واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارگردان روسی: تئاتر ایران مانند فرهنگ این سرزمین مترقی و پیشرو است تهران - ایرنا - کارگردان روسی حاضر در سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با تقدیر از جایگاه تئاتر میان مخاطبان ایرانی و سطح کیفی آثار تولید شده توسط هنرمندان کشورمان گفت: تئاتر ایران مانند فرهنگ این سرزمین مترقی و پیشرو است.
«اسکندر اسکایف» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار تئاتر ایرنا، با بیان آنکه تئاتر هر کشور درست مانند آیینه ای به بازتاب جایگاه فرهنگ و تمدن میان انسان های آن جامعه می پردازد افزود: با مرور کتاب تاریخ تمدن جهان به وضوح به جایگاه رفیع آیین ها و سنن نمایشی ایرانیان در طول ادوار مختلف تاریخی و تاثیرگذاری آن آیین ها در فرهنگ مردمان این سرزمین و دیگر کشورها پی می بریم.
وی ادامه داد: هنر روسیه همواره با هنر ایرانی در تعامل بوده و فرهنگ و تمدن این دو کشور تاثیرات فراوانی از یکدیگر گرفته اند که بی شک در ارائه و تولید آثار هنری برگرفته از روحیه معنوی و انسانی سرشت بشری، ایرانیان همواره سرآمد تاریخ بوده اند و نکته قابل تقدیر آن است که این مساله در تمامی شاخه های هنر مردمان این کشور قابل رویت است.
این کارگردان تئاتر روسی، هنر ممتاز و ماندگار در جهان را هنری دانست که امضاء و اثر انگشت هنرمندان یک سرزمین در آثار تولید شده آن قابل رصد باشد.
وی تصریح کرد: بسیاری از کشورها در تولید آثار هنری خود بیشتر پیرو و مقلد بوده اند؛ اما پیشینه غنی تمدن ساز و فرهنگی ایرانیان باعث شده تا هر مخاطبی که کوچکترین آشنایی با هنر آنان داشته باشد، با تماشای آثار هنرمندان این سرزمین، به راحتی حدس بزند که آن اثر تولید شده، نام، نشان و امضای ایران و ایرانی دارد.
وی که با نمایش «فراموشی» در بخش مسابقه بین الملل جشنواره تئاتر فجر شرکت داشته و در ششمین و هفتمین روز جشنواره، این نمایش را در سالن تئاتر باران به صحنه برده است، درباره این اثر نمایشی گفت: همانطور که از نام این نمایش پیداست، سعی کردیم نگاهی داشته باشیم به یکی از اصلی ترین موضوعات زندگی انسان ها که برگرفته از خصلت و روحیه موجود در صفات انسانی است.
اسکایف، مساله فراموشی را یکی از دردهای کهن تاریخ جهان دانست که تاثیرات مثبت و منفی آن در سیر تحول و تطور زندگی انسان ها به وضوح قابل رصد است.
وی تاکید کرد: در حقیقت با دستمایه قراردادن این موضوع، تلاش کردیم تا نگاه و نگرش عموم مخاطبان را پیرامون مسله ای واحد و شناخته شده در رفتار انسان ها به نام «فراموشی» به چالش بکشیم.
این کارگردان حاضر در بخش بین الملل جشواره تئاتر فجر، با بیان آنکه در مدت حضورم در این رخداد، تعدادی از آثار هنرمندان تئاتر ایرانی را از نزدیک دیدم گفت: با حضور در جشنواره های بین المللی تئاتر در جهان، از قدرت هنر نمایش ایرانی بسیار شنیده بودم؛ اما با تجربه در این جشنواره و مشاهده نزدیک آثار هنرمندان ایرانی به این نتیجه رسیدم که تئاتر ایران مانند فرهنگ این سرزمین مترقی و پیشرو است.
وی ادامه داد: بی شک، تئاتر ایران درصورت اجراهای مستمر و حضورهای متعدد در عرصه های بین المللی می تواند درخشش فراوانی در جهان داشته باشد و این قابلیت را دارد که حتی به جریان سازی تولید آثار نمایشی مبتنی بر نگاه معنوی و لطیف روح انسانی در جهان شتاب و خط مشی ممتاز و یگانه ای دهد.
سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر که از ابتدای بهمن ماه کار خود را آغاز کرده بود، شامگاه 12 بهمن ماه با برگزاری مراسم اختتامیه و توزیع جوایز منتخبان بخش های مختلف این رخداد در تالار وحدت تهران به کار خود پایان می دهد.
فراهنگ**9266**1027
12/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]