واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در کتاب «سالک آگاه»
بیانات علامه «حسینی طهرانی (ره)» پیرامون علم و علماء منتشر شد
کتاب «سالک آگاه» مجموعه بیانات مرحوم علامه آیتالله حاج «سید محمدحسین حسینی طهرانی (ره)» پیرامون علم و علماء توسط انتشارات «مکتب وحی» منتشر شد.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، کتاب «سالک آگاه» حاصل سخنرانیهای «علامه حسینی طهرانی» در سنوات مختلف درباره مقام علم، خصوصیات و جایگاه علماء و آداب تعلیم و تعلم علوم اسلامی و بایستههای تبلیغ است که صوت پیاده شده آن پس از ویرایش و تصحیح با مقدمه و تعلیقات آیتالله حاج سیّد محمّدمحسن حسینی طهرانی (فرزند علامه) به زیور طبع آراسته شده است. کتاب «سالک آگاه» در شش مجلس اعم از «تعظیم بزرگان و نقد محترمانه»، «علل زوال حوزه نجف»، «مفاسد علمای سوء و حرمت تبعیت از آنها»، «لزوم اسوه قرار دادن رسول الله و احیای سنتهای اسلامی»، «انهدام ارزشهای اسلامی تحت عنوان تمدن و پیشرفت» و «عید غدیر، عید ولایت و مقام علم امیرالمؤمنین»، تدوین شده است. برخی از عناوین مهم این کتاب شامل، «هر کلامی غیر از کلام معصوم قابل نقد و رد است اما محترمانه»، «احترام مرحوم قاضی نسبت به عمامه»، «خطر غرور ناشی از علم»، «قدغن بودن عرفان یعنی قدغن بودن نام امیرالمؤمنین»، «ضرر علمای منافق صفت بر شیعیان از لشکر یزید بر امام حسین بیشتر است»، «تغییر و تحول روش دروس حوزه توسط استعمار»، «خصوصیات و ویژگیهای منبر و خطابه»، «بعد از ائمّه، علمای صالح بهترین افراد روی زمیناند»، «لزوم حفظ لباس طلاب»، «الان فقط شیعه در دنیا مورد تهاجم است»، «لزوم رواج لغات قرآن در زندگی مسلمانان»، «بین کسب علم با دیگر کارها فرق است از زمین تا آسمان»، «وابستگی رفعت مقام به علم و تقوا»، است.
در قسمتی از کتاب چنین میخوانیم: «بنابراین راه و ممشای حرکت کسی که به مقام علم میرسد، این است که بههیچ وجه من الوجوه نمیتواند مردم را به خود بخواند و به خود دعوت کند، و امر و نهی از ناحیه شخصی خود نسبت به آنها داشته باشد و آنها را بنده و برده خود بگیرد. اوامر باید اوامر الهی باشد و برای إله؛ و انسان نباید اشتباه کند و اوامری از پیشِ خود صادر کند که مرجعش ریاست و شهوت و حس تفوق و جاه است و لیکن به نام خدا و به نام دین و شریعت و آیین جا بزند و قالب بزند و به مردم تحمیل کند! اگر این کار را بکند، فردا از عهده جواب برنمیآید؛ زیرا طبق این آیه، قرآن میفرماید: «شما که در راه علم و در راه کمال هستید و علم و اطلاعتان به کتاب زیاد است و پاسدار کتاب هستید و تعلیم و دراساتتان دور این محور میچرخد، بایستی که به حقیقت علم برسید.» و حقیقت علم این نیست که انسان مردم را به خود دعوت کند و به سجده و به عبادت و پرستش یعنی اطاعت و بردگیِ خودش، در نقطهای از توهّم و تفکّر و پندار بنشیند و خود را شاخص ببیند و آن وقت مردم را به عبادت و فرمانبرداری از خویش دعوت کند، این غلط است؛ بلکه حقیقت علم، انکشاف واقع و حقیقت است، و هر کسی که به علم برسد باید مردم را به خدا دعوت کند، خودش و همه مردم باید به سوی خدا حرکت کنند. کسی که عالم است حکم راهنمایی دارد که چراغ در دستش است و در پیشِ پای مردم قرار میدهد تا اینکه راه را پیدا کنند و بروند پیش خدا؛ نه اینکه با این چراغ موجب بشود که راه بر مردم گم و تاریک شود و آن وقت مردم به واسطه اینکه به دنبال فرامین و اطاعات شخصی او مِن حَیثُ هو هو میروند، در چاه عمیق ظلمت سقوط کنند». گفتنی است، جلد اول کتاب «سالک آگاه» به همراه سیدی صوتی بیانات علامه طهرانی، از «دوره علوم و مبانی اسلام و تشیع»، در 216 صفحه و با شمارگان 3000 نسخه و با قیمت 13500 تومان منتشر و روانه بازار نشر شده است. >انتهای پیام/و
93/11/08 - 10:29
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]