر)، نگارخانه (صوت) و نگارخانه (فیلم) است. زندگینامه و خاطراتی از استاد، حیات طیبه استاد در گفتوگو با فرزند، مروری بر زندگی و فعالیتهای آیتالله انصاری، خاطراتی از استاد فقید حوزه، امضای آشیخ یحیی معادل دو امضاست، پیشنهادی از علامه حسنزاده آملی، در محضر چهره ناشناخته عرفان و مبارزه، مبارزه تنها برای رضای خدا، حکیم خردمند روشنروان، بی هوی و هوس، اعلم علماء و افقه فقهاء از جمله برخی مطالب ارائه شده در این ویژهنامه است.
در بخش خاطراتی از استاد فقید حوزه به قلم محمدعلی خزائلی میخوانیم: *میخواهم از سلامت امام(ره) مطمئن شوم حجتالاسلام و المسلمین رحمانی سبزواری نقل میکند: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، وقتی حضرت امام خمینی(ره) در قم، کنار بیت علامه طباطبایی(ره) ساکن شدند، مرحوم آیتالله حاج شیخ یحیی انصاری شیرازی، هر روز از منزل خود (واقع در یخچال قاضی) میآمدند و به بیت حضرت امام(ره) نگاهی کرده و بر میگشتند. روزی به ایشان گفتم: شما با نگاه به بیت امام(ره) چه هدفی دارید؟ گفتند: من به ایشان علاقه دارم، همین که میبینم ایشان سالم هستند و برای استقبال و تشکر از مردم از خانه بیرون آمدهاند، خوشحال می شوم، روحیه میگیرم و بر میگردم. *عاشق امام(ره) بود آیت الله انصاری می گفتند: رابطه حضرت امام(ره) با ایشان، استاد و شاگردی نبود؛ بلکه رابطه عاشق و معشوقی بود. زمانی که حضرت امام(ره) را به ترکیه تبعید کردند، شعری برای ایشان گفته بودند. ای نفس صبا زِمن روی سوی مرجع زَمَن/گو به خمینی این سخن روح و روان من تویی ایشان همیشه در نوشته های خود برای امام(ره) لفظ روحی فداء را به کار می برند و می گفتند: از اساتیدی که خدمتشان رسیدم، دو نفر را دیدم که واقعاً و حقیقتاً متدینند، یعنی هرچه اعتقاد دارند عمل می کنند، یکی حضرت امام خمینی(ره) و دیگری علامه طباطبایی(ره) بودند. لذا میگفتند: چون این شخصیت را در ایشان دیدم، علاقه پیدا کردم، وقتی میخواستند درباره نماز به طلبهها توصیه کنند، میگفتند: دو شاگرد و استاد را به شما معرفی می کنم که از نماز شب به جایی رسیدند، یکی امام خمینی(ره) و دیگری شهید مطهری(ره) بودند. *گریه در راز و نیاز ایشان همچنین نقل می کردند: روزی به منزل حضرت امام(ره) مهمان آمده بود، نیمههای شب، مهمان ها از شدت صدای گریه بیدار میشوند و سؤال میکنند چه خبر است. حاج آقا مصطفی میفرماید: راحت باشید، آقا نماز شب میخوانند و از شدت راز و نیاز این طور گریه میکنند. مرحوم آیتالله شیخ یحیی انصاری هر وقت که این داستان را تعریف میکردند، گریه میکردند و میگفتند: حضرت امام(ره) واقعاً دنبال این مسأله نبودند که خودشان را مطرح کنند و همین باعث شد تا حرفشان تأثیرگذار باشد و مردم ایران و جهان به ایشان توجه کرده، حرفشان در دلها بنشیند. آیتالله انصاری در جلسات فقه و اصول حضرت امام(ره) شرکت می کردند تا وقتی که ایشان را به ترکیه تبعید کردند. ایشان میگفتند: وقتی آقا را از زندان آزاد کردند و اولین درس ایشان در مسجد اعظم شروع شد.،قبل از شروع درس، فی البداهه این بیت به ذهنم آمد: بنگر نشسته چون ماه با صد جهان نباهت / مرد رشید عرفان بر مسند فقاهت بعد از تشریف فرمایی به قم وقتی حضرت امام(ره) به دیدن ایشان میآمدند، آقای انصاری با پای برهنه از خانه بیرون می آمدند و از امام(ره) استقبال میکردند. علاقهمندان برای بهره بیشتر از این ویژهنامه میتوانند از اینجا اقدام کنند. انتهای پیام/ک
93/11/19 - 12:23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]