تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842654580




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- مثلث توسعه از زاویه دیگر


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مثلث توسعه از زاویه دیگر کرمان - ایرنا - رفع موانع اجرایی و فراهم آوردن شرایط حضور سرمایه گذاران و مشارکت بخش خصوصی، اصلاح قوانین و مقررات دست و پاگیر از جمله پیش نیازهای پیشرفت مثلث توسعه اقتصادی در استان کرمان است.


به گزارش ایرنا، چالش ها و موانع پیش روی اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی استان مانند هر طرح دیگری یکی از مواردی است که باید بطور جدی مورد بررسی قرار گیرد و برای برطرف شدن آنها تلاش شود.
اینکه موانع پیش روی سرمایه گذاری در استان باید حذف شود یا به حداقل برسد، تاکیدی است که مدیریت استان بر آن پافشاری و عقیده دارد توسعه و پیشرفت با حرکت در این مسیر محقق می شود.
مثلث توسعه اقتصادی ایده و طرحی است که استاندار کرمان ابتدای مسوولیتش آن را برای شتاب بخشیدن به روند توسعه استان مطرح و اجرا کرد.
دخیل کردن همه ارکان حکومت و جامعه در فرایند توسعه از جمله اهداف مثلث توسعه است که نمایندگان دولت، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و سرمایه گذاران و کارآفرینان اضلاع این مثلث هستند و ائمه جمعه ناظر بر آن هستند.
استاندار کرمان برای اینکه بتواند این طرح را سریعتر و با مشکلات کمتری اجرا کند گروهی را برای تهیه قوانین و مقررات مزاحم در مسیر توسعه و فعالیت های اقتصادی استان مامور کرد که توانستند با همکاری بین بخشی این قوانین را جمع آوری کنند و به مجموعه های مختلف از جمله دولت و مجلس انتقال دهند.
بر این اساس در تمامی دستگاه های ذیربط استان قوانین بررسی و مشکل اجرایی برخی از آنها استخراج شد و گروه کارشناسان این طرح با توجه به تجربه ای که داشتند پیشنهاد اصلاحی آن قانون را مطرح کردند که بر رفع آنها تاکید شده است.
بی شک تلاش جدی و کارشناسی برای رفع این قوانین مزاحم دیدگاه سرمایه گذاران داخل و خارج استان و کشور را تغییر می دهد و حضور آنها را در کرمان پر رنگ تر می کند، زیرا وقتی سرمایه گذار به این موضوع پی می برد که می تواند در کمترین زمان ممکن و با کمترین بروکراسی اداری و کمترین مشکلات مرتبط سرمایه گذاری و کار خود را آغاز کند، استقبال بیشتری خواهد شد.
بررسی موانع و ارایه راهکار برای رفع آنها در این مسیر را از دیدگاه سه فعال حوزه اقتصادی در دولت، بخش خصوصی و دانشگاه جویا شدیم که به آنها می پردازیم.

**معاون استاندار: برخی قوانین کار را مشکل کرده است
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار کرمان گفت: سرمایه گذاری کاری نیست که بلافاصله جواب دهد زیرا وقتی سرمایه گذاری وارد یک استان می شود و کار خود را آغاز می کند، نباید انتظار داشته باشیم کار ضرب العجل پیش رود.
محمدرضا فتوت با تاکید بر اینکه بستر سرمایه گذاری در استان فراهم و این مسیر باز شده است، افزود: وظیفه استاندار، معاونان استاندار و سایر دستگاه های دولتی این است که بستر و بروکراسی اداری را برای این سرمایه گذاران روان تر کنند.
وی بیان کرد: ممکن است آغاز هر کاری سختی هایی داشته باشد، اما سرمایه گذار باید سعه صدر داشته باشد و کار را جلو ببرد.
فتوت، اظهار کرد: انعقاد تفاهم نامه ها مرحله اول مثلث توسعه اقتصادی بود که کار انجام و با استقبال خوبی از سوی سرمایه گذاران همراه شد، اما مرحله بعدی آسان و روان کردن کارهاست که باید تمام طرح ها را بررسی و رصد کنیم.
وی گفت: متاسفانه بعضی قوانین کار ما را در این مسیر مشکل کرده است که تهیه کتابچه قوانین مزاحم و ارایه آن به دولت و مجلس کار ابتدایی ما برای رفع این موانع در مسیر سرمایه گذاری و توسعه بوده است.
وی به یکی از این قوانین مزاحم اشاره کرد و افزود: اجازه واگذاری زمین بیش از 50 هکتار به سرمایه گذار از سوی ما داده نشده است و تا زمانی که بتوانیم این موضوع را محقق کنیم باید طرح و مدارک و مستندات را به تهران ارسال کنیم و منتظر پاسخ باشیم که همین مساله زمان بر است.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار کرمان تصریح کرد: سعی داریم اختیارات را در مواردی که امکان آن وجود دارد، از وزارتخانه ها به استان انتقال دهیم.
وی با بیان اینکه پیش از انعقاد این تفاهم نامه ها و آغاز کار همه نیازهای مربوط به آن کارشناسی و بررسی می شود، گفت: با این حال گاهی در مراحلی موانعی ایجاد می شود که کار را عقب می اندازد؛ به عنوان نمونه می توان به محدودیت منابع آبی در برخی مکان ها اشاره کرد که کار واگذاری آب طولانی می شود و سرمایه گذار باید در این موارد تحمل کند.
وی اظهار کرد: حتی ممکن است در مناطقی واگذاری زمین ممکن نباشد که اینها موانع پیش روی اجرای این تفاهم نامه های سرمایه گذاری است که وقت عمده مسوولان استان در راستای رفع موانع سرمایه گذاری گذاشته شده است.
فتوت افزود: نشست هایی را با مسوولان و سرمایه گذاران داشته ایم و در مورد این موانع و برطرف شدن آنها صحبت هایی مطرح شد که امیدواریم بتوانیم به روند کار سرمایه گذاری در استان شتاب بخشیم.

**عضو اتاق کرمان: بدنه دولت در رفع مشکلات استاندار را همراهی کند
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، گفت: بخش خصوصی انتظار دارد همانگونه که استاندار کرمان مسائل مربوط به تسهیل سرمایه گذاری را بصورت جدی پیگیری می کند، بدنه دولت نیز در این کار او را همراهی کنند.
سید مهدی طبیب زاده، تصریح کرد: سرمایه گذار بایستی بداند یک طرح کجا، با چه زمانی، با چه تضمینی و با چه نحوه ادامه کاری می تواند اجرایی شود تا در صورت تمایل ورود کند.
وی اظهار کرد: دریافت ابتدایی ترین مسائل مربوط به سرمایه گذاری در کرمان نفس گیر است و همین موضوع بخش خصوصی را فاقد انگیزه می کند.
رییس کمیسیون صنعت و انرژی اتاق بازرگانی کرمان تصریح کرد: بخش خصوصی انتظار دارد کارش براحتی انجام شود و نباید نگران مجوزها و زیرساخت ها باشد اما اکنون این کارها نفس گیر شده است.
وی گفت: مشکل اساسی که اکنون وجود دارد در بدنه بخش دولتی است که اسم آن فضای کسب و کار است؛ اگر فضای کسب و کار و مسیر سرمایه گذاری هموار و صاف نباشد و بخش خصوصی نتواند با اطمینان در این مسیر حرکت کند، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد یا کمتر اتفاق می افتد.
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: اکنون استاندار کرمان 75 هزار میلیارد تومان تفاهم نامه سرمایه گذاری را امضا کرده که بسیار خوب و اراده ای جدی است و شرکت های بزرگی آمده اند و جلسات آنها برگزار می شود، اما وقتی سرمایه گذاران بیایند و قرار باشد در سیستم و بدنه و فضای کسب و کار معطل شوند، ممکن است کم کم بی انگیزه شوند و ادامه کار سخت شود.
وی ادامه داد: خواب سرمایه یا طولانی شدن اجرای طرح ها، هم برای سرمایه گذار و هم برای اقتصاد ملی هزینه دارد.
طبیب زاده، گفت: با توجه به میزان سرمایه گذاری انجام شده، روزی 40 تا 50 میلیارد تومان اگر این طرح ها زود به بهره برداری برسد به سود اقتصاد ملی و اگر دیر به نتیجه برسند به ضرر اقتصاد ملی است.
وی افزود: اما تقریبا همه سرمایه گذاری ها در مسیر پر پیچ و خم اداری گیر هستند و فضای کسب و کار اداری استان کرمان بسیار پیچیده، طولانی و ضد انگیزه است.
طبیب زاده افزود: سرمایه گذاران در اخذ مجوزها، در دسترسی به امکانات و در تامین منابع مالی با مشکل روبرو هستند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی کرمان بیان کرد: به جز قوانین مزاحم، گاهی یک ترس و واهمه در سیستم های اداری استان وجود دارد که کسی مسوولیت انجام وظایف خود را نمی پذیرد و با احتیاط ، نگرانی، ترس و محکم کاری مجوز می دهند که این دادن مجوزها در حال طولانی شدن هستند.
وی افزود: نگران هستم که بخشی از این سرمایه گذاری ها اگر بخواهند در مسیر اجرا بیایند طولانی شوند که در این صورت هزینه مالی تحمیل شود و از همه مهمتر انگیزه ها از دست برود.
طبیب زاده گفت: استاندار کرمان همانطور که در اجرای طرح ها تاکید دارند باید در بدنه دولت نیز قوانین را برطرف، انگیزه ها را تقویت و سایه ترس و نگرانی برخی افراد را بررسی کنند.
وی تاکید کرد: برای موفقیت هرچه بیشتر مثلث توسعه بهتر است طرح از سطح مدیریتی کلان خارج و به خواست عمومی تبدیل شود و همه افراد در سطح پایین، متوسط و عالی جامعه بخواهند این طرح ها برای رفاه و توسعه هرچه بیشتر مردم در ابعاد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی اجرا شوند.

