محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832139109
نتایج یک پژوهش نشان میدهد تأثیر مخرب شبکههای اجتماعی بر سبک زندگی اسلامی/ تغییر پوشش و ادبیات کاربران وایبری
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نتایج یک پژوهش نشان میدهد
تأثیر مخرب شبکههای اجتماعی بر سبک زندگی اسلامی/ تغییر پوشش و ادبیات کاربران وایبری
نتایج یک پژوهش در مورد تأثیر استفاده از شبکههای اجتماعی بر سبک زندگی اسلامی نشان میدهد که این شبکهها تأثیرات مخربی بر روی سبک زندگی اسلامی دارد و تغییر پوشش و ادبیات کابران وایبر و واتس آپ از جمله تأثیرات این شبکهها است.
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری فارس، شبکه های اجتماعی مجازی به عنوان یکی از جدیدترین فناوریهای ارتباطی ارائه دهندگان فضای جهانی بر حوزه های متعدد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی تأثیرات عمیقی داشته است. در این راستا هدف پژوهش حاضر بررسی نقش شبکه های اجتماعی (وی چت، لاین، تانگو و وایبر) بر سبک زندگی اسلامی دانشجویان است.
روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است و جامعه پژوهش حاضر شامل برخی از دانشجویان دانشگاههای جامع علمی کاربردی شهر تهران است که از این میان تعداد 200 نفر به عنوان نمونه با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند.
داده ها نیز به وسیله آزمون سبک زندگی اسلامی و پرسشنامه میزان استفاده از شبکه های اجتماعی جمع آوری شدند. داده های جمع آوری شده با روش آماری همبستگی پیرسون و با استفاده از نرم افزار SPSS20 تحلیل شد.
نتایج پژوهش نشان داد که بین میزان استفاده از شبکه های اجتماعی با مؤلفههای عبادی و سبک زندگی اسلامی و جامعه ایرانی بهطور کلی رابطه معنادار و منفی وجود دارد.
اینترنت یکی از وسایل ارتباطی در عصر جدید است که توسط انسان به کار گرفته شده است. این وسیله باعث سرعت و دقت در کارها و گسترش ارتباط شده است، به گونه ای که کره زمین را تبدیل به دهکده جهانی کرده است. اینترنت منتقل کننده میلیون ها پیام است، پیام هایی که بر ارزشها، نگرشها و هویت فرهنگی کاربران آن در سطح خرد و بر نظامهای فرهنگی- اجتماعی در سطح کلان تاثیر میگذارد. در راستای همین تغییرات است که آمدن واقعیتهای نمادین در فضای سایبر اینترنتی، زمینه لازم را برای شکل گیری شبکه های اجتماعی فراهم ساخته است (ها، کیم، بایی، بایی، کیم و همکاران، 2007).
از آغاز قرن اخیر، رسانههای اجتماعی مجازی که گونهای از وب 2 محسوب میشوند، در رتبه بندی پایگاه الکسا، همواره جزء جذاب ترین و پرمخاطب ترین گونههای «رسانه های اینترنت پایه» بوده اند؛ این محبوبیت به گونه ای است که در سال 2013 نیز، از ده وب سایت برتر جهان در فهرست الکسا، هفت مورد جزء وب سایتهای شبکه اجتماعی هستند (الکسا، 2013).
در این راستا استقبال کاربران ایرانی نیز از سایتهای مذکور روند قابل توجه و تاملی را در پیش داشته است (شهابی و قدسی، 1391).
با گسترش شبکه اینترنت و دسترسی ارزانتر تلفنهای هوشمند به اینترنت، ابزارهای نوینی در قالب این تلفنها ظهور پیدا کرده که برخی از آنها استفاده از تلفن به عنوان یک ابزار مکالمه از طریق سیگنالهای گران بها را دگرگون ساخته است؛ نسل تازه ای از نرم افزارهای میان قالب مسنجر و تلفنهای اینترنتی که حتی ظرفیت مبدل شدن به شبکه های اجتماعی نیز برای برخی از آنها قابل پیش بینی است و دنیای عظیم و عجیبی را میتواند پیش روی فعالان این عرصه ها قرار دهند.
