واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر؛
دختران دانشجو در مصرف مواد هم از پسران پیش افتادند!
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به شیوعشناسی مصرف مواد مخدر میان دانشجویان وزارت علوم گفت: طبق این شیوعشناسی 11 درصد دختران و 9.3 درصد پسران دانشجو داروهای حاوی مخدر مصرف میکنند.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، علیرضا جزینی در سخنرانی خود در دانشگاه خوارزمی گفت: با وجود قوانین، مصوبات ستاد مبارزه با مواد مخدر و ابلاغ سیاستهای کلی مبارزه با مواد مخدر از سوی مقام معظم رهبری متأسفانه نگرانیها در حوزه مواد مخدر همچنان باقی است.
وی ادامه داد: از نظر ما معتادان برای اینکه بیمار شناخته شوند باید گواهی درمان داشته باشند و اگر معتادی گواهی درمان نداشته باشد مجرم بوده و باید توسط نیروی انتظامی دستگیر و به مراکز درمان اجباری منتقل شود.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه 40 تا 50 هزار معتاد بیمکان (متجاهر) در کشور وجود دارد، گفت: درصدد هستیم که مکان مناسبی برای نگهداری این افراد تهیه کنیم.
وی ادامه داد: شهرداری تهران قول داده که تا پایان سال محل نگهداری معتادان را با ظرفیت 6800 نفر به ستاد مبارزه با مواد مخدر تحویل دهد تا معتادان پس از جمعآوری به این مکان منتقل شوند.
به گفته جزینی تنها 20 درصد معتادان پس از درمان پاک باقی میمانند و بیش از 80 درصد آنها بار دیگر به چرخه اعتیاد باز میگردند.
وی در این ارتباط گفت: باید برای درمان معتادان و مراحل پس از درمان نیز برنامهریزی مناسبی داشته باشیم و بتوانیم با حرفهآموزی و اشتغال مانع بازگشت بهبودیافتگان به چرخه اعتیاد شویم.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: تاکنون 14 سازمان برای بکارگیری 622 معتاد بهبودیافته اعلام آمادگی کردهاند و همچنین سازمان فنی و حرفهای تقبل کرده تا گواهی آموزش را به 30 هزار بهبودیافته بدهد.
وی در مورد نتایج شیوعشناسی مواد مخدر در میان دانشجویان وزارت علوم گفت: طبق این شیوعشناسی مشخص شد که 11 درصد دانشجویان دختر و 9.3 درصد دانشجویان پسر داروهای حاوی مخدر مصرف میکنند.
جزینی تأکید کرد: مصرف سیگار و قلیان دروازه ورود به اعتیاد محسوب میشود و بنابراین 11.8 درصد دختران و 30.2 درصد دانشجویان پسر سیگار و قلیان مصرف میکنند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: شیوعشناسی ما نشان داد که شیوع مصرف مواد مخدر میان دانشجویان دختر 1.4 درصد و در مجموع میان تمام دانشجویان 2.6 درصد است.
وی در ادامه با تأکید بر این نکته که 1.8 درصد دانشجویان ترامادول و 1.3 درصد ریتالین مصرف میکنند، گفت: 56 درصد دانشجویان در صحبتهای خود مدعی شدهاند که مواد مخدر را نمیشناسند و 68 درصد آنها نیز گفتهاند که اولین تجربه مصرف مواد مخدر را پس از پایان دوران دبیرستان داشتهاند.
جزینی از تصویب رشته مبارزه با مواد مخدر در شورای عالی وزارت علوم خبر داد و گفت: به دنبال گنجاندن 2 واحد درسی پیشگیری از اعتیاد برای دانشجویان هستیم.
فارس 115
۰۶/۱۱/۱۳۹۳ - ۱۰:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]