تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند از آدم بد اخلاق توبه نمى‏پذيرد. عرض شد: اى رسول خدا، چرا؟ فرمودند: چون ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802793590




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سبك زندگي ايراني- اسلامي روي صحنه جشنواره تئاتر فجر


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سبك زندگي ايراني- اسلامي روي صحنه جشنواره تئاتر فجر
«علي موسويان» با نمايش «ساعت بيست» در بخش تازه‌هاي ايران جشنواره سي‌و‌سوم تئاتر فجر حضور پيدا كرده است؛ نمايشي با محوريت خانواده ايراني و اسلامي كه دو سانس 18:30 و 20:30 پنج‌شنبه 9 بهمن‌ماه(امروز) در سالن چهارسو اجرا مي‌رود. به همين بهانه گفت‌وگويي با وي داشته‌ايم.
نویسنده : سپيده آماده 
«علي موسويان» با نمايش «ساعت بيست»  در بخش تازه‌هاي ايران جشنواره سي‌و‌سوم تئاتر فجر حضور پيدا كرده است؛ نمايشي با محوريت خانواده ايراني و اسلامي كه دو سانس 18:30 و 20:30 پنج‌شنبه 9 بهمن‌ماه(امروز) در سالن چهارسو اجرا مي‌رود. به همين بهانه گفت‌وگويي با وي داشته‌ايم.

آقاي موسويان! چه شد كه مسئله خانواده را به عنوان محور نمايشتان انتخاب كرديد؟
اين روزها شبكه‌هاي ماهواره‌اي و اپليكيشن‌هاي موبايلي تأثيرات گسترده‌اي بر خانواده‌هاي ايراني گذاشته‌اند. اين مسئله من را بر آن داشت كه در بضاعت خودم نمايشي را با موضوع خانواده ايراني و اسلامي بسازم و تحويل دبيرخانه جشنواره بدهم. محور نمايشنامه احترام به بزرگ‌ترها در خانواده است، در واقع اين مفهوم را در قالب يك نمايشنامه مقابل ديدگان مخاطبان قرار داده‌ايم.

متأسفانه در سال‌هاي اخير آمارهاي كاهش ازدواج و زاد و ولد و افزايش طلاق حكايت از تهديد خانواده ايراني دارد، به نظر شما چه اتفاقي در سال‌‌هاي اخير سبب اين تغييرات ناگهاني شده است؟
روزگاري همه اعضاي خانواده زمستان كه مي‌شد دور كرسي گردهم مي‌آمدند، يك نفر راوي بود و سايرين شنونده، كم‌كم تلويزيون جاي متكلم را گرفت و همه دور تلويزيون نشستند اما امروز هر كس به تنهايي سرش در گوشي و مشغول شبكه‌هاي اجتماعي است و با اينكه هزاران دوست در دنياي مجازي دارد، همواره تنهاست. متأسفانه هجوم سريال‌هاي تركيه‌اي فرهنگ خانوادگي را نشانه رفته است و من هميشه ترسم از اين است كه نسل بعدي ما چه خواهند شد. غربي‌ها فرهنگ كشورهايي مانند ايران كه رنگ و بوي سنتي دارند را نشانه گرفته‌اند و مي‌خواهند اصالت ايراني را از ما بگيرند. مهم‌ترين ركن هر جامعه‌اي خانواده است، زماني كه جوان در خانواده جايگاهي نداشته باشد به گروه‌هاي دوستي مي‌پيوندد و رفته‌رفته تنها و تنهاتر مي‌شود و فاجعه انحلال خانواده رخ مي‌دهد. اين آمارهاي طلاق براي فرهنگ كشور ما دردناك هستند و اميدوارم اين نمايش بتواند به مخاطبانش كمك كند كه يك بازيابي فكري داشته باشند.

كمي از داستان نمايش بگوييد.
نمايش ما داستان پدري است كه چهار فرزندنش را در داخل يك اتاق بزرگ كرده است، حالا هر يك از اين چهار فرزند خودشان خانه‌اي 150 متري دارند اما هيچ كدامشان حاضر به نگهداري از پدر نمي‌شوند به غير فرزند ارشد خانواده. پدر رازي به همراه خودش دارد كه با برملا شدنش، بنيان خانواده از هم پاشيده مي‌شود.

متأسفانه در هنر نمايش، ما بيشتر به سمت اجراهايي مي‌رويم كه راوي خيانت و از هم‌پاشيدگي بنيان خانواده هستند و كمتر به دنبال پرداخت به ارزش‌هاي خانواده ايراني و اسلامي روي صحنه هستيم. چرا؟
اتمسفري در تئاتر به جود آمده است كه براساس آن بيشتر كارگردانان به سمت آثار اقتباسي يا نمايشنامه‌هاي خارجي مي‌روند و اگر نمايشنامه ايراني هم كار مي‌شود، رنگ بوي خارجي دارد، اما من افتخار مي‌كنم كه نگارش 21 نمايشنامه ايراني در كارنامه خودم دارم، نمايشنامه‌هايي كه برخاسته از فرهنگ ايراني هستند. نمي‌خواهم بگويم نمايشنامه خارجي كار كردن بد است، اما اگر توازن به وجود بياوريم يعني همان اندازه كه كارگردانان به اجراي نمايشنامه‌هاي خارجي علاقه نشان مي‌دهند به اجراي نمايش‌هاي ايراني هم گرايش پيدا كنند، باعث مي‌شود كه بابي براي اشاعه مؤلفه‌هاي فرهنگي ايراني و اسلامي گشوده شود. البته اين را هم كتمان نمي‌كنم كه گاهي پرداخت به آسيب‌هاي خانوادگي جنبه هشداردهنده و در نهايت بازدارنده دارد.

برنامه‌اي براي اجراي عمومي كار داريد؟
ما برنامه‌هاي بسياري براي اجراي عمومي داريم تنها خواهش من از مديران جشنواره اين است كه لااقل براي كارهايي كه در بخش تازه‌هاي تئاتر و نسل نو حضور دارند، فرصت اجراي عمومي درخور شأن‌شان مهيا كنند وگرنه دو اجراي جشنواره اي، آب در هاون كوبيدن است.




منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن