تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834532299
شوکزدایی از بازار مسکن
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
مسکن؛
شوکزدایی از بازار مسکن
پارامتر دروني، بر نحوه نوسانات قيمت مسكن موثر است كه هركدام از آنها با ترتيب زماني خاص ميتواند به يك اندازه مشخص، سطح قيمت را تغيير دهد.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، بازار ملك به لحاظ دستهاي از شاخصهاي اقتصاد مسكن همچون «توقف رشد قيمت»، با مطلوبيت نسبي روبهرو شده اما دسته ديگر شاخصها همچون «افت شديد ساختوساز» وضعيت را نگرانكننده كرده و لازم است براي هدايت كلي بازار مسكن در مسير «ضدشوك و ايمن در برابر جهش احتمالي»، مجموعه عمليات حسابشدهاي در دستور كار قرار گيرد. به اين منظور، تحقيقاتی كه به سفارش معاونت مسكن وزارت راهوشهرسازي انجام شده، نشان ميدهد: 5 پارامتر دروني، بر نحوه نوسانات قيمت مسكن موثر است كه هركدام از آنها با ترتيب زماني خاص ميتواند به يك اندازه مشخص، سطح قيمت را تغيير دهد. از اين 5 عامل، «بهاي زمين» و «قيمت مسكن دوره قبل»، بيشترين تاثير را دارند و ميزان اثرگذار «حجم تسهيلات مسكن» فوقالعاده ناچيز و قابل اغماض است. نتايج اين تحقيق با اشاره به آسيبهاي سهگانه ناشي از نوسانات قيمت مسكن بر اقتصاد كشور، چهار نوع تاكتيك ضدشوك براي بازار مسكن پيشنهاد ميكند. اولين راهكار براي تداوم ثبات فعلي در قيمت مسكن -با توجه به كمبود زمين در داخل تهران- استفاده از زمينهاي دولتي و واگذاري رايگان آن (اجاره 99ساله) براي ساختوساز است. همچنين بر تمركز عرضههاي جديد در بافتفرسوده و پرداخت تسهيلات مسكن به متقاضيان مصرفي نيز تاكيد شده است.
بازار مسكن در مقطع كنوني به دليل دودستگي بهوجود آمده در شاخصهاي اقتصادي آن، در حساسترين موقعيت ممكن قرار گرفته است، به گونهاي كه هر نوع «غفلت» در تشخيص «نسخه مورد نياز» براي هدايت بازار يا تجويز غلط براي آن، ميتواند قيمت مسكن را از تعادل نسبي حال حاضر خارج سازد.
دستهاي از شاخصهاي اقتصاد مسكن همچون «شتاب نوسانات قيمت» و «حجم عرضه» در مقايسه با نقطه بحراني سالهاي 91 و 92، در وضعيت نسبتا مناسبي قرار دارند و دسته ديگر از جمله «نياز انباشت شده و فاقد قدرت خريد»، «افت شديد سرمايهگذاريهاي ساختماني و افزايش ساختمانهاي نيمهكاره طي ماههاي اخير» و همچنين «نوسانات قيمت زمين»، جو نگرانكنندهاي در بازار مسكن ايجاد كردهاند. در معاونت مسكن وزارت راهوشهرسازي براي «حفظ وضعيت» دسته اول و «بهبود اوضاع» دسته دوم شاخصها، مطالعه تحقيقاتي انجام شده كه نتايج آن نشان ميدهد: براي آنكه مجموعه شاخصهاي اقتصاد مسكن در نهايت به ثبات قيمت بينجامد و حجم عرضه و قدرت خريد را بهبود ببخشد، بايد 4 تاكتيك از سمت سياستگذاران عملياتي شود.
شتاب قيمت در ماههاي اخير متوقف شد و نوسانات خيلي خفيف با دامنه كمتر از 2 درصد، نرخ رشد را در مرز صفر و قيمت مسكن را به نقطه تثبيت نزديك كرد. از طرفي، تحتتاثير سونامي ساختوساز طی سه سال گذشته، هماكنون در بازار معاملات چالش آنچناني از ناحيه حجم عرضه وجود ندارد.اما همين سطح فعلي قيمت مسكن كه در مقايسه با پارسال، حجم زيادي از حباب آن تخليه شده است، هنوز براي سمت تقاضا و سمت عرضه، كاربري موثر پيدا نكرده است.به رغم كاهش قيمت، چون متقاضيان قدرت خريد ندارند، معاملات هنوز از ركود خارج نشده است و در سمت عرضه نيز، به دليل فروش نرفتن واحدها و پايان جذابيت رشد قيمت، كشش سرمايهگذاري جديد پايين آمده است.
از آنجا كه شرايط فعلي ميتواند دور جديدي از نوسانات شديد و در عين حال صعودي را براي قيمت مسكن در سالهاي آينده رقم بزند، معاونت مسكن هماكنون تاكتيكهايي را براي پيشگيري از «برهم خوردن ثبات قيمت» شناسايي كرده است.
اين تاكتيكها ماحصل تحقيقاتي است كه يك گروه دانشگاهي درباره پارامترهاي دروني موثر بر قيمت مسكن انجام دادهاند. اين گروه در مطالعه خود، ابتدا پارامترهاي دروني موثر بر قيمت مسكن را به همراه ميزان اثرگذاري هر پارامتر در دورههاي بلندمدت و كوتاهمدت، شناسايي و محاسبه كرده و در نهايت براي هدايت پارامترها در جهت ثبات قيمت مسكن، 4 نوع عمليات اجرايي پيشنهاد كرده است. گزارش ها از جزئيات اين تحقيق كه توسط معاونت مسكن منتشر شده، حاكي است: فارغ از پارامترهاي بيروني موثر بر قيمت مسكن همچون نرخ تورم و درآمد نفت كه هر دو فعلا فاقد رفتار تحريكآميز در بازار ملك هستند، در درون اين بازار، 5 متغير شامل قيمت زمين، نرخ دستمزد، قيمت مصالح، تسهيلات مسكن و همچنين قيمت گذشته مسكن، بر سطح قيمت مسكن موثر است و نوع نوسان اين متغيرها ميتواند تعيينكننده مسير آتي قيمت آپارتمان باشد.
در اين تحقيق با تاكيد براينكه نوسانات قيمت مسكن به شكل ريزش عميق يا جهش شديد سه آسيب بر اقتصاد ملي و همينطور اقتصاد خانوار وارد ميكند و ميتواند باعث «زيان گسترده سرمايهگذاران ساختماني»، «اختلال در برنامهريزيهاي دولت» و «تضعيف قدرت خريد مسكن و رفاه جامعه» شود، آمده است: سياستگذار بخش مسكن بايد بتواند واكنش مناسب و به موقع، در برابر نوسانات قيمت مسكن داشته باشد. براي اين منظور، رفتارشناسي متغيرهاي موثر بر قيمت، كمك ميكند متناسب با ترتيب زماني و ميزان تاثيرگذاري هر كدام از پارامترها، يكسري راهكارهاي عملياتي با لحاظ اولويت اجرايي شود.
مشخصات 5 پارامتر تاثیرگذار
به گزارش «دنياياقتصاد» در اين تحقيق كه توسط نادر مهرگان و محسن تارتار از دانشگاههاي بوعلي سينا و تربيت مدرس انجام شده، آمده است: براساس مدلهاي علمي محاسباتي و با استفاده از دادههاي مربوط به قيمت مسكن در فاصله سالهاي 78 تا 92، متغيرهايي همچون قيمت زمين، هزينه ساخت شامل قيمت مصالح و دستمزد كارگران ساختماني، قيمت دوره گذشته مسكن و همچنين حجم وام مسكن مجموعه عوامل اصلي اثرگذار بر قيمت مسكن در شهر تهران را تشكيل ميدهند. اين عوامل در كوتاهمدت و بلندمدت با اندازههاي متفاوت تاثيرگذار خواهند بود. به طوري كه در كوتاهمدت به ترتيب قيمت مسكن دوره قبل، قيمت زمين و هزينههاي ساخت، بيشترين اثر را بر قيمت مسكن دارند و در بلندمدت اين زمين است كه در رتبه اول بيشترين اثرگذاري و مابقي در ردههاي بعدي قرار ميگيرند.
نكته قابل توجه در اين تحقيق، «ميزان و شكل اثرگذاري پرداخت تسهيلات مسكن» است. نتايج به دست آمده از مطالعات صورت گرفته حكايت از آن دارد كه افزايش در حجم و ميزان تسهيلات مسكن چه به شكل وام خريد و چه به صورت وام ساخت، اثر قوي و معناداري بر قيمت مسكن ندارد. به طوري كه با افزايش تسهيلات در يك دوره، قيمت مسكن در همان دوره به اندازه ناچيز كاهش پيدا ميكند اما اثر تحريككننده تسهيلات با تاخير و در دوره بعد به شكل ناچيز نمايان ميشود. در اين تحقيق با اشاره به مطالعات قبلي گروهي از كارشناسان اقتصاد مسكن كه در سال 91، پژوهشي درباره «رابطه قيمت مسكن و تسهيلات مسكن» انجام داده بودند، تصريح شده است: از آنجا كه يك درصد رشد حجم تسهيلات مسكن، تنها 08/0 درصد قيمت مسكن را افزايش ميدهد، فرضيه اثرگذاري شديد رشد اعتبارات بر قيمت مسكن مردود است و بنابراين نبايد نگراني زيادي نسبت به رشد اعتبارات مسكن وجود داشته باشد. اما درباره قيمت زمين، مشخص شده است: يك واحد افزايش در قيمت زمين در يك دوره باعث ميشود 36/0 واحد به قيمت مسكن در همان دوره افزوده شود. همچنين يك واحد افزايش قيمت مسكن در دوره گذشته، ميتواند 7/0 واحد به قيمت مسكن در دوره فعلي اضافه كند.
پیشنهاد واگذاری زمین 99ساله
محققان «متغيرهاي موثر بر قيمت مسكن» در جمعبندي گزارش خود، 4 تاكتيك براي هدايت متغيرها و پارامترهاي موثر بر قيمت مسكن در جهت ثبات قيمت آپارتمان، به دولت پيشنهاد كردهاند. اولين راهكار عملياتي در اين خصوص، با توجه به اثر قوي «قيمت زمين»، پيشنهاد واگذاري رايگان زمينهاي دولتي براي ساختوسازهاي مسكوني است به طوري كه اين زمينها به صورت اجاره 99ساله شبیه آنچه در مسکن مهر واگذار شد و با هدف حذف قيمت و سهم زمين در قيمت تمام شده مسكن، در اختيار سازندهها قرار بگيرد.
اعطای وام مسکن
دومين راهكاري كه در اين تحقيق بر اجراي آن تاكيد شده است، پرداخت تسهيلات ساخت با قابليت انتقال به خريدار است. اين راهكار براي تبديل نياز انباشت به تقاضاي موثر خريد مسكن و در نتيجه خروج چرخه ساختوساز از بنبست موجود و بازگشت رونق به معاملات مصرفي مسكن پيشنهاد شده است.
تراکم در بافت فرسوده و رشد تولید مصالح
سومين راهكار گروه تحقيق، استفاده بهينه از اراضي بافت فرسوده و زمینهای بایر (با توجه به کمبود زمین در شهر) و افزايش ارتفاع ساختمانها در اين قسمت از محدوده شهرها است.چهارمين راهكار نيز سرمايهگذاري بيشتر براي افزايش توليد مصالح ساختماني با هدف تعديل سهم آن در هزينههاي ساخت مسكن است.به گزارش «دنياياقتصاد»، در بخشي از اين تحقيق كه در شماره جديد فصلنامه اقتصاد مسكن –چاپ دفتر برنامهريزي و اقتصاد مسكن وزارت راهوشهرسازي- منتشر شده، درباره محركزا بودن بخش مسكن در رونق اقتصادي كشور اينطور استدلال شده است كه بخش مسكن در تقويت 6 شاخص اقتصاد كلان اثر مستقيم دارد بنابراين رونق مسكن در نقش لوكوموتيو اقتصاد عمل كرده و باعث رشد اقتصادي خواهد شد.
6 عامل پیشران مسکن
درباره اين 6 شاخص تاكيد شده است: بخش مسكن با صنايع زيادي در حوزه توليد محصولات ساختماني مرتبط است بنابراين رونق ساختوساز باعث رونق توليد صنعتي ميشود. از طرفي، توان جذب نقدينگي در بخش مسكن بالا است به طوري كه 25 درصد نقدينگي موجود در كشور به اين بخش اختصاص دارد. ميزان اشتغالزايي آن نيز قابل توجه است چون به ازاي ساخت هر 52 مترمربع بنا، يك شغل مستقيم در هر سال ايجاد ميشود. همچنين سهم بالاي مردان از اشتغال مسكن، فرصت شغلي بالا براي جوانان در اين بخش و تقاضاي تضمين شده در بازار مسكن –حدود يك ميليون نياز مسكن در 10 سال آينده- قسمتي از ويژگيهاي متمايز اين بخش براي جلب توجه سرمايهگذاران و البته سياستگذاران است تا براي خروج از ركود، ابتدا اين بخش را محور و عامل محرك قرار دهند.
۱۳/۱۱/۱۳۹۳ - ۰۷:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]
صفحات پیشنهادی
خروج بازار مسکن از رکود در سال آینده
شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۲ معاون وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن و ساختمان گفت روند آرام خروج از رکود بازار مسکن از بهمن ماه آغاز شده و پیش بینی می شود در سال آینده این روند ادامه داشته باشد حامد مظاهریان معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ارکود 50 درصدی در بازار مسکن کشور
یکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۸ نایب رییس اتحادیه کشوری مشاوران املاک از رکود 40 تا 50 درصدی بازار مسکن خبرداد و گفت دولت با اجرای سیاست اقتصادی مناسب میتواند شوک مثبتی وارد کرده و بازار را بهبود ببخشد رسول جهانگیری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دراثر پول سمی در بازار مسکن
بازار مسکن اثر پول سمی در بازار مسکن تحقیقاتی که اخیرا توسط سیاستگذار بخش مسکن برای اولینبار درباره تبعات فعالیتهای ساختمانی برخی شرکتهای وابسته به بانکها انجام شد هماکنون با بررسیهای تکمیلی مشاوران املاک ابعاد تازهای گرفته و منجر به کشف یک پیامد منفی دیگر شده استرکود در بازار مسکن چه زمانی به پایان میرسد؟
سیگنالهای مثبت بازار مسکن به رونق رکود در بازار مسکن چه زمانی به پایان میرسد در هفته های اخیر بازار مسکن شاهد افزایش حجم معاملات بوده است و آن چنان که فعالان بازار می گویند بازار مسکن با افزایش تقاضا مواجه شده است به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز در شرایطی که حجم معاملاقیمت تعادلی در بازار مسکن تهران +جدول
قیمت تعادلی در بازار مسکن تهران جدول بازار مسکن پس از ورشکستگی کامل در سال 92 امسال روزهای خوشی را تجربه می کند پاییز امسال بازار مسکن دو بار برای خروج از رکود خیز برداشت اما رکود عمیقی که ماهها به آن دچار شده بود آنقدر تاثیرگذار است که هنوز هم نمیتوان از واژه پررونق برایمعاون وزیر شهرسازی: بازار مسکن سال 94 از رکود خارج می شود
معاون وزیر شهرسازی بازار مسکن سال 94 از رکود خارج می شود اقتصاد > مسکن - ایسنا نوشت معاون وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن و ساختمان گفت روند آرام خروج از رکود بازار مسکن از بهمن ماه آغاز شده و پیش بینی می شود در سال آینده این روند ادامه داشته باشد حامد مظاهریانکاهش سود بساز بفروشها در بازار مسکن
ابوالحسن میرعمادی کاهش سود بساز بفروشها در بازار مسکن میرعمادی با بیان اینکه نگرانیهایی در این حوزه برای سرمایهگذاران به وجود آمده که باعث شده آن محتاطانهتر عمل کنند افزود مشارکتهایی که بین سازندگان و مالکان نیز صورت می گرفته کاهش پیدا کرده است به گزارش سرویس اقتصادی جاممعاون وزیر: روند آرام خروج از رکود بازار مسکن آغاز شد
معاون وزیر روند آرام خروج از رکود بازار مسکن آغاز شد معاون وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن و ساختمان گفت روند آرام خروج از رکود بازار مسکن از بهمن ماه آغاز شده و پیش بینی می شود در سال آینده این روند ادامه داشته باشد حامد مظاهریان معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با ایسناخروج سرمایه از بازار مسکن شکل می گیرد
یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۰ با توجه به روند افزایشی نوسانات قیمت ارز بخشی از سرمایهها از بازار مسکن خارج میشود و به سمت این بازار سوق پیدا میکند ابوالحسن میرعمادی کارشناس مسکن در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا درباره تاثیر نوسانات قیمت ارز در بازار مسکن اظدر ۱۲ ماه آینده بازار مسکن چگونه است؟
در ۱۲ ماه آینده بازار مسکن چگونه است تاریخ انتشار شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۴ ۵۰ در حالی که به نظر میرسید سرمای زمستان بازار مسکن را راکدتر کند اما گزارشها از وضعیت معاملات مسکن نشان میدهد که خرید و فروش در بنگاههای املاک افزایش پیدا کرده است در حالی که بهثبات بازار مسکن در ابتدای سال آینده
تراز رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک استان تهران با بیان اینکه در بهار سال 94 افزایش قیمت نداریم گفت تا پایان سال شاهد ثبات نسبی قیمت در خرید و فروش و اجاره بها هستیم به گزارش تراز حسام عقبایی در نشستی خبری با بیان اینکه تا پایان سال 93 پیش بینی افزایش قیمت نداریم گفت تا پافزایش میزان اجارهنشینی / هیچگونه افزایش قیمتی بازار مسکن را تهدید نمی کند
رئیس اتحادیه املاک کشور افزایش میزان اجارهنشینی هیچگونه افزایش قیمتی بازار مسکن را تهدید نمی کند عقبایی گفت متأسفانه حضور بانکها و مؤسسات مالی قیمت مسکن را 50 درصد افزایش میدهد به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران عقبایی رئیس اتحادیه املاک کشور در نشست خبری امروز خوافزایش میزان اجارهنشینی / بهار 94 بهاری آرام برای بازار مسکن است
افزایش میزان اجارهنشینی بهار 94 بهاری آرام برای بازار مسکن است عقبایی گفت متأسفانه حضور بانکها و مؤسسات مالی قیمت مسکن را 50 درصد افزایش میدهد به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران عقبایی رئیس اتحادیه املاک کشور در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه 300 صنعت وهزار و 20فارس گزارش میدهد رونق خرید و فروش مسکن در تهران/ افزایش متقاضیان مسکن به دلیل ثبات قیمتها در بازار
فارس گزارش میدهدرونق خرید و فروش مسکن در تهران افزایش متقاضیان مسکن به دلیل ثبات قیمتها در بازاراطمینان متقاضیان مسکن از ثبات قیمتها تا پایان سال جاری و اوایل سال 94 باعث شده تا این روزها تعداد متقاضیان خرید مسکن در بازار افزایش یابد و تا حدودی رونق نسبی به این بازار روی خوشرییس اتحادیه مشاوران املاک پیش بینی می کند: در 12 ماه آینده بازار مسکن چگونه است؟
رییس اتحادیه مشاوران املاک پیش بینی می کند در 12 ماه آینده بازار مسکن چگونه است اقتصاد > مسکن - در حالی که به نظر میرسید سرمای زمستان بازار مسکن را راکدتر کند اما گزارشها از وضعیت معاملات مسکن نشان میدهد که خرید و فروش در بنگاههای املاک افزایش پیدا کرده است مپیش بینی بازار مسکن در 12 ماه آینده
تراز در حالی که به نظر میرسید سرمای زمستان بازار مسکن را راکدتر کند اما گزارشها از وضعیت معاملات مسکن نشان میدهد که خرید و فروش در بنگاههای املاک افزایش پیدا کرده است به گزارش تراز حسام عقبایی رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران در همین رابطه عنوان کرد «در آذرماه امسنفستنگی در بازار مسکن
نفستنگی در بازار مسکن بازار معاملات مسكن مطابق آنچه آمارهاي رسمي و تحليلهاي كارشناسي تصوير ميكند از وضعيت قرمز عبور كرده و حجم خريدوفروش آپارتمان در تهران با رشد ناچيز ولي اميدواركننده رو به افزايش است اما در بخش وسيعي از اين بازار همچنان نفستنگي وجود دارد به گزار-
اقتصادی
پربازدیدترینها