تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خوش نیت باشد روزیش زیاد می شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804563868




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اهرم های فشار ایران مقابل عربستان و عواقب جنگ نفتی


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


سرمقاله القدی العربی؛
اهرم های فشار ایران مقابل عربستان و عواقب جنگ نفتی
ریاض درباره کاهش بهای نفت اعلام کرده است کاهش بهای نفت ارتباطی به توسل به سلاح نفت ندارد و حق دارد با کاهش تولید مخالفت کند تا سهمش در بازارهای نفت برای مقابله با تولید کنندگان نفت شیست حفظ شود.



  به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، روزنامه فرامنطقه ای "القدس العربی" امروز در سرمقاله خود نوشت: ایران اهرم های زیادی برای اعمال فشار بر عربستان در اختیار دارد.     نشریه لندنی در سرمقاله امروز خود تحت عنوان "تهدیدهای ایران علیه عربستان" نوشت: حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در اظهاراتی بی سابقه، کشورهایی را که آنها را عامل کاهش بهای نفت قلمداد می کند تهدید کرد و گفت « از این تصمیمشان پشیمان خواهند شد. وی با نام بردن از عربستان و کویت تاکید کرد این دو کشور هم مانند ایران از کاهش بهای نفت متضرر خواهند شد.     القدس العربی با اشاره به این که عربستان و کویت داشتن هرگونه نقش در سقوط بهای نفت را تکذیب می کنند افزود نمی توان افزایش تنشها تا حد تهدیدهای علنی را کم اهمیت قلمداد کرد و در عین حال نمی توان این نکته را نادیده گرفت که شعله ور شدن جنگ خلیج فارس در سال 1990 به خاطر اختلاف بر سر بهای نفت بود.  

 
این روزنامه در ادامه می افزاید: طبق گزارشهای اقتصادی،‌ هشتاد درصد بودجه عربستان وابسته به درآمدهای نفتی است و نود وپنج درصد از بودجه کویت هم به نفت بستگی دارد در سال 2013، نود درصد از درآمدهای عربستان و نود و دو درصد از درآمدهای کویت از فروش نفت بود. اما در ایران،‌ بنا به گفته روحانی تنها یک سوم بودجه این کشور به فروش نفت متکی است و نفت شصت درصد از صادرات کشور را تشکیل می دهد.   در ادامه این مطلب آمده است: سازمان اوپک تصمیم گرفته است تولید خود را کاهش ندهد. عربستان اعلام کرده است می تواند تبعات کاهش بهای نفت را تحمل کند. ریاض درباره کاهش بهای نفت اعلام کرده است کاهش بهای نفت ارتباطی به توسل به سلاح نفت ندارد و حق دارد با کاهش تولید مخالفت کند تا سهمش در بازارهای نفت برای مقابله با تولید کنندگان نفت شیست حفظ شود و ظاهرا راهبرد ریاض بر این امر استوار است که با این اقدام، ‌تولید کنندگان نفت شیست بعد از پایین آمدن بهای نفت نتوانند به تولید ادامه دهند و بازار را ترک کنند. با همه اینها از بعد ژئوپلیتیک باید گفت نمی توان این نکته را نادیده گرفت که کاهش بهای نفت، اهرم فشار قوی عربستان علیه ایران و روسیه برای تجدید نظرشان در پرونده های مهم منطقه و در راس آنها پرونده سوریه است. در این راستا کاهش بهای نفت عملا بحران اقتصادی روسیه را بعد از کاهش ارزش روبل تشدید کرده است.  

 
القدس العربی می افزاید: صرف نظر از واقعیات بازارهای نفت بایدگفت کاهش بهای نفت،‌ بعد جدیدی به نزاعهای منطقه ای داده است. ایرانی که می تواند قدرت هسته ای منطقه ای مهمی شود از بعد نفتی، همچنان در تیر رس عربستان به عنوان قدرت برتر بازارهای جهانی نفت قرار دارد. ولی برخلاف عربستان که گزینه های محدودی برای مقابله با ایران دارد و مهمترینشان سلاح نفت است ایران اهرمهای بسیاری را اعم از توسل به گروه حوثی در مرزهای جنوب عربستان،‌ نافرجام کردن نزدیک شدن بغداد و ریاض و افزایش حمایت ها از نظام بشار اسد و وادار کردن وی به اتخاذ مواضع سخت در مذاکرات آتش بسی که "استفان دی میستورا" فرستاده سازمان ملل آن را اداره می کند در اختیار دارد. در مقابل؛ ریاض امیدوار است ایران در موقعیتی قرار گیرد که مجبور شود هر چه سریع تر با غرب در مذاکرات هسته ای اش به توافق برسد تا از فروپاشی اقتصادش جلوگیری کند ولی این سیاست عربستان عاری از خطر نیست چون کفه ترازوی جناح تندروی تهران سنگین تر است و این گروه ممکن است مواضع خود را در مذاکرات هسته ای سخت کند تا غرب مجبور شود برای جلوگیری از به بن بست کشیده شدن مذاکرات به عربستان فشار وارد کند.  
در پایان این مطلب آمده است: در هر صورت با توجه به نبود مذاکرات جدی میان غربی ها و ایران برای رسیدن به "توافقی کامل" که شامل مسائل نفتی،‌ هسته ای و منطقه ای باشد و با توجه به مبارزه جدید علیه تروریسم داعش،‌تهران امیدوار است نیاز غرب به ایران برای همکاری افزایش یابد و به دنبال آن نفوذ منطقه ای ایران رشد کند و در این راستا منطقه به سوی وضعیت خطرناکی از درگیریهای ژئوسیاسی که می توانند سیاسی و امنیتی هم باشند پیش خواهد رفت.  

511



۲۵/۱۰/۱۳۹۳ - ۱۵:۰۹




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن