واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 366 استاد حوزه های علمیه کشور دانش آموخته دانشگاه رضوی هستند مشهد - ایرنا - رییس دانشگاه علوم اسلامی رضوی گفت: این دانشگاه از زمان تاسیس تاکنون 366 استاد در سطوح حوزوی 1، 2 و 3 تحویل حوزه های علمیه سراسر کشور داده که آن را متمایز از سایر دانشگاههای مشابه کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین "محمدباقر فرزانه" روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: دانشگاه علوم اسلامی رضوی در سال 1363 با ماهیت تدریس دروس حوزوی دانشگاهی ویژه برادران در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری راه اندازی شد.
وی گفت: قرآن، سنت و منطق اسلامی سه اصل مهم برای راه اندازی این دانشگاه است که از جمله مراکز موفق دانشگاهی حوزوی در کشور به شمار می رود.
رییس دانشگاه علوم اسلامی رضوی افزود: این دانشگاه از سوی سازمان سنجش کشور رتبه برتر را در علوم اسلامی و علوم انسانی در مقایسه با سایر دانشگاههای مشابه کسب کرده و دارای چهار مجله علمی پژوهشی دارای رتبه سبز از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
وی بیان کرد: شمار واحدهای درسی در سه مقطع تحصیلی این دانشگاه شامل 240 واحد در مقطع کارشناسی، 120 واحد در مقطع کارشناسی ارشد و 120 واحد در مقطع دکترا و از دانشگاههای معمولی بیشتر است زیرا در کنار دروس معمولی، دروس حوزوی نیز تدریس می شود.
وی با بیان اینکه از زمان تاسیس این دانشگاه تاکنون دو هزار و 400 نفر دانش آموخته شده اند افزود: اکنون هزار و 56 دانشجو در سه مقطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی مشغول تحصیل هستند که از این تعداد 600 نفر اهل مشهد بوده و بقیه آنان از خوابگاه استفاده می کنند.
فرزانه گفت: دانشگاه رضوی 40 عضو هیات علمی و حدود 140 استاد مدعو دارد که از بهترین اساتید حوزه و دانشگاه کشور هستند.
وی بیان کرد: دروسی که در این دانشگاه برای هر دانشجو در سه مقطع ارائه می شود بسیار دشوار است و معمولا افراد دارای هوش متوسط به بالا قادر خواهند بود کل دورس مقطع را پشت سر بگذارند.
رییس دانشگاه علوم اسلامی رضوی افزود هزینه های این دانشگاه بطور کامل از محل بودجه موقوفاتی آستان قدس تامین می شود و هزینه تحصیل هر دانشجو و تمام امکانات تحصیلی و رفاهی وی در سه مقطع رایگان است.
حجت الاسلام فرزانه گفت: شرایط گزینش دانشجو در این دانشگاه بسیار دشوار است زیرا افزون بر کسب نمره در آزمون مستقل کتبی این مرکز که مورد تایید سازمان سنجش نیز می باشد و معمولا سه برابر ظرفیت نیز در این مرحله پذیرش می شوند، هر متقاضی باید در مصاحبه و تحقیقات محلی نیز امتیاز لازم را بدست آورد.
وی با اشاره به تشکیل ستاد دانشجویان برتر در دانشگاه علوم اسلامی رضوی با هدف ارتقای علمی این مرکز نیز اظهارداشت: از کل دانشجویان این دانشگاه 250 دانشجوی تیزهوش در قالب ستادی 80 گروه مشغول گذراندن دوره ویژه درسی هستند به این نحو که پس از تدریس هر مطلب در کلاس، دانشجو موظف است دوباره آن مطلب را در گروه خود در حضور استاد ارائه دهد.
وی با اشاره به جذب دانشجویان از کشورهای دیگر در دانشگاه رضوی نیز گفت: در سالهای گذشته دانشجویانی از سوریه، چین، بوسنی و هرزگوین و قاره آفریقا جذب این دانشگاه می شدند اما اکنون تنها دانشجویانی از سوریه در این مرکز آموزشی تحصیل می کنند.
حجت الاسلام فرزانه علت کاهش دانشجویان خارجی در این دانشگاه را تاسیس "دانشگاه جامعه المصطفی" و آمادگی این مرکز برای تربیت دانشجویان خارجی عنوان کرد.
وی همچنین با اشاره به برگزاری دومین گردهمایی اساتید تفسیر، علوم قرآنی و حدیث توسط این دانشگاه در روز پنجشنبه هفته جاری گفت: این همایش با هدف دانش افزایی و تبادل نظر با دانش آموختگان دانشگاه رضوی با برگزاری سه کمیسیون تخصصی در ابعاد آموزشی، پژوهشی، تبلیغی و تفسیری در حرم مطهر رضوی برگزار می شود.
وی افزود: 206 نفر از دانش آموختگان این دانشگاه و اساتید حوزه های علمیه کشور برای شرکت در گردهمایی اعلام آمادگی کرده اند.
7489/1858
13/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]