تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر كس حريم خدا را حفظ كند، حرمتش حفظ مى‏شود و هر كس خدا را اطاعت كند، اطاعت مى‏شود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834390147




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جنگ نفتی عربستان سعودی به سوی پایانی تلخ/ آمریکا بازنده اصلی این بازی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: "نیو ایسترن آوت لوک"
"جنگ نفتی" عربستان سعودی به سوی پایانی تلخ/ آمریکا بازنده اصلی این بازی
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که هدف اصلی سیاست کنونی حاکمان سعودی در درجه نخست، حذف آمریکا و ذخایر دریایی آن از بازار جهانی است. در طول این جنگ نفتی، هیچ فشاری به ریاض وارد نمی‌شود؛ چرا که این کشور توانسته است ذخیره ارزی قابل توجهی را در سالیان گذشته جمع‌آوری کند.


به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه تحلیلی "نیو ایسترن آوت لوک" در مقاله‌ای به قلم "ویکتور میخین" می‌نویسد: این روزها اخبار جالبی از سواحل مه‌آلود «آلبیون» [انگلیس] به گوش می‌رسد. روزنامه انگلیسی "تلگراف" که بارها به روابط نزدیک آن با واشنگتن اشاره شده، یک بار دیگر تصمیم گرفته است که به پشتیبانی از برادر بزرگ خود برخاسته و جهان را با داستان‌های وحشتناک جدیدی در مورد نفت بترساند؛ و این بار، این هیاهو متعلق به متحد سابق انگلیس، یعنی عربستان سعودی است.


*** عربستان سعودی برای به دست آوردن کنترل بازار نفت جهان، به مرحله خطرناکی از این جنگ نفتی وارد شده است
«تلگراف» قاطعانه اعلام کرد که «کاهش بیشتر قیمت نفت می‌تواند به بانفوذترین اعضای اوپک به شدت ضربه وارد کند.» این روزنامه انگلیسی با بیان این که «عربستان سعودی با تحمیل قیمت‌های پایین‌تر، در جنگ آشکار استراتژی افراطی نفتی خود، به پیروزی رسیده» جهان را به وحشت انداخت. اما پادشاهی عربستان سعودی برای به دست آوردن کنترل بازار نفت جهان، وارد مرحله خطرناک جدیدی از این جنگ شده است.


*** تنها در عرض یک هفته، تعداد سکوهای حفاری تولید نفت در آمریکا به 61 واحد کاهش یافت
به اعتقاد نویسنده، انقلاب شیل آمریکا که به طور گسترده‌ای توجه همگان را در غرب به خود جلب کرده است، نه تنها ناتوان، بلکه متوقف شده و در مقابل چشمان ما در حال از بین رفتن است. در اینجا تنها به یک نمونه، اما بسیار واضح اشاره می‌کنیم. همانطور که در گزارش پایگاه اینترنتی شرکت خدمات نفتی «بیکر هیوز» آمده است، تنها در عرض یک هفته، تعداد سکوهای حفاری تولید نفت در آمریکا به 61 واحد کاهش یافت که از سال 1991 تاکنون، این میزان بیشترین کاهش به شمار می‌رود. 
در اینجا باید یادآور شد که شاخص تعداد سکوهای نفتی فعال، یکی از حساس‌ترین شاخص‌های صنعت نفت هر کشور به شمار می‌رود. کاهش کنونی تعداد سکوهای فعال نفتی، بسیار چشمگیر است، چرا که در حال حاضر تعداد قابل توجهی از آن‌ها برای تولید نفت شیل، در حال انجام حفاری افقی هستند.


*** بزرگترین شرکت مستقل نفتی، «کانتیننتال ریسورسز» اعلام کرد که در سال 2015، روی پروژه‌های جدید حفاری سرمایه‌گذاری نخواهد کرد
دیگر مثال‌ها نیز فقط تصویر تلخ انقلاب شیل را تیره‌تر می‌کنند. به عنوان مثال، مدیریت بزرگترین شرکت مستقل نفتی، «کانتیننتال ریسورسز» (منابع قاره‌ای)، که در میدان نفتی «باکن» در داکوتای شمالی مشغول فعالیت است، اعلام کرد که در صورتی که اوپک، سهمیه‌ها را کاهش ندهد و روند رو به رشدی در قیمت‌ها وجود نداشته باشد، این شرکت در سال 2015، روی پروژه‌های جدید حفاری، سرمایه‌گذاری نخواهد کرد.
 «هارولد هم»، رئیس این شرکت ابراز امیدواری کرد که تصمیم مثبتی در این زمینه اتخاذ شود و قیمت‌ها به زودی در محدوده 85 تا 90 دلار برای هر بشکه ثابت شوند و اعضای اوپک متوجه خواهند شد که «ما احساس می‌کنیم که قیمت‌ها به پایین‌ترین حد خود رسیده است و به زودی شاهد افزایش شدید قیمت‌ها خواهیم بود.» با این حال، به رغم این ابراز خوش‌بینی، این شرکت میزان سرمایه‌ 600 میلیون دلاری خود را که برای سال 2015 درنظر گرفته بود، کاهش داده است. 