وی چت، وایبر، تانگو و ... نسل نو ابزارهای برقراری ارتباط در چهارچوب تلفنهای همراه هوشمند است که فضای ارتباطات از طریق خطوط تلفن همراه را با تحول تازهای رو به رو ساخته و میزان استفاده دارندگان تلفن همراه از سیگنالهای مخابراتی را که بسیار گران تمام میشود، به شدت کاهش داده است.
قیمت پایین اینترنت در قیاس با هزینه بالای هر پالس تلفن همراه، باعث شده استفاده از این ظرفیت توسط دارندگان تلفن همراه جدی گرفته شود (کاشانی و زارع، 1391).
همچنان که الگوهای ارتباطی به طور روزافزونی از مرزهای ملی فراتر میرود، آمار اتصال به اینترنت و کاربران آن به طور تصاعدی در حال رشد است. انتشار پرشتاب اینترنت، ماهواره و فناوریهای دیجیتالی، ارتباط همزمان میان بخشهای وسیعی از جهان را ممکن ساخته است. درنتیجه بسیاری از کنترلهای ملی اطلاعات بی اثر شده اند. امروزه نقش رسانهها و میزان نفوذ آنها در ساخت سیاسی جوامع بر کسی پوشیده نیست. برخی از نظریه پردازان ارتباطات معتقدند که امروز جهان در دست کسی است که رسانهها را در اختیار دارد. نقش عمده رسانه ها در شکل دهی به افکار عمومی باعث شده که اهمیت رسانه ها تا این حد مورد توجه قرار گیرد (رحمان زاده، 1389).
همانطور که بیان شد شبکه های اجتماعی به محلی برای حضور اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان و مکان تبادل آرا و افکار ایشان و تامین نیازهای متناسب با زندگی اجتماعی جوانان تبدیل شدهاند؛ لذا در این شرایط این شبکه ها می تواند بر سبک زندگی ایرانی- اسلامی تاثیر داشته باشد. سبک زندگی، بعد عینی و کمیت پذیر شخصیت افراد است (کاویانی، 1390).
مهم ترین نوآوری در مفهوم سبک زندگی اسلامی این است که به آموزههای اسلامی و کلیت اسلام نگاه شده است. سبک «زندگی اسلامی» عنوانی شناخته شده است در اکثر علوم انسانی در سطح بین الملل، اما از زاویههای متعدد به آن نگاه می شود و مورد مطالعه قرار میگیرد.
سبک زندگی اسلامی، با تمام زندگی افراد و ابعاد آن مرتبط است. سبک زندگی اسلامی شامل مجموعهای به هم پیوسته از الگوهای رفتاری در حوزههای مختلف حیات بشری است، سبکی که از دل اصول کشف شده از مبانی تربیتی، یعنی هستیها و داراییهای آدمی بر میخیزد و ضمن ایجاد روابط پایدار میان افراد خانواده و یکسان سازی رویهها در جامعه، نقش بسزایی در تزکیه روانی، پرورش صفات کمالی، نیل به سعادت و رشد ارزشهای انسانی دارد (کاویانی، 1391).
در رابطه با تأثیرات گوناگون حضور در فضای مجازی و برقراری ارتباطات بین فردی در این فضا بر افراد در سال های اخیر، پژوهش های چندی صورت گرفته است. بطور مثال پورشهریاری (1386) در پژوهشی نشان داد که بین استفاده گسترده از اینترنت و افسردگی، انزوای اجتماعی و ارتباطات خانوادگی پیوند وجود دارد.
با این حال با توجه به اینکه شبکه های اجتماعی همچون وی چت، لاین، تانگو، وایبر و ... از طریق تلفنهای هوشمند و اینترنت در سال های اخیر مطرح شده و گرایش به استفاده از آنها شتاب فراوانی به خود گرفته است. پژوهشهای مربوط به تأثیرات شبکه های اجتماعی محدود است. در همین راستا پژوهش حاضر نقش شبکههای اجتماعی بر سبک زندگی ایرانی- اسلامی را مورد پرسش قرار می دهد.
یافته های پژوهش نشان داد که میزان استفاده از شبکههای اجتماعی با سبک زندگی اسلامی رابطه معناداری داشته است. در همین راستا پژوهشگران عنوان نمودهاند که هر تمدن، دارای دو بعد سخت افزاری و نرم افزاری است؛ بعد نرم افزاری تمدن، همان سبک زندگی است. از آن جا که سبک زندگی نیازمند مبانی عمیق فکری است، کارکرد شبکههای اجتماعی در انتقال و نفوذ تمامی این سطوح حائز اهمیت است.
شبکه های اجتماعی، در یک سطح با انتقال باورها و سلسله مراتب ارزشی و نیز انتقال روحیهها و ملکات روحی در سطح ناخودآگاه جمعی نقش ایفا میکنند و در سطوح دیگر، با تغییر مبانی فکری، منجر به تغییر احساسات جمعی و به تبع آن، باعث تغییر رفتارهای جمعی می شوند و شبکه سازی اجتماعی به گسترش سبک زندگی منجر می گردد (ذوالفقاری، حجازی و رازی، 1392).
بر اساس تعاریف گفته شده، مفهوم سبک زندگی اسلامی در ارتباط با موضوع شبکههای اجتماعی اینترنتی از دو نظر حائز اهمیت است (بشیر و افراسیابی، 1392):
1. تغییر جایگاه استفاده از اینترنت و شبکههای اجتماعی اینترنتی در سرانه مصرف اعضای شبکههای اجتماعی اینترنتی
2. تغییر نمادهای فرهنگی ناظر به شیوه زندگی در نتیجه عضویت و حضور در شبکههای اجتماعی اینترنتی که مواردی نظیر: سبک پوشش، ادبیات افراد و شیوه برقراری ارتباط با دیگران را شامل میشود.
پژوهشگران با بررسی منابع و سنجش نظرات کاربران شبکه اجتماعی «کلوب» از طریق پرسشنامه نتیجه گرفته اند که افراد با اهداف متنوعی عضو این شبکه ها میشوند که مهمترین آن اهداف را سرگرمی دانستهاند.
میان عضویت در شبکههای اجتماعی اینترنتی و شیوه اختصاص وقت به سایر فعالیت های اجتماعی، ارتباط وجود داشته و بیشتر پاسخ دهندگان اذعان کرده اند که به دلیل استفاده بیش از حد از اینترنت برای فعالیت در شبکه های اجتماعی اینترنتی، مورد اعتراض سایر اعضای خانواده واقع شده اند. همچنین میان عضویت در شبکه های اجتماعی اینترنتی، با مقوله هایی نظیر چگونگی ارتباط با جنس مخالف و شیوه محاورات اعضا در محیط بیرونی ارتباط وجود دارند. بنابراین، میتوان گفت میان عضویت در شبکههای اجتماعی اینترنتی و سبک زندگی جوانان، ارتباط وجود دارد.
همین طور ایندهام (2008) رابطه میان درگیری در روابط اینترنتی و تغییرات روانشناختی و تحصیلی در میان دانش آموزان دبیرستانی را مطالعه کرده است. .بیش از یک سوم از مشارکت کنندگان گزارش کردند که حداقل یک بار در روز به گپ سرا یا سایر فناوریهای تعاملی سر میزدند و 55 درصد گفتند که در حین انجام تکالیف مدرسه به صورت بر خط با دوستانشان رابطه برقرار میکنند در این پژوهش مشخص شد که دختران بیشتر از پسران ممکن است در گپ شرکت نمایند. محبوب ترین شکل ارتباط استفاده از پیامک بود و گپ و وب سایت های شبکهبندی اجتماعی در رده های بعدی قرار داشتند.
همچنین مشخص شد که بیشتر این نوجوانان در جهان مجازی بسیار بیش از جهان واقعی تمایل دارند که با جنس مخالف رابطه داشته باشند. در نهایت، این پژوهش دریافت که استفاده از فناوریهای تعاملی تأثیر منفی نیرومندی بر موفقیت تحصیلی دانش آموز دارد.
در پایان با توجه به یافته های پژوهش می توان اظهار داشت که شبکه های اجتماعی میتواند نقش منفی در سبک زندگی اسلامی داشته باشد و بدین جهت پیشنهاد می گردد با مطالعات عمیق تر در این رابطه، راهکارهایی برای این موضوع اتخاذ گردد.
انتهای پیام/
93/11/06 - 00:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]
صفحات پیشنهادی
برنامه های ماهواره ای باعث تغییر سبک زندگی اسلامی می شود -
بهمن نژاد برنامه های ماهواره ای باعث تغییر سبک زندگی اسلامی می شود شناسهٔ خبر 2462718 یکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۱ استانها > گلستان گرگان- معاون هماهنگ کننده نماینده ولی فقیه در سپاه نینوا گلستان گفت محتوی برنامه های ماهواره ای به مرور و در یک پروسه زمانی باعث تغییر آداب رسومرئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی: ارکان سبک زندگی را به نسلهای آینده منتقل کنیم
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ارکان سبک زندگی را به نسلهای آینده منتقل کنیمرئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت ما موظف هستیم به فرزندان خود یاد دهیم رفتارهای خود را مطابق با ارکان زندگی که همان رساله توضیحالمسائل مراجع تقلید فقه و شرایط اسلام است را آموزش دهیم به گزارشرئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس: پژوهشهای حوزوی باید معطوف به واقعیتهای اجتماعی باشد
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس پژوهشهای حوزوی باید معطوف به واقعیتهای اجتماعی باشدرئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت فقدان یک الگوی مناسباتی میان شیعه و سنی زمینه را برای بروز تنشها و اختلافات فراهم میکند و باید این مناسبات از خاستگاه فقه و بر اساس عقلانیت و واقعیتهای اجتماعیالگویی جامع از سبک زندگی اسلامی ایرانی تدوین شود - اخبار ایران و جهان |
حجت الاسلام مهدوی امین الگویی جامع از سبک زندگی اسلامی ایرانی تدوین شود شناسهٔ خبر 2473125 یکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۲ استانها > لرستان خرم آباد - مدیرکل تبلیغات اسلامی استان لرستان بر ضرورت تدوین الگویی جامع از سبک زندگی اسلامی ایرانی تاکید کرد به گزارش خبرگزاری مهر حجت السبک زندگی اسلامی مقدمهای برای تشکیل تمدن نوین اسلامی است
شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۳ امام جمعه خرمآباد سبک زندگی اسلامی را مقدمهای برای تشکیل تمدن نوین اسلامی دانست و گفت سبک زندگی اسلامی باید با جاذبههای مادی و معنوی همراه باشد تا بتواند در برابر سبک زندگی غربی مقاومت کند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستاعمل به دستورات مراجع تقلید حرکت در مسیر سبک زندگی اسلامی است
شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۲ معاون امور فرهنگی مجمع جهانی اهلبیت ع گفت در محتوای کتابهایی از جمله قرآن حلیهالمتقین و توضیحالمسائل به سبک زندگی اسلامی تأکید شده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان حجتالاسلام والمسلمین نجف لکزایی درهمایش سبک زن- نشست سبک زندگی اسلامی
نشست سبک زندگی اسلامی نشست سبک زندگی اسلامی به منظور بررسی نقش و جایگاه روحانیت و حوزه های علمیه در تبیین و تقویت فرهنگ اسلامی صبح امروز چهارشنبه در قم برگزار شد زهیر صیدانلو ۱۳۹۳-۱۰-۲۴ ۱۲ ۴۹«همه چیز آنجاست» و ترویج سبک زندگی اسلامی و ایرانی
نگاهی به سریال همه چیز آنجاست ساخته شهرام شاهحسینی همه چیز آنجاست و ترویج سبک زندگی اسلامی و ایرانی تاریخ انتشار دوشنبه 8 دی 1393 ساعت 04 20 | شماره خبر 1772635411452675529 تعداد بازدید 346 پ پ شهرام شاهحسینی سینما را با دستیاری کارگردانان مطرحی چون زندهیاد رسول ملاقلرنجش امام صادق(ع) از دین باورانی که اسلام را نمی شناسند/ پاسخ امام به منتقدان پوشش و سبک زندگی ایشان
رنجش امام صادق ع از دین باورانی که اسلام را نمی شناسند پاسخ امام به منتقدان پوشش و سبک زندگی ایشان فرهنگ > دین و اندیشه - عبدالمجید معادیخواه می گوید امام صادق بسیار رنجیده خاطر بودند از دین باