محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827407827
راه رفتن روی لبه تیغ / بازی با زندگی واقعی در شبکههای اجتماعی
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران از آسیب های شبکههای اجتماعی گزارش میدهد؛
راه رفتن روی لبه تیغ / بازی با زندگی واقعی در شبکههای اجتماعی
بی شک امروزه به نظر میرسد با حضور در دنیای مجازی زندگی واقعی به بازی گرفته شده است و اعتیاد به شبکههای اجتماعی می رود که سرآغاز چالشهایی از جنس تنهایی و افسردگی باشد و مرگ عاطفه و احساس و حتی زندگی واقعی را رقم بزند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، شاید اگر کمی سالها پیش شخصی در حالی که در یک جمع خانوادگی حضور داشت و به یک لوح یا صفحه شیشهای خیره میشد و با خود می خندید همگان تصور می کردند آن شخص دیوانه شده است؛ اما این روزها این مساله چندان نیز اسباب تعجب نمیشود چرا که شبکههای اجتماعی آنچنان جامعه ایرانی را تحت تاثیر قرار داده که نه تنها فرد را در غافل از حضور در جمع، برای مدتها خیره به تبلت یا گوشی تلفن همراه نگاه میدارد بلکه زندگی او را در دنیایی مجازی به جریان میاندازد.
مقولهای که شاید بتوان از آن به عنوان حضور حاضر غایب یاد کرد؛ اما این مسئله به اینجا ختم نمیشود، چت کردن به هنگام غذا خوردن و به همراه بردن گوشی، موبایل و یا تبلت به بستر خواب که باعث شده کاربران افراطی شبکههای اجتماعی به اصطلاح عامیانه خواب و خوراک نداشته باشد.
از دیگر پیامدها گرایش روز افزون ایرانیان به شبکههای اجتماعی است در این میان کافی است که شارژ ریالی و یا با طراحی گوشی کاربر تمام شود او درست به مانند معتادی که درد تمام بدنش را فراگرفته؛ بی قرار میشود و در این حالت تنها هدفش شارژ مجدد است، مقولهای که از آن با عنوانهایی چون وابستگی مجازی و یا اعتیاد سایبری یاد میشود.
بی تردید بی خبری از احوال دیگر اعضای خانواده ، جمع گریزی، پناه بردن به خلوت خود، قطع ارتباطهای عاطفی- احساسی کاربر با نهاد خانواده حضور در دنیای واقعی را روز به روز کم رنگتر و شور را در دنیای مجازی بیش از پیش پر رنگتر میکند که این امر پیامدهای منفی استفاده و غیر صحیح از شبکههای اجتماعی است که البته خود میتواند به افسردگی، انزوا، تشدید بحرانهای روحی و مواردی از این نوع در فرد بیانجامد.
*" او در میان جمع و دلش جای دیگرست..."
این مقوله که از نظر علوم ارتباطات به عنوان "انبوه تنها" یاد میشود یکی از چالشهای دنیای امروز است که کشور ما را نیز درگیر خود کرده است اما در عین حال آنچه گفته شد اسباب نگرانی بخش بزرگی از خانوادهها مسئولان فرهنگی، روانشناسان، جامعه شناسان و... را فراهم آورده تا جایی که برخی از واژگانی چون جادوی اینترنت، مسخ شدگان عصر جدید، مسخ مجازی، جنگ نرم افزار، امپریالیسم مهندسی اجتماعی و... یاد می کند و گاه معتقدند که ایجاد و گسترش شبکههای اجتماعی بیش از هر چیز با اهداف خاص استعماری و با اهداف شناخت، ارزیابی، دسته بندی و در نهایت هدایت افکار عمومی جوامع مختلف شکل گرفته است و باید در برابر آن با هوشیاری عمل کرد.
در کنار آنچه گفته شد برخی دیگر از افراد و البته کارشناسان از غلو و بزرگنمایی رسانهها در بازتاب پیامدهای منفی شبکههای اجتماعی سخن میگویند و معتقدند شبکه اجتماعی مانند هر پدیده جدید دیگری تنها با مقاومتهایی از سوی اقشار سنتی و محافظه کار جامعه رو به رو شده است و این یک فرآیند عادی است که با مرور زمان و با فراگیر شدن آن در سطح و عمق جامعه مرتفع خواهد شد.
*راه رفتن روی لبه تیغ
در عین حال اما برخی دیگر از افراد از لزوم توجه به آموزش، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در خصوص استفاده صحیح از شبکههای اجتماعی هشدار میدهند و معتقدند که شبکههای اجتماعی مانند تیغ جراحی در عین اینکه میتواند جانبخش باشد میتوان جان افراد را بگیرد و مضر باشد.
*خوب یا بد، مسئله این است!
در همین رابطه الناز ژاله چین دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد معتقد است که ضابطه خاصی برای استفاده کاربران شبکههای اجتماعی در ایران تعریف نشده است و این موضوع با توجه به کاهش روز افزون سن، استفاده از این شبکههای مجازی میتواند برای کاربران کم تجربه خطر بزرگی محسوب می شود.
وی با بیان اینکه جامعه ایرانی به شکلی افراطی با مقوله شبکههای اجتماعی برخورد کرده است، افزود: متاسفانه اغلب کاربران ایرانی به شیوهای غیر معمول و به دور از تعادل، ساعات زیادی از شبانه روز را به حضور در شبکههای اجتماعی اختصاص میدهند که این مسئله ضمن اینکه انسان را از کار مفید، تحصیل و پژوهش باز میدارد در روابط خانوادگی و پیوندهای عاطفی افراد نیز اخلال ایجاد میکند.
این شهروند با اشاره به اینکه جایگزینی برای ارتباط چهره به چهره و عاطفی وجود ندارد، افزود: ارتباطی مجازی ارتباطی ناقص و فاقد بار عاطفی کامل و حقیقی است.
ژاله چین با بیان اینکه استیکرها یا برچسبها نمیتوانند گویای عواطف و احساس واقعی فرد در مواقع ناراحتی و شادی باشند افزود: استفاده صحیح و متعادل از شبکههای اجتماعی مجازی در عین اینکه تا حدی می تواند به تهسیل اطلاع رسانی بیانجامد اما از ایجاد دیگر روابط عمیق انسانی عاجز است.
در کنار آنچه گفته شد عباس ملکی، دانشجوی دیگری که معتقد است گران بودن یا در دسترس نبودن تفریح و سرگرمیهای گوناگون یکی از علتهای عمده گرایش یا افراط جامعه ایرانی و به ویژه طبقه متوسط در استفاده از شبکههای اجتماعی است.
وی در همین راستا افزود: حضور در شبکههای اجتماعی ضمن اینکه میتواند با کمترین هزینه امکان خنده، تبادل نظر و گفتگو با دوستان یا جمع فامیل را فراهم آورد، بسیار کم هزینه تر از یک مسافرت رفتن و یا صرف شام در یک رستوران خواهد بود.
در همین زمینه بیتا زمانی کارمند فروش یک شرکت پخش مواد غذایی که نیز میگوید، بیش از 13 ساعت در روز در شبکههای مجازی حضور دارد اما، معتقد است امروز هر فردی از یک اعتماد رسانهای برخوردار است.
وی در همین راستا افزود: من در حالی از جانب خانواده و دوستان به اعتیاد مجازی متهم هستم که مادر و خواهرانم به دیدن سریالهای ترکیهای " ماهواره ای " برادرانم به بازیهای "رایانهای" و پدرم به دیدن اخبار شبکههای گوناگون تلویزیونی و رادیویی اعتیاد دارند.
وی با اذعان به اینکه اعتیاد به رسانههای مختلف مجازی باعث کم رنگ شدن گفتگو، تعامل و رابطه عاطفی بین اعضای خانواده شده است، افزود: گاهی برای ارتباط با برادر و خواهرانم که در اتاقهای دیگر خانه حضور دارند از طریق شبکههای اجتماعی اقدام میکنم که این مسئله با ارتباط چهره به چهره ما را به حداقل رسانده است.
حسین زاهدی اما دیگر شهروندی است که در راهروهای دادگاه خانواده قصد جدایی از همسرش به واسطه حضور دائمی در شبکههای اجتماعی را دارد.
وی که راننده آژانس است در همین رابطه افزود: اعتیاد شدید همسرم به شبکههای اجتماعی به طلاق عاطفی من و همسرم منجر شده و این روند به گونهای بود که شاید بیش از چند کلمه در روز بین ما تبادل نمیشد.
در کنار آنچه گفته شد دکتر هومن نامور روان شناس نسبت به پیامدهای منفی استفاده از شبکههای اجتماعی هشدار داد و افزود: افت تحصیلی وخلاءهای عاطفی که یکی از پیامدهای شایع کم توجهی به کودکان و نوجوانان در خانوادههای درگیر شبکههای اجتماعی خود میتوانند به مرور زمان به ناهنجاریهای اجتماعی، بزهکاری و ... منجر شود.
وی در ادامه حضور افرادی از جنس مخالف را یکی از نگرانیهای خانواده بر شمرد و ادامه داد: وابستگی عاطفی به افرادی که گاه شناخت چندانی از آنها وجود ندارد میتواند با اثرهای نه چندان مطلوبی همراه باشد.
وی با بیان اینکه شخصیت بسیاری از افراد در فضای مجازی با شخصیت حقیقی آنها متفاوت است و ممکن است افراد در چنین فضاهایی تظاهر به خوب بودن داشته باشند، افزود: چنین فضاهای غیر شفاهی که البته برای شکل گیری یک وابستگی یا اعتیاد عاطفی مساعد است بسیار میتواند برای سو استفاده از افراد مساعد باشد.
وی با اشاره به اینکه افعال تبادل بین افراد از جنسهای مختلف پس از چندی از حالت رسمی به افعال مفرد و غیر رسمی تبدیل میشوند افزود: دوستیهای مجازی به علت برخورداری از میزان پایین شفافیت قابل اعتماد نخواهند بود.
با توجه به صحبتهای انجام شده به نظر میرسد، خوب یا بد بودن شبکههای اجتماعی بحثی است که همچنان زندگی امروزی را به چالش کشیده است و از یاد نمیرود.
این گزارش ادامه دارد....
گزارش از فاطمه علیپور
انتهای پیام/
کد خبر: ۵۱۱۲۲۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
راه رفتن روی لبه تیغ «زمستان گرم»
نقد سریال راه رفتن روی لبه تیغ زمستان گرم تاریخ انتشار جمعه 19 دی 1393 ساعت 10 21 | شماره خبر 1781510487631237442 تعداد بازدید 51 پ پ زمستان گرم نام مینیسریالی بود که مدتی پیش از شبکه تهران روی آنتن رفت این سریال داستان مهندس جوانی را روایت میکرد که در اوج موفقیت متوکاربران نظر دهند؛ «راههای ترویج حجاب در شبکههای اجتماعی» بازتاب گزارش فارس درباره سوء استفاده از ز
کاربران نظر دهند راههای ترویج حجاب در شبکههای اجتماعیبازتاب گزارش فارس درباره سوء استفاده از زنان و دختران محجبه در اینستاگرام تصاویربا انتشار گزارش اعلام سوء استفاده از تصاویر زنان و دختران محجبه در شبکههای اجتماعی یکی از کمپینها تعداد قابل ملاحظهای از پستهای خود را که دراستاد علوم ارتباطات در گفتوگوی تفصیلی با فارس مطرح کرد نزدیک شدن لبه تیز تیغ شبکههای اجتماعی به ریشه خانواده
استاد علوم ارتباطات در گفتوگوی تفصیلی با فارس مطرح کردنزدیک شدن لبه تیز تیغ شبکههای اجتماعی به ریشه خانواده ایرانیمدیرگروه دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه سوره با تایید اینکه ریشه خانوادههای ایرانی به لبه تیز تیغ شبکههای اجتماعی نزدیک شده است گفت احتمال وقوع جرایم سایبری در۵ راه حل برای تبدیل رویا به واقعیت -
۵ راه حل برای تبدیل رویا به واقعیت شناسهٔ خبر 2463095 دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۸ مجله مهر > گزارش ویژه شاید برای شما تحقق رویاهایتان کاری سخت به نظر برسد اما با چند روش ساده میتوانید این رویاها را به واقعیت تبدیل کنید مجله مهر گفتن این که شما یک خیال باف و یبازی جدید علیه اسلام راه افتاده است/ ما راه خود را می رویم - | اخبار ایران و جهان | Mehrnews.com
اردوغان بازی جدید علیه اسلام راه افتاده است ما راه خود را می رویم شناسهٔ خبر 2472975 شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰ ۵۸ بین الملل > اروپا رئیس جمهور ترکیه با انتقاد از سیاست اسلام ستیزی غرب تهدید کرد در صورت عدم پذیرش الحاق ترکیه به اروپا کشورش راه خود را خواهد رفت به گزارش خبرگزارینتایج یک پژوهش نشان میدهد تأثیر مخرب شبکههای اجتماعی بر سبک زندگی اسلامی/ تغییر پوشش و ادبیات کاربران وایبری
نتایج یک پژوهش نشان میدهدتأثیر مخرب شبکههای اجتماعی بر سبک زندگی اسلامی تغییر پوشش و ادبیات کاربران وایبرینتایج یک پژوهش در مورد تأثیر استفاده از شبکههای اجتماعی بر سبک زندگی اسلامی نشان میدهد که این شبکهها تأثیرات مخربی بر روی سبک زندگی اسلامی دارد و تغییر پوشش و ادبیات کاهشدار به کارکنان بیبیسی درباره نشر تصاویر روی جلد «شارلیابدو» در شبکههای اجتماعی
هشدار به کارکنان بیبیسی درباره نشر تصاویر روی جلد شارلیابدو در شبکههای اجتماعیکارکنان رسانه دولتی بیبیسی از نشر تصاویر روی جلد نشریه موهن به پیامبر اکرم ص منع شدند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس به کارمندان رسانه دولتی بیبیسی با ایمیل هشدار داده۵ راه حل برای تبدیل رویا به واقعیت
۵ راه حل برای تبدیل رویا به واقعیت شاید برای شما تحقق رویاهایتان کاری سخت به نظر برسد اما با چند روش ساده میتوانید این رویاها را به واقعیت تبدیل کنید به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران گفتن این که شما یک خیالباف و یا عملگر هستید مانند این است که گفته شود شمراه های مبارزه پيامبر اعظم با كجروی های اجتماعی (1)
الگوی جامع راه های مبارزه پيامبر اعظم با كجروی های اجتماعی 1 رسول اکرم با ديدن انحرافات و کجرويهاي مردم آزرده خاطر مي گشت و براي اصلاح و هدايت آنان رنج و عذاب مي کشيد به گزارش سرویس دینی جام نیوز رسول اکرم با ديدن انحرافات و کجرويهاي مردم آزرده خاطر مي گشت و براي اراه های مبارزه پيامبر اعظم با كجروی های اجتماعی (2)
الگوی جامع راه های مبارزه پيامبر اعظم با كجروی های اجتماعی 2 در شماره پيشين به يكي از روش هاي حضرت رسول اكرم در مقابله با انحرافات اجتماعي اشاره كرديم در اين شماره نيز به دو نمونه ديگر اشاره مي كنيم به گزارش سرویس دینی جام نیوز در شماره پيشين به يكي از روش هاي حضرت ردلیل کنایه سرمربی استقلال به بازیکنان فعال در رسانهها و شبکههای اجتماعی
دلیل کنایه سرمربی استقلال به بازیکنان فعال در رسانهها و شبکههای اجتماعی سرمربی تیم استقلال روز گذشته از بازیکنان تیمش در جریان تمرین انتقاد کرد به گزارش نامه نیوز امیر قلعهنویی پیش از شروع تمرینات روز گذشته استقلال برای بازیکنانش سخنرانی کرد و از آنها خواست به جای حضور در رساستاد دانشگاه وسترن انتاریو کانادا راهحل بحران آب از طریق رویکرد اجتماعی است
استاد دانشگاه وسترن انتاریو کاناداراهحل بحران آب از طریق رویکرد اجتماعی استاستاد دانشگاه وسترن انتاریو کانادا گفت قضیه آب یک رویکرد اجتماعی است و باید از طریق راه حلهای اجتماعی حل شود به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان اسلوبودان سیمونوویک Slobodan Simonovic پیش از ظهر امروز دراز عدد 60 روی پیراهن بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران
راز عدد 60 روی پیراهن بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران خبرگزاری پانا کنفدراسیون فوتبال آسیا به طور رسمی به تیم ملی ایران برای حضور در رقابتهای جام ملتهای آسیا 2015 خوش آمد گفت وطی آن پیراهنی برتن بازیکنان تیم ملی کرد که روی آن عدد 60 نقش بسته است ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۸ دي ساعت 12 01 بهبازی حذفی روز جمعه برای ما مرگ و زندگی است کفاشیان: شیشه عمر مدیریت من در گروی نتایج تیم ملی نیست/ درگیری نکون
بازی حذفی روز جمعه برای ما مرگ و زندگی استکفاشیان شیشه عمر مدیریت من در گروی نتایج تیم ملی نیست درگیری نکونام با مأموران فرودگاه جزئی بوده استرئیس فدراسیون فوتبال کشورمان گفت شیشه عمر مدیریت من در فدراسیون فوتبال در دست نتایج تیم ملی نیست و عمر مدیریت رئیس فدراسیون در دست مجمعسلطانی: خودباوری بازیکنان جواب داد/ هنوز به رفتن روی سکو امید داریم
سلطانی خودباوری بازیکنان جواب داد هنوز به رفتن روی سکو امید داریم داود سلطانی سرمربی جدید تیم واترپلو نفت و گاز امیدیه گفت کمتر از 2 هفته است که سکان هدایت این تیم را برعهده دارم ولی شرایط خوب است داود سلطانی سرمربی تیم واترپلو نفت و گاز امیدیه در گفتوگو با خبرنگار ورزشی باش6 راهکار پیشگیری از اعتیاد به شبکههای اجتماعی
6 راهکار پیشگیری از اعتیاد به شبکههای اجتماعی صدای دینگدینگ وایبر وی را به وجد میآورد چقدر مطلب که باید بخوانم و پاسخگو باشم از محل کار تا منزل کلی دلتنگم شدهاند بالاخره مسؤولیت اداره گروه هم به عهده من است دیگر به گزارش نامه نیوز وارد خانه که میشود با رویی مهربان پس ابرخی آرم شرکتشان روی پیراهن استقلال است اما پولش را نمیدهند! افجهای:سازمان لیگ استقلال را درک کند،شرایط مال
برخی آرم شرکتشان روی پیراهن استقلال است اما پولش را نمیدهند افجهای سازمان لیگ استقلال را درک کند شرایط مالی خوبی نداریم از بازیکنان انتظار داریم صبور باشندسخنگوی باشگاه استقلال گفت ما مبلغی از سازمان لیگ خواستیم اما آنها میگویند تیمهای آسیایی در اولویت هستند ما چیزی اضافه-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها