تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول اكرم صلى الله عليه و آله چيزى مثل شام و غير آن را بر نماز مقدم نمى داشتند و ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804740318




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خدانگهدار آنالوگ سلام دیجیتال! - اخبار ایران و جهان |


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
خدانگهدار آنالوگ سلام دیجیتال!

خداحافظی سینمای ایران با لابراتوراها


شناسهٔ خبر: 2473663 جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۰
هنر > سینمای ایران

نکوداشت دستاورد لابراتوار سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر اتفاقی است که به زعم برخی از اهالی فن به معنای خداحافظی همیشگی با سینمای آنالوگ و از نگاه برخی دیگر فرصتی برای بازتعریف کارکرد لابراتوارهاست. خبرگزاری مهر- گروه هنر: برگزاری نکوداشت لابراتوارهای سینمای ایران از جمله اتفاق های نیکو در سی و سومین جشنواره فیلم فجر است چراکه این نکوداشت نه فقط یک تجلیل ساده بلکه قدردانی از  فرایند فنی در سینمای ایران از روزگار دور تا امروز است؛ گرچه با ظهور و بروز سینمای دیجیتال دیگر نقش لابراتوارها همچون گذشته پررنگ نیست.بر همین اساس طرح برگزاری نکوداشت لابراتورهای سینمای ایران در این دوره از جشنواره در حالی مطرح شد که فیلم های این دوره اکثرا دیجیتال هستند و حتی تعداد اندک فیلم هایی که به شیوه آنالوگ فیلمبرداری شده اند در نمایش براساس سیستم دیجیتال روی پرده می روند.سینمای ایران از کدام دریچه به استقبال دیجیتال شدن می روددر واقع آغاز این دوره از جشنواره، پایان و یا به عبارت بهتر خداحافظی با سینمای آنالوگ و به دنبال آن خوشآمدگویی به سینمای دیجیتال است، اما نکته قابل توجه در این تغییر و تحول توجه به این نکته است که کاربلدان این حرفه پس از این چه می کنند و سینمای ایران چگونه از ظرفیت آنها استفاده خواهد کرد.
خداحافظی سینمای ایران با لابراتوراها
جهانگیر رجبی خواه مدیر لابراتوار وزارت ارشاد معتقد است خداحافظی از سینمای آنالوگ غم انگیز و البته اجتناب ناپذیر است.وی به مهر گفت: بزرگترین لابراتوارهای ایران ضربه فنی شده اند و در حال حاضر از مجموع لابراتوارهای موجود در سینمای ایران تنها دو لابراتور وزارت ارشاد و لابراتوار صدا و سیما حیات روزمره دارند. البته مقدورات لابراتوار وزارت ارشاد تا 6 سال آینده برقرار است و پاسخگوی آرشیو فیلمخانه ملی خواهد بود.می توان از لابراتوارها به عنوان کلاس درس بهره بردمدیر لابراتوار وزارت ارشاد همچنین معتقد است که نسل جدید سینمای ایران شکل جدیدتری به خود خواهد گرفت.رجبی خواه متذکر شد: دیجیتال شدن سینمای ایران قطعا در سایه حضور جوانان علاقمند به این حرفه تعریف می شود اما سینماگران جوان آشنا به سیستم دیجیتال باید ریشه های این بخش از سینما که همان سینمای آنالوگ است یاد بگیرند. باید این نکته را در نظر گرفت که بستر مناسب فعالیت در عرصه دیجیتال، فراگیری سیستم آنالوگ در لابراتوارهای سینمای ایران است بنابراین هنوز می توان از لابراتوارهای سینمای ایران به عنوان کلاس درس از تاریخ معاصر سینمای ایران بهره جست.
خداحافظی سینمای ایران با لابراتوراها
همچنین ایرج تقی پور تهیه کننده سینما که طرح برگزاری نکوداشت لابراتورها در سی و سومین جشنواره فیلم فجر توسط او اجرایی شده است نظر متفاوتی نسبت به خداحافظی سینمای ایران از سیستم آنالوگ دارد. وی به خبرنگار مهر گفت که تجلیل از لابراتوارهای سینمای ایران به این معنا است که من به شخصه چندین کتابخانه از سوادم را باید دور بریزم.چشم ها را باید شست، جور دیگر باید دیداین تهیه کننده سینما همچنین متذکر شد: با جایگزین شدن سینمای دیجیتال به جای سینمای آنالوگ، سینمای ایران در نگاه کلی نیاز به خانه تکانی اساسی دارد و این سینما باید از اول بازتعریف شود. تغییر و تحولات موجود در سینمای ایران مصداق این بیت از سهراب سپهری است که می گفت «چشم ها را باید شست، جور دیگر باید دید».پیشنهاد و تاکید تقی پور به این مساله که باید از زاویه دیگر به تغییرات موجود در جایگزینی سینمای دیجیتال به جای آنالوگ نگریست از این جهت حائز اهمیت است که برخی از صاحب نظران گمان می کنند این تغییر به معنای پایان حیات بخش سینمای آنالوگ است.
خداحافظی سینمای ایران با لابراتوراها
در همین راستا مدیر لابراتوار وزارت ارشاد هم تایید کرد که بسیاری معتقدند که تقدیر از فعالان در حوزه لابراتورها به این معنا است که حلوای ختم سینمای آنالوگ را می خوریم.وی افزود: اما من قبول ندارم! به نظر من تجلیل از پیشکسوتان در این عرصه جای خوشبختی دارد و با این تجلیل دستاورد یک عمر تلاش فعالان در عرصه لابراتورها به مردم معرفی می شود. متاسفانه در همه این سال‌ها کسانی را که یک عمر در اتاق های تنگ و تاریک و نمور نشستند و نگاتیوها را به پوزتیو تبدیل کردند و تصحیح رنگ و نور فیلم ها را انجام دادند، فراموش کرده ایم.جهانگیر رجبی ادامه داد: در همه این سال‌ها تنها داریوش مهرجویی بود که با ساخت فیلم «میکس» گوشه ای از تلاش فعالان این عرصه را برای سینماگران و مردم به نمایش گذاشت.جایگزینی سینمای دیجیتال به جای آنالوگ تنها به تجلیل ختم شداستودیو بدیع نامی آشنا در سینمای ایران است که محمد محسن بدیع در سال 1343 پایه گذاری کرد و از سال‌های دور تا امروز فعالیت کرده است. کیهان خسروانی مدیرعامل استودیو بدیع امروز به عنوان سکان دار این استودیو فعال است. او معتقد است از پیشرفت تکنولوژی و گستردگی اطلاعات نمی توان فرار کرد و باید همگام با تغییر و تحولات پیش رفت.
خداحافظی سینمای ایران با لابراتوراها
خسروانی به مهر گفت: از سال‌های دور با این حرفه آشنا هستم و افتخار می کنم در این حوزه تدام فعالیت داشته ام اما واقعیت این است که این تغییر و تحول تنها در ایران رخ نداده است بلکه دنیا در سال های گذشته با سیستم آنالوگ در سینما خداحافظی کرده است منتها تفاوت خداحافظی سایر کشورها با ایران این بوده که این تغییر با برنامه ریزی در جهت تغییر کاربری مناسب صورت گرفته است اما در ایران این برنامه ریزی انجام نشد و کنار گذاشتن سیستم آنالوگ و جایگزینی سینمای دیجیتال به تجلیل و تقدیر ختم شد.وی افزود: این در حالی است که افراد بسیاری در این عرصه فعال بودند و با شرایط فعلی جایی برای کار ندارند.مدیرعامل استودیو بدیع در پاسخ به این پرسش که آیا استودیو بدیع و یا استودیو فیلمساز با این همه سابقه تعطیل می شوند؟ گفت: قطعا با این سابقه فعالیت نمی توانند تعطیل شود اما آنچه مسلم است به دنبال دیجیتال شدن دنیا ما هم همراه شدیم و قسمت دیجیتال استودیو بدیع را راه اندازی کرده ایم و امیدوارم جوانانی که در عرصه دیجیتال فعالیت می کنند در این عرصه با گام های استوار و البته برنامه ریزی شده قدم از قدم بردارند.
خداحافظی سینمای ایران با لابراتوراها
نباید نسبت به تغییر واکنش نشان دادمجتبی راعی فیلمساز سینمای ایران درباره برگزاری مراسم تجلیل لابراتورها در سی و سومین جشنواره فیلم فجر گفت: برگزاری نکوداشت ها در سی و سومین جشنواره فیلم فجر به معنای خداحافظی با لابراتوارها است اما این نکته را نباید فراموش کرد که تغییر همواره خوب است و نباید واکنش نشان داد. ضمن اینکه تجربه نشان داده حضور جوانان در سینمای ایران همواره انرژی تازه به این صنعت می دهد.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن