واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ بهمن ۱۳۹۳ (۱۳:۵۵ب.ظ)
استاد دانشگاه علامه؛ مسکن مهر را در حالي ساختيم که بافتهاي فرسوده دست نخورده ماندهاند عضو شوراي سياستگذاري شرکت عمران و بهسازي شهري ايران تمرکز بر بهسازي بافتهاي فرسوده را جايگزين مناسب مسکن مهر دانست و گفت: در حالي به سراغ ساخت مسکن مهر رفتيم که بخش زيادي از بافتهاي فرسوده شهرهايمان دست نخورده باقيمانده بود.
به گزارش خبرگزاري موج، غلامرضا کاظميان، عضو شوراي سياستگذاري شرکت عمران و بهسازي شهري ايران، آغاز پروژههاي مسکن مهر در کشور را اشتباه خواند و اظهار کرد: مسکن مهر مشکلات عديدهاي را در کشور ايجاد کرد، اين در حالي است که طرحهاي جامع و تفصيلي که اغلب استانها از آن برخوردارند نشان ميدهد که بخش زيادي از بافتهاي فرسوده شهرهايمان دست نخورده باقي مانده و توجه چنداني به طرحهاي تفصيلي و جامع نشده است، اين مناطق، برخلاف مناطقي که اغلب واحدهاي مسکن مهر در آنها ساخته شد، داراي خدمات زيربنايي مانند آب، برق، تلفن و گاز هستند و ادارات و مراکز تجاري در نزديکي آنها وجود دارد.
عضو هيأت علمي دانشگاه علامه طباطبايي با بيان اينکه وزارت راه و شهرسازي با تغيير کاربري ميتواند شهرکهاي جديدي را در سطح بالاتر و کيفيت بهتر از مسکن مهر ايجاد کند، افزود: اين شهرکها بايد به آبروي شهرهايمان تبديل شوند و بايد اين تفکر را که کيفيت و نحوه تأمين مسکن براي اقشار فقير جامعه اهميتي ندارد از سر بيرون کنيم.
وي افزود: تأمين مسکن اقشار کمدرآمد ويژگيهاي خاص خود را دارد.
اغلب واحدهاي مسکوني ساخته شده براي اين اقشار متراژ پاييني دارند درحاليکه اين خانوادهها اغلب پرجمعيت هستند، عدم تناسب متراژ واحدها با جمعيت خانواده علاوه بر پايين آوردن کيفيت زندگي اين افراد از جنبه تربيتي نيز اثراتي منفي به همراه دارد. چنين واحدهايي که در قالب مسکن مهر در کشور ساخته شده شايد براي زوجهاي جوان مناسب باشد، اما؛ ساخت آنها براي خانوادههاي پرجمعيت هنر نبود.
عضو شوراي سياستگذاري شرکت عمران و بهسازي شهري ايران درباره ويژگيهاي منفي طرح مسکن مهر گفت: اين پروژه کشور را صاحب ميراثي کرد که در آن بايد ميلياردها ميليارد تومان و تا دو برابر قيمت تمامشده ساختمان، صرف تأمين خدمات زيربنايي و روبنايي کنيم، من معتقدم مسوولان وزارت مسکن و شهرسازي وقت بايد جلوي اين تصميم رئيس جمهور پيشين ميايستادند و حاضر به اجراي اين پروژه نميشدند.
کاظميان درباره پروژهاي که بتواند جايگزين مسکن مهر شود، گفت: بايد پيشازاين به سراغ بافتهاي فرسوده شهري ميرفتيم، اين روند نوسازي و بهسازي در بسياري از شهرها موفق بود و براي مثال در بجنورد ۸۰ درصد شهر بافت فرسوده بود که ۶۰ درصد آن بازسازي شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]