*** شرکت نفتی «پایونیر نچرال ریسورسز» از افزایش تعداد سکوهای حفاری خود در تگزاس، خودداری می‌کند
اما در این بین، «کانتیننتال ریسورسز» تنها نیست؛ شرکت «کونوکو فیلیپس» نیز از حفر چاه‌های جدید در ذخایر شیل، به ویژه در کلورادو، خودداری کرده و هزینه‌های خود را برای سال 2015 کاهش داده است. «پایونیر نچرال ریسورسز»، نام شرکت دیگری است که تصمیم گرفته است تا زمان بهبود قیمت نفت، از افزایش تعداد سکوهای حفاری خود در تگزاس، خودداری کند. شرکت «نچرال ریسورسز کانادا» در نظر داشت که میزان سرمایه‌گذاری خود برای تولید نفت را در سال 2015 افزایش دهد اما در اواخر سال 2014 اعلام کرد که در صورت تداوم کاهش قیمت نفت و گاز، آماده است که این میزان را به 2 میلیارد دلار کانادا کاهش دهد.


*** هدف اصلی سیاست کنونی حاکمان عربستان سعودی، در درجه اول، حذف آمریکا و ذخایر دریایی آن از بازار جهانی است
در همین حال، عربستان سعودی دارای ذخایر عظیم نفتی است و در بین کشورهایی که کمترین هزینه‌ تولید نفت در جهان را دارا هستند، یعنی کمتر از 15 تا 17 دلار برای هر بشکه، قرار دارد. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که هدف اصلی سیاست کنونی حاکمان عربستان سعودی در درجه اول، حذف آمریکا و ذخایر دریایی آن از بازار جهانی است. در طول این جنگ نفتی، هیچ فشاری به ریاض وارد نمی‌شود؛ چرا که این کشور در طول سال‌هایی که نفت از قیمت بالایی برخوردار بود، توانسته است که ذخیره ارزی خارجی قابل توجهی را که بر اساس برآوردهای گوناگون، بین 750 میلیارد دلار تا 1 تریلیون دلار برآورد می‌شود، جمع‌آوری کند.


*** عربستان سعودی بودجه سال 2015 را بر مبنای نفت 80 دلاری تنظیم کرده است
«جان اسفاکیاناکیس»، مشاور سابق اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی عربستان سعودی، در مصاحبه با خبرگزاری «بلومبرگ» گفت: در پایان سال 2014، عربستان سعودی بودجه خود برای سال 2015 را بر مبنای نفت 80 دلاری تنظیم کرد. وزارت امور اقتصادی و دارایی عربستان سعودی گزارش داد که هزینه‌های در نظر گرفته شده برای سال آتی، بالغ بر 860 میلیارد ریال سعودی (229 میلیارد دلار آمریکا) خواهد بود، که در مقایسه با هزینه‌های سال گذشته، تغییری مشاهده نمی‌شود. 
با توجه به قیمت کنونی نفت، درآمد دولت عربستان سعودی در سال 2015، در مقایسه با درآمد پیش‌بینی شده 1.05 تریلیون ریالی در سال جاری، 715 میلیارد ریال عربستان خواهد بود. گفتنی است که این کسری 145 میلیارد ریالی، به راحتی با ذخایر ارزی عربستان سعودی قابل جبران خواهد بود.


*** قیمت نفت تا انتهای سال 2015 به 80 دلار در هر بشکه خواهد رسید
به گفته «نومورا سکیوریتیز»، یکی از بزرگترین شرکت‌های کارگزاری در ژاپن، در سه ماهه نخست سال 2015، قیمت نفت در 45 دلار در هر بشکه باقی خواهد ماند، در سه ماهه دوم، این میزان به قیمت تقریبی 55 دلار در هر بشکه افزایش می‌یابد و تا انتهای سال، قیمت نفت برای یک مدت طولانی، در قیمت 80 دلار ثابت خواهد ماند. 
به گفته تحلیلگران «نومورا سکیوریتیز»، هنگامی که به علت کاهش تقاضا، قیمت نفت سقوط می‌کند، بازار نفت با مشکلات بسیار جدی دست به گریبان می‌شود؛ اما در حال حاضر، قیمت‌ها به خاطر «جنگ موقت نفتی» که عربستان سعودی به راه انداخته، در حال کاهش است، و این به خاطر کاهش تقاضا برای نفت نیست، بلکه برعکس، مصرف جهانی نفت از همیشه بالاتر است. 


*** تولیدکنندگان آمریکایی نفت، تاثیرات منفی حاصل از سقوط قیمت نفت را تجربه می‌کنند
به گفته این شرکت کارگزاری ژاپنی، در سال 1986 نیز، عربستان سعودی، به این خاطر که خاورمیانه دارای کمترین هزینه تولید نفت در جهان است، جنگ قیمت‌ها را پیروز شد. برای شرکت‌های نفتی خاورمیانه، استخراج یک بشکه نفت، هزینه‌ای حدود 15 تا 40 دلار در پی دارد؛ این در حالی است که نیمی از پروژه‌های نفتی در دنیا، در صورتیکه قیمت نفت زیر سطح 50 دلار برای هر بشکه باقی بماند، سودآور نخواهند بود. در نتیجه، تولیدکنندگان آمریکایی نفت، تاثیرات منفی حاصل از سقوط قیمت نفت را تجربه می‌کنند. برای مثال، از آغاز ماه ژانویه تاکنون، آمریکا شاهد کاهش تعداد سکوهای حفاری بوده است و شرکت‌های نفتی چاره‌ای جز کوچک شدن و کاهش بودجه خود برای سال 2015 نداشتند.


*** آمریکا بدون هیچ قید و شرطی بازنده این بازی خواهد بود
«تراویس هویوم»، کارشناس شرکت مالی «موتلی فول» در مقاله‌ای برای «سی‌ان ان» نوشت، مشخص نیست که شرکت‌های آمریکایی دقیقا با چه کسی ـــ تاجران، کشورهای اوپک، روسیه و یا نوعی نیروی نامرئی در بازار طرف هستند، اما با نتیجه‌گیری از مزایده‌ها، که در آن‌ها نفت خام «وی تی آی» زیر 45 دلار در هر بشکه و نفت برنت زیر 50 دلار معامله می‌شود، می‌توان دریافت که آمریکا بدون هیچ قید و شرطی بازنده این بازی خواهد بود و در این خصوص هیچ نشریه انگلیسی نمی‌تواند به واشنگتن کمک کند.


*** حاکمان سعودی از هر حیث خود را برای این جنگ آماده کرده اند
حاکمان سعودی از هر حیث خود را برای این جنگ آماده کرده اند. برای مثال، ولیعهد عربستان سعودی، سلمان بن عبدالعزیز آل سعود، مجلس شورای عربستان را در مورد مسائل مربوط به نفت مورد خطاب قرار داد. وی در حیات ملک عبدالله بن عبدالعزیز آل سعود، از جانب وی اعلام کرد که عربستان سعودی با اطمینان کامل بر تمام پیامدهایی که به خاطر بی‌ثباتی بازار نفت به وجود آمده است، غلبه خواهد کرد.


*** عربستان سعودی برای کاهش قیمت نفت تا 20 دلار برای هر بشکه نیز، اعلام آمادگی کرده است
همانطور که تحلیلگران اشاره کرده بودند، پیش‌بینی‌ می‌شد که مرگ ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی قطعا روی قیمت نفت اثر خواهد گذاشت. مرگ این پادشاه می‌تواند سرمایه‌گذاران را در مورد سیاست‌های آتی سعودی‌ها در مورد قیمت نفت، دچار سردرگمی کند. تمام این‌ مسائل، نهایتا می‌توانند به افزایش قیمت‌ها منجر شود. اما عربستان سعودی برای کاهش قیمت نفت تا 20 دلار برای هر بشکه نیز، اعلام آمادگی کرده است ـــ تا از این طریق شرکت‌های دریایی متضرر را از بازار نفت خارج کند. 


*** به نظر نمی‌رسد که انتقال سلطنت، تاثیر چندانی بر سیاست‌های عربستان سعودی داشته باشد
در همین حال، برخی از کارشناسان معتقدند، بعید به نظر می‌رسد که مرگ پادشاه سعودی، چیزی را تغییر دهد. طبق رسوم عرب، تاج و تخت، از برادر مسن‌تر به برادر جوان‌تر منتقل خواهد شد، بنابراین، شاهزاده سلمان ابن عبدالعزیز آل سعود پادشاه جدید عربستان سعودی خواهد بود. اما نکته مورد توجه این است که وی از سال 2012، به طور موثری در تعیین سیاست پادشاهی عربستان سعودی نقش داشته است و به نظر نمی‌رسد که انتقال سلطنت، بر سیاست‌های عربستان سعودی تاثیر چندانی داشته باشد.


*** ریاض بازی برد یا باخت را انتخاب کرده است
با این وجود، علی تعیمی، وزیر نفت عربستان همواره اعلام کرده است که در این مدت، عربستان سعودی سطح تولید «نفت سیاه» را کاهش نمی‌دهد. کاملا روشن است که ریاض بازی برد یا باخت را انتخاب کرده است. پروژه‌های شیل در آمریکا، پروژه‌های دریایی در قطب شمال و سواحل برزیل، عرضه بیش از حد نفت در آینده را نوید می‌دهند و تصمیم سعودی‌ها در آغاز یک جنگ نفتی، کاملا قابل درک است و در عین حال، این شانس وجود داد که موفق شوند تا رقبایی را که پروژه‌های گاز شیل خود را هنوز به پایان نرسانده‌اند، از پای درآورند.






انتهای پیام./.







کد خبر: ۵۱۱۳۹۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن