واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رجایی: نقش راه آهن در شکوفایی اقتصادی کشور راهبردی است اراک- ایرنا- نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: راه آهن جمهوری اسلامی در شکوفایی و توسعه اقتصادی کشور نقشی راهبردی دارد.
« عباس رجایی » روز پنج شنبه در آیین رونمایی از کتاب سند افتخار با موضوع نقش راه آهن اراک در دفاع مقدس، افزود: راه آهن جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس با اعزام نیرو و تجهیزات به جبهه های حق علیه باطل نقش ارزشمند و مهمی بر عهده داشت و هم اکنون نیز در سنگر اقتصادی با ترانزیت و حمل کالا به نقاط مختلف کشور و جهان نقش مهمی دارد.
وی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس خیل عظیمی از شهدا برای پاسداری از عظمت و کیان میهن و انقلاب اسلامی ایران و مقابله با استکبار جهانی از طریق راه آهن به جبهه ها اعزام شدند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: شهدای انقلاب اسلامی با از خود گذشتگی و ایثارگری ها؛ برای ملت و سرزمین ایران اسلامی عزت و عظمت به ارمغان آوردند.
رجایی ادامه داد: هم اکنون عزت، عظمت و قدرت انقلاب اسلامی موجب شد ه تا تمام ابر قدرتهای جهان در برابر ایران اسلامی سر تعظیم فرود بیاورند و برای احیای حق مسلم ملت ایران به مذاکره بنشینند.
وی افزود: مردم ایران در تمام دوران ها پشت سر مقام معظم رهبری در برابر زیاده خواهی های استکبار جهانی ایستادگی کرده و توانسته اند حق مسلم خود را به اثبات برسانند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امروزه نیز ایران اسلامی به برکت خون شهدا در فضا و تمام صحنه های مختلف حضور دارد و در المپیادها و تولیدات و نوع آوری های علمی و هسته ای خوش درخشیده است.
در این آیین کتاب « سند افتخار » تالیف « جلال الدین کوکنار» و « عباس خسروانی » که به مسائل و خدمات ارزشمند راه آهن در دوران دفاع مقدس پرداخته است، رونمایی شد.
این کتاب در قطع رقعی و در 224 صفحه نگارش شده و نگاهی به تاریخچه راه آهن در ایران و جهان، اختراع و راه اندازی راه آهن در دنیا، نگاهی به وضعیت ایران در این دوران، نقش مجلس در ساخت راه آهن سراسری در ایران و راه آهن ایران در جنگ جهانی اول از سرفصلهای آن است.
ارائه لایحه احداث راه آهن به مجلس شورای ملی، مخالفت های دکتر مصدق با لایحه، آغاز کار ساخت راه آهن سراسری، اتمام کار ساخت راه آهن سراسری، راه آهنی از ناکجا به ناکجا، راه آهن شرقی-غربی، اهداف استعماری از ساخت خط شمال-جنوبی، نقش راه آهن در جنگ جهانی دوم، راه آهن ایران به کام متفقین، ضربه به خط آهن ایران در جنگ دوم جهانی، مزیت حمل و نقل ریلی در زمان جنگ، راه آهن ناحیه اراک در زمان جنگ، موقعیت جغرافیائی راه آهن ناحیه اراک و اسامی مدیران راه آهن اراک در دوران دفاع مقدس از دیگر مطالب این کتاب است.
اولین خطوط راه آهن ایران در سال 1265 به طول هشت هزار و 700 متر بین تهران- ری از دروازه خراسان- میدان قیام فعلی تا حرم حضرت شاه عبدالعظیم به وسیله یک مهندس فرانسوی بنام مسیو بواتال راه اندازی شد.
حوزه اداره کل راه آهن اراک شامل خطوط ریلی به طول 426 کیلومتر در استان های قم، مرکزی و لرستان است که 20 ایستگاه را زیرپوشش دارد.ک/2
1955/6012
16/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]