واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ بهمن ۱۳۹۳ (۱۱:۲۴ق.ظ)
مسجد مظهر آميختگي دين و سياست است حجت الاسلام والمسلمين ارباب سليماني معتقد است که اگر به اين نکته توجه شود که مسجد صرفا معبد نيست، ميتوان شاهد کارکردهاي واقعي مسجد بود.
به گزارش خبرگزاري موج، حجت الاسلام والمسلمين ارباب سليماني گفت: هنر حضرت امام(ره) اين بود که مسجد و روحانيت را به صحنه آورد، اين حرکت از مسجد شروع شد، امام توانستند پيامهاي خودشان را از طريق مساجد منتقل کنند و به مردم اين موضوع را بيان کنند که مسجد معبد نيست.
سليماني ادامه داد: مسجد علاوه بر اينکه محل عبادت است، بايد به سياست و مسائل روز نيز توجه داشته باشد، اين تفکر جديد بود که مسجد را از وضعيت گذشته به پايگاه انقلاب تبديل کرد، بنابراين بايد امروز هم کساني که دستاندر کار مساجد هستند، چه ائمه محترم جماعات، چه هيأت امناي مساجد، چه دستگاههايي که در کمک به مساجد تلاش ميکنند، توجه داشته باشند که مسجد مظهر آميختگي دنيا و آخرت است.
رئيس ستاد عالي کانونهاي فرهنگي و هنري مساجد افزود: اگر به اين مسئله توجه شود، مسجد ميتواند کارکردهاي واقعي خود را پيدا بکند و همانطور که امام از اين ظرفيت براي شکلگيري انقلاب استفاده مدد گرفت، امروز هم براي ادامه انقلاب و حرکت چه در داخل و چه در خارج از کشور استفاده کنيم.
سليماني تصريح کرد: روشن است که در اين مسير نقش ائمه محترم جماعات نقش تعيينکنندهاي است، ثانيا نوجوانان و جوانان بسيار نقش بالايي دارند، در واقع اينها موتور محرک مسجد هستند و حضورشان مسجد را به شادابي و پويايي ميرساند.
وي ادامه داد: محتوايي که در مسجد ارائه ميشود، بايد محتوايي حساب شده و حکميانه باشد که بتواند نيازهاي مخاطب را برطرف بکند و اين محتواي اصيل بايد از قرآن استخراج شده و به دست بيايد.
رئيس ستاد عالي کانون هاي فرهنگي و هنري مساجد با بيان اينکه از سويي ديگر محتواي ارائه شده در مساجد بايد از فرهنگ متعالي اهل بيت که امروز در اختيار ماست تامين شود، گفت: اگر ما بتوانيم اين منظومه را آن طور که بيان شد شکل دهيم، يعني اولا مسجد از لحاظ شکلي و ظاهري و رفتار و منش امام جماعت جذابيتهاي لازم را داشته باشد، هيأت امناي مسجد به رفتار خودشان آشنا باشند و درست عمل بکنند و حتي خادم مسجد نقش سازندهاي را ايفا کند و نقش تخريبي و غير سازنده ايفا ننمايد و جوانان نيز مسجد را پايگاه خود بدانند و احساس کنند مسجد منزل دوم آنها است.
ازسوي ديگر ما در اين ظرف محتواي سالم و زلالي را سرازير کنيم، قطعا مسجد ميتواند مسجدي پويا و در تراز اسلامي باشد، اين مسجد ميتواند نجاتبخش و هدايتگر نسلي باشد که ما امروزه گاهي نسبت به آينده آن نگران هستيم.
سليماني در ادامه گفت: ميتوان با اين برنامهريزي بر اساس چنين مساجدي در هر محلهاي بسياري از آسيبهاي اجتماعي را کاهش داده و حتي بافتهاي فرسوده هر محل را ترميم کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]