**استاد دانشگاه: استاندار به اختیارات در امور مختلف نیاز دارد
دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان هم گفت: استاندار همزمان که اختیارات در امور سرمایه گذاری را لازم دارد، اختیارات در حوزه تصمیم گیری آموزشی، حوزه تصمیم گیری بهداشت و حوزه درمان و حتی اختیارات در سیستم قضایی و امنیتی استان را نیز لازم دارد.
دکتر علیرضا شکیبایی، افزود: وقتی اختیار در حوزه اقتصادی و امنیتی در حوزه برنامه آموزشی و بهداشت استان نباشد و فقط در حوزه سرمایه گذاری باشد، هیچ کاری پیش نمی رود و اینگونه می شود که دست به هر فعالیت سرمایه گذاری بزنیم به یک مانع بر می خوریم.
وی بیان کرد: بنابراین واگذاری اختیارات از دولت مرکزی به دولت محلی در یک استان باید در یک مدل جامع دیده شود یا اینکه ما بحث اختیارات را کنار بگذاریم و بحث را به صورت پروژه نگاه کنیم و از وزیر اجازه بگیریم که در چند پروژه مشخص تصمیم گیر باشیم.
دکتر شکیبایی گفت: بحث مدل توسعه و توسعه اقتصادی در ایران با توجه به ساختار اقتصاد کشور می باشد که حاکمیت اصلی اقتصاد دست دولت است و نزدیک به 80 درصد فعالیت های اقتصادی تحت کنترل مستقیم یا غیر مستقیم دولت است.
وی افزود: یک دغدغه برای استانداری کرمان که می خواهد در زمینه گرفتن اختیارات بیشتر پیشگام باشد این است که یک سیستم و بروکراسی موجود که تا حدی هم استقلال دارند، حیطه مسوولیت خودشان را تعیین می کنند و در هیات وزیران به هم وصل می شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر گفت: در این سیستم سازماندهی و انتخاب نیروی انسانی از بالا تا پایین به نحوی تعیین شده است که ماموریت آن وزارتخانه را اجرا کند و اگر بخواهیم بگوییم که در یک استان مانند کرمان می خواهیم امور را اداره کنیم آن سازمان همراه ما دیگر نیست و دو اتفاق می افتد یا باید با وزارت موازی کاری داشته باشیم یا اینکه سازمان موجود را براساس ماموریت جدید بازسازی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: استان کرمان هنوز یک برنامه شفاف و روشن برای توسعه استان ندارد بلکه آنچه تحت عنوان برنامه ها گزارش می شود ترجمه یا کپی برنامه های ملی است.
وی برنامه منطقه ای را با برنامه ملی متفاوت دانست و گفت: هنوز گروهی تشکیل نشده است که بیاید بر اساس یک مدل و الگو، یک برنامه توسعه ای را تدوین کند و بر اساس یک برنامه ریزی و راهبردهای مشخص و زمان بندی مشخص باشد.
دکترای توسعه اقتصادی و برنامه ریزی افزود: هر کسی در این استان بر اساس توانایی خود استان را به سمتی می کشاند.
وی ادامه داد: کاش ذوذنقه یا چند ضلعی توسعه را داشتیم چون معتقدم گروه های بیشتری می توانند مداخله داشته باشند.
وی تصریح کرد: مثلث توسعه گام اول و قابل تقدیر است چرا که می خواهد جامعه را برنامه محور کند نه احساس محور و روزنامه نگر.
دانشیار دانشکده اقتصاد افزود: من به عنوان استاد دانشگاه یک برنامه علمی برای توسعه استان ندیده ام و تصمیماتی که براساس اتفاقات روز انجام می دهیم برنامه نیستند.
وی بیان کرد: بین مسایل اقتصادی و سرمایه گذاری با مسایل سیاسی ارتباط تنگاتنگی وجود دارد و پرسش این است در مدل توسعه ما جایگاه آموزش و پرورش کجاست؟
وی گفت: آموزش و پرورش یک برنامه ملی دارد و آن کتابی که در تهران تدریس می شود در شهر کهنوج استان ما هم تدریس می شود و آیا این برنامه آموزشی نیاز استان کرمان را تامین می کند؟ نه، چون استان من با استان تهران فرق می کند.
وی بیان کرد: ما وقتی صحبت از مدل توسعه استان می کنیم باید اینها را هم مد نظر بگیریم.

گزارش از سودابه سرلک

7443/8154


11/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن