تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):توفيق [انجام كار نيك] از خوشبختى و بى توفيقى از بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826192107




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش فارس از توقیف کتاب در فرانسه به بهانه آزادی بیان «نه» به انتشار عکس مستند تبهکاران و «آری» به انتشار کاریکاتور پیامبر!


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از توقیف کتاب در فرانسه به بهانه آزادی بیان
«نه» به انتشار عکس مستند تبهکاران و «آری» به انتشار کاریکاتور پیامبر!
انتشار عکس‌های مستند از تبهکاران در فرانسه نقض حریم شخصی است اما خدشه دار کردن احساسات مسلمانان و توهین علنی به آنها نه تنها فراتر رفتن از حدود آزادی بیان نیست بلکه می‌شود عین آزادی بیان مورد علاقه فرانسوی‌ها و غربی‌ها!

خبرگزاری فارس: «نه» به انتشار عکس مستند تبهکاران و «آری» به انتشار کاریکاتور پیامبر!



خبرگزاری فارس- مهناز سعیدحسینی: از انتشار کاریکاتور اهانت آمیز در نشریه فرانسوی شارلی ابدو توسط دولت این کشور و دولت‌های غربی با عنوان آزادی بیان حمایت شد که نویسندگان و خبرنگاران آزاد هستند به راحتی عقاید خود را منتشر کنند. اما یک بام و دو هوای این آزادی بیان در کشورهای غربی به حدی آشکار است که در این گزارش قصد داریم تنها چند نمونه بسیار کوچک از نقض آزادی بیانی را که خودشان مدعی آن هستند با بررسی کتاب‌های ممنوع در فرانسه در چند سال اخیر به شما نشان دهیم. این کتاب‌ها که در این گزارش به آن اشاره می‌کنیم نمونه‌های بسیار کوچک و البته جنجال برانگیزترین آنها در فرانسه این سال‌ها است که انتشارشان با دادگاهی شدن نویسنده‌اش، و جمع شدن کتاب از سطح کتابفروشی‌ها همراه بوده است. به شما خواهیم گفت که حتی داشتن و خواندن بعضی کتاب‌ها در فرانسه مدعی آزادی بیان جرم است تا خود قضاوتی عادلانه درباره ادعای آزادی بیان در غرب داشته باشید. به خاطر داشته باشید که این گزارش تنها مشتی از خروار و محدود به چند سال اخیر محدود به کشور فرانسه و شامل جنجالی‌ترین آنها است. کتابسوزی‌ها و کتاب‌های ممنوعه در تاریخ غرب در 100 سال اخیر نیز موضوعی بسیار گسترده است که می‌توانید آن را در گزارش‌های دیگری پیگیری کنید. از آنجا که کاریکاتور نشریه فرانسوی تصویری اهانت آمیز از پیامبر اکرم(ص) بود و فرانسوی‌ها انتشار این تصویر را عین آزادی بیان دانسته بودند،‌ گزارش با یک کتاب تصویری در فرانسه شروع می‌شود:

  1- دادگاهی در فرانسه در سال 2013 انتشار کتابی تصویری از عکاسی با نام موران را ممنوع کرد و دستور داد تمام نسخه‌های این کتاب از کتاب فروشی‌ها جمع شود. این کتاب «قصه گانگستر‌ها» نام داشت و عکاسش 40 سال از عمرش را صرف عکاسی از تبهکاران فرانسوی کرده بود تا فرهنگ و نوع رفتار دسته‌های مختلف بزه کار در این کشور را در قالب 250 عکس مستند نشان دهد. کتاب موران منتشر شد اما دادگاه فرانسه انتشار عکس تبهکاران را مصداق نقض حقوق شخصی افراد دانست،‌ عکاس را 5هزار یورو جریمه کرد و دستور به جمع آوری کتاب داد! چون انتشار این عکس‌ها نقض حقوق شخصی افراد در فرانسه بود حتی اگر تبهکار باشند.  

2- کتاب دیگری که در سال 2012 در فرانسه جنجال آفرین شد، «ببوس و بگو» نام داشت که نویسنده آرژانتینی آن اقدام به افشای ارتباط عاشقانه خود با رئیس سابق صندوق بین المللی پول کرده بود. مارسلا لاکوب در کتابش شرح داده بود که دومینیک استراوس کان با او ارتباط داشته و در کنار این ارتباط رفتارهای احمقانه و سوء استفاده‌های او را با جزئیات مطرح کرده و نشان داده بود او چه طور برای پول حاضر است هر کاری انجام دهد. اما در نهایت بعد از انتشار این کتاب و به دادگاه کشیده شدن ماجرا، دادگاه کتاب را ممنوع و نویسنده به پرداخت 50 هزار یورو و ناشر کتاب را به پرداخت 25 هزار یورو غرامت به رئیس فرانسوی سابق صندوق پول محکوم کرد. نکته جالب اینکه در حکم دادگاه فرانسوی آمده بود: «این کتاب از حدود آزادی بیان در فرانسه فراتر رفته و آزادی بیان نمی تواند به حدود حریم شخصی افراد وارد شود.» **وقتی همه کتاب‌های یک ویراستار به جرم ضدیت با صهیونیزم ممنوع می‌شود! 3- در نوامبر سال 2013 دادگاهی در فرانسه انتشار کتاب «گلچین نقل قول علیه یهودیان، یهودیت و صهیونیسم» نوشته پل-اریک بلنرو را ممنوع کرد. دادگاه فرانسه این کتاب را به دلیل تحریک نفرت نژادی و انکار نسل کشی یهودیان ممنوع کرد. این کتاب شامل اظهار نظر صدها شخصیت جهانی و فرانسوی علیه صهیونیسم بود و از آنجا که نویسنده کتاب سال‌ها پیش از دنیا رفته و کتاب با ویراستاری شخصی به نام آلن سورال و توسط انتشارات کونتر کالچر بعد از سال‌ها چاپ شده بود، دادگاه رای به جمع آوری این کتاب و تمام دیگر کتاب‌هایی داد که آلن سورال ویرایش کرده بود چون او با انتشار این کتاب ضدیت و دشمنی خود با صهیونیزم را ثابت کرده بود! این مخالفت همچنین برای ناشر کتاب گران تمام شد و با جریمه‌ای 11هزار دلاری تنبیه و تمام نسخه‌های این کتاب جمع آوری شد.

4- به دلیل فشار‌های بیش از حد لابی‌های صهیونیست‌ها در غرب، هرگونه نقد هولوکاست به شدت مورد سانسور قرار می‌گیرد. نمونه خیلی بارز این مدعا ماجرای روژه گارودی فیلسوف فرانسوی است به خاطر نگارش کتاب «اسطوره‌های بنیانگذار سیاست اسرائیل» در فرانسه به دادگاه کشانده شد. دادگاه فرانسوی انتشار مجدد این کتاب را ممنوع و گارودی را به پرداخت 240 هزار فرانک جریمه محکوم کرد. این در حالی است که گارودی دست به یک تحقیق علمی زده و کتابش بر اساس اسناد و مدارک گردآوری شده بود. سایر افرادی که به هولوکاست اعتقادی ندارند نیز چنین سرنوشتی را تجربه می‌کنند.

5- احمد حسین دیدات (در گذشته در سال 2005)، یک نویسندهٔ مسلمان و سخنران عمومی از هندیان آفریقای جنوبی بود. او بیش‌تر به دلیل بحث‌های عمومی بین‌مذهبی با مسیحیان انجیلی و نیز سخنرانی‌های ویدیویی پیشرو که بیش‌ترشان حول اسلام، مسیحیت و اناجیل بود، شناخته شده‌ است. وی همچنین IPCI را تأسیس کرد که یک سازمان تبلیغات اسلامی بین‌المللی است، و جزوات گوناگونی در اسلام و مسیحیت نوشت که به‌صورت گسترده توسط سازمان توزیع می‌شدند. او کتاب‌های زیادی درباره اسلام نوشت که مشهورترین آنها «انتخاب» نام دارد.  کتاب‌های دیدات پس از انتشار با استقبال بسیار زیادی در کشورهای اروپایی روبرو شد اما دولت فرانسه این کتاب‌ها را جزء کتاب‌های ممنوع قلمداد و از کتاب‌ فروشی‌ها جمع کرد. هنوز که هنوز است خرید و فروش کتاب‌های شیخ دیدات در فرانسه جرم به حساب می‌آید. رای دادگاه فرانسوی درباره کتاب‌های شیخ دیدات این بود که این کتاب‌ها به شدت ضدغرب، ضدیهود و باعث ایجاد نفرت نژادی است!

6- روبرت فوریسون نیز از دیگر چهره‌های علمی فرانسه بوده که به علت انکار هولوکاست کتاب‌های وی از سوی دولت فرانسه توقیف شده است. کتاب معروف وی «اتاق‌های گاز، واقعیت یا افسانه » است که مورد سانسور شدید در فرانسه قرار گرفت. او در سال 2006 به جرم انکار جنایات هولوکاست، به سه ماه زندان و پرداخت 7500 یورو محکوم شد وی همچنین از سوی کسانی که به توقیف و سانسور این کتاب هم رضایت نمی‌دادند، به دلیل نوشتن کتاب و تحقیق و پژوهش تاریخی مورد حمله و ضرب و شتم قرار گرفت. آنچه که یک و بام و دو هوای فرانسوی‌ها در برخورد با آزادی بیان را جالب می‌کند، حمایت یک جانبه از صهیونیزم و ممنوعیت انتشار کتاب علیه آنها و برخورد شدید با نویسندگان و ناشران کتاب‌هایی از این دست که باعث ایجاد نفرت نژادی می‌شوند! اما توهین به عزیزترین شخصیت در قلب‌های بیش از یک میلیارد مسلمان در سراسر جهان و حتی فرانسویان مسلمانی که دومین جامعه دینی این کشور را تشکیل می‌دهند، به هیچ وجه مهم نیست و پایش از خطوط آزادی بیان فراتر نرفته است! همچنین کسی حق ندارد به بهانه آزادی بیان سرک در زندگی دیگران بکشد و حقوق شخصی آنها را حتی با انتشار عکس‌های مستند و حتی اگر تبهکار باشند، خدشه دار کند، اما خدشه دار کردن احساسات مسلمانان و توهین علنی به آنها نه تنها فراتر رفتن از حدود آزادی بیان نیست بلکه می‌شود عین آزادی بیان مورد علاقه فرانسوی‌ها و غربی‌ها!  همان طور که گفته شد سانسور کتاب در غرب به خصوص در ایالات متحده امریکا آنقدر گسترده است که مدافعان آزادی بیان برنامه‌ای را به عنوان « Banned books week» (هفته کتاب‌های سانسور شده) برگزار می‌کنند و گزارش‌هایی از عملکرد دستگاه‌های سانسور غربی سالانه منتشر می‌شود. تعداد این کتاب‌های به قدری زیاد است که ترجیح دادیم برای علاقه مندان به تحقیق بیشتر در این مورد لیستی از مهم‌ترین کتاب‌هایی را که از سال 2000 تا کنون مورد سانسور قرار گرفته‌اند، منتشر کنیم. که این لیست را می‌توانید از اینجا دریافت کنید.  

  همچنین خبرگزاری فارس پیش از در خبرها و گزارش‌هایی به سانسور کتاب در غرب و به خصوص در آمریکا پرداخته بود که می‌توانید گزارش‌های مرگ کتاب‌ها جدیدترین عیار سنجش آزادی بیان در آمریکا/ زندان در انتظار نویسنده منتقد آمریکایی و مرگ حقیقت و روزنامه‌نگاری آزاد در آمریکا/ روش‌های عجیب کنترل از راه دور خبرنگاران و ماجرای وحشتناک کتاب‌سوزی در آمریکا/ وقتی همینگوی عنصر نامطلوب شد+تصاویر را بخوانید. انتهای پیام/و
لینک را کپی کنید


93/11/13 - 12:08





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن