واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جنگ نفت کش ها با مجید مجیدی! تهران - ایرنا - به نوشته تارنمای خبری تابناک ،سوای کیفیت سی و سومین جشنواره فیلم فجر که از فردا همزمان با برگزاری مراسم افتتاحیه باید درباره اش به نظاره نشست و با پایان مراسم اختتامیه می توان درباره اش قضاوت داشت، آنچه قابل توجه است، آغاز تسویه حساب ها با فرارسیدن «سال تحویل» سینمای ایران است...
جشنواره فیلم فجر در حالی از فردا با برگزاری مراسم افتتاحیه آغاز می شود که ادبیات تند و غیرمنصفانه شدت گرفته و این حملات دامن مجید مجیدی، محمد بزرگ نیا و دیگر داوران این رویداد را نیز گرفته و تعبیر «جنگ نفت کش ها» را برای این دوره از جشنواره به همراه آورده است؛ رویکردی که نشان می دهد علی رغم بی حاشیه بودن فیلم ها راه یافته به جشنواره سی و سوم، می توان حاشیه تولید کرد!
به گزارش «تابناک»؛ مجموعه جشنواره های فجر در این دوره از حساسیت بالایی برخوردارند و می توان برای آینده تصمیم گیران کنونی وزارت فرهنگ و ارشاد تاثیرگذار باشند و در این میان جشنواره فیلم فجر به عنوان مهم ترین رویداد فرهنگی کشور، از دیگر جشنواره های فجر حساس تر است و طبیعتاً همین حساسیت منجر به محافظه کاری ناخواسته ای در برخی از امور این جشنواره می شود.
سوای کیفیت سی و سومین جشنواره فیلم فجر که از فردا همزمان با برگزاری مراسم افتتاحیه باید درباره اش به نظاره نشست و با پایان مراسم اختتامیه می توان درباره اش قضاوت داشت، آنچه قابل توجه است، آغاز تسویه حساب ها با فرارسیدن «سال تحویل» سینمای ایران است؛ اتفاقی که حتی دامان چهره هایی چون علیرضا شجاع نوری، جواد طوسی، مجید مجیدی، محمدبزرگ نیا، مهتاب نصیرپور، عزیز ساعت چی و... را نیز گرفته و همزمان فیلم های جشنواره نیز مجموعاً با تعبیر «نفت کش» خوانده می شوند!
نقد آغازین برخی رسانه ها در این باره بوده که چهره های برگزیده شده برای داوری مطلوب نیستند، حال آنکه مشخصاً مجیدی مجیدی با احتساب ریاست هیات داوران جشنواره سی و سوم، تنها سابقه شش دوره حضور در جشواره فجر را دارد و کثرت تعداد حضورش در جشنواره های خارجی نیز بر کسی پوشیده نیست. علیرضا شجاع نوری نیز علاوه بر حضور در سینما به عنوان مدیر بین المللی فارابی در دوره ای طولانی، حضور بسیار طولانی و پررنگی در جشنواره ها داشته است.
جنگ نفت کش ها با مجید مجیدی!
درباره محمد بزرگ نیا، مهتاب نصیرپور و عزیز ساعتچی نیز تعابیر مشابهی می توان داشت و بنابراین نخستین بی انصافی درباره داوران جشنواره فیلم فجر صورت پذیرفته است اما این بی انصافی تنها به داوری محدود نشده و کل فیلم های جشنواره نیز همچون داورانش به «نفت کش» تعبیر شده اند که در این رویداد به رقابت می پردازند.
هرچند بنیاد سینمایی فارابی در یک سال اخیر همچون سال های پیشین به اکثر فیلم های جشنواره کمک های مالی یا تجهیزاتی (ارائه دوربین و ابزارهای تصویربرداری) داشته اما حقیقت امر آن است که این کمک ها با توجه به وضعیت اعتبارات سینمایی بسیار اندک بوده و اساساً امسال حتی امکان تولید یک فیلم فاخر نیز به دلیل کمبود بودجه وجود نداشت که بتوان به عنوان فیلم نفتی خطابش کرد و طبیعتاً در چنین محدودیت اعتباراتی، امکان تولید فیلم های به اصطلاح فاخر دوره پیشین فراهم نبود.
ترکیب فیلم ها نیز حکایت از تولید مجموعه ای از آثار اجتماعی و نسبتاً کم هزینه دارد و این روند سال آینده به کاهش مضاعف بودجه سینما نیز تقویت می شود و فضای ریاضتی برای سینمای ایران تشدید خواهد شد و عدم امکان آغاز تولید یک فیلم دفاع مقدسی مشابه «چ» در یک سال اخیر نیز به دلیل کاهش شدید بودجه سینما است.
البته نقدهای مطرح شده توسط برخی از وب سایت هایی که همزمان با جشنواره سی و سوم شکل گرفته اند و حداقل تاکنون کارکردشان در همین راستا است، از ماهیت جشنواره نیز فراتر رفته و حبیب ایل بیگی معاون تازه نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی که این مسئولیت کلیدی را از محمد احسانی تحویل گرفت، نیز با ادبیاتی مشابه یاد شده است.
با این اوصاف باید دید علی رغم حذف بسیاری از حواشی احتمالی جشنواره سی و سوم در مراحل مختلف در راستای برگزاری آرام این رویداد، چنین فضایی مطلوب بسیاری گروه ها نیست و بنابراین احتمالاً مسیر دشوارتری نسبت به دوره های پیشین جشنواره وجود دارد. با این اوصاف باید در 12 روز آینده چشم انتظار جشنواره ای بود که همواره آبستن اتفاقات غیرمترقبه بوده و این اتفاقات غیرمترقبه - نظیر دوره پیشین- گاهی از همان افتتاحیه شروع شده و تا اختتامیه استمرار داشته است.
منبع/ تابناک
اول **
11/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]