واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ بهمن ۱۳۹۳ (۱۶:۴ب.ظ)
جزئيات تقدير از لابراتوارها در جشنواره فيلم فجر؛ فيلم مستندي از چهار لابراتوار بديع، ارشاد، فيلمساز و صدا و سيما با ساخت مستند و تدوين کتاب سرگذشت لابراتوارهاي سينماي ايران، سي و سومين جشنواره فيلم فجر از چند دهه خدمات متخصصان و عوامل فني اين لابراتوارها تقدير خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، لابراتوار فيلم از ارکان هنر صنعت سينما است و رشد و بالندگي سينما مديون تلاشها و دقت نظر متخصصاني است که سالهاي بسياري از عمر خود را در اين راه سپري کردهاند، اما؛ تحولات فناوري و ضرورتهاي تکنولوژي امروز، رويهها را تغيير داده است.
اکنون با ورود به عصر ديجيتال و به پاس سالها همراهي و همکاري اين مراکز با سينماي ايران، برنامهاي با عنوان «آيين چراغ، خاموشي نيست» براي تقدير از اين لابراتوارها پيشبينيشده است.
کارگردان مستند پاسداشت فعاليت لابراتوارها سيد فخرالدين سيدي از پيشکسوتان حوزه سينماي مستند است.
او براي ساخت اين مستند 6 دقيقهاي، 15 روز زمان گذاشتهشده است، سيدي براي ساخت اين فيلم مستند، از چهار لابراتوار فيلمساز، بديع، صداوسيما و ارشاد تصويربرداري و با برخي از عوامل آن گفتوگو کرده است.
محمدعلي حيدري گردآورنده کتاب «سرگذشت لابراتوارها در سينماي ايران» که قرار است در جشنواره فيلم فجر رونمايي شود، گفت: تأليف اين کتاب از 15 ديماه آغازشده بود و در جشنواره فيلم فجر رونمايي ميشود.
به گفته حيدري اين کتاب در 6 فصل آماده ميشود، در فصل اول «سرگذشت لابراتوارها در سينماي ايران»، چيستي لابراتوار و سير تحول آن را بررسي ميکند.
در فصل دوم، به تاريخچه کاملي از پنج لابراتوار ارتش، تلويزيون ملي ايران قبل و بعد از انقلاب، وزارت فرهنگ و هنر، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بعد از انقلاب، استوديو بديع و استوديو فيلمساز پرداخته ميشود، همچنين در اين فصل به ساير استوديوها نيز بهطور خلاصه اشاره ميشود.
فصل سوم نيز شامل گفتوگو با پيشکسوتان لابراتوارها ازجمله مسعود کلانتري، بيژن جباري، هارون يشايايي، امير بديع و... است، همچنين تلاشهاي زيادي شد تا در اين بخش با ناصرالدين شهراد، مدير لابراتوار تلويزيون ملي ايران نيز گفتوگو شود، اما؛ وي اين گفتوگو را نپذيرفت.
فصل چهارم کتاب نيز به خاطرات سينماگران از حوزه لابراتوارها اختصاص دادهشده است، ازجمله اين سينماگراني ميتوان به رخشان بنياعتماد، رسول صدرعاملي، فاطمه معتمدآريا، کمال تبريزي، داريوش عياري، اصغر رفيعيجم و... اشاره کرد.
همچنين فصل پنجم کتاب به اسامي افرادي که در بخشهاي مختلف لابراتوارها فعاليت ميکردند، اختصاص يافته است، در اين بخش تلاش شده تا حتيالمقدور نام کسي از قلم نيفتد و فهرست اين افراد از صنف لابراتوارها و تيتراژ فيلمهاي مختلف استخراج شده است.
فصل آخر اين کتاب نيز به آلبوم عکسهايي از استوديو فيلمساز، بديع، ارتش، تلويزيون ملي ايران قبل و بعد از انقلاب پيرامون دستگاههاي لابراتوار در دوران جديد و قديم اختصاص دادهشده است.
کتاب لابراتوارها با يادداشتي به قلم عليرضا رضاداد، دبير سي و سومين جشنواره فيلم فجر آغاز و ديباچه کتاب را ايرج تقيپور به نگارش درآورده است.
«سرگذشت لابراتوارها در سينماي ايران» به عنوان يک سند تاريخي توسط ايرج تقيپور (يکي از پيشکسوتان لابراتوار) سطر به سطر خواندهشده و تغييرات موردنياز آن، اصلاحشده است.
بر اساس اين گزارش، سعيد قطبي زاده ويراستاري و مشاوره پروژه، هدي فلاح جمعآوري مطالب تاريخي و مينو ايرانپور طراحي روي جلد کتاب را بر عهده داشتند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 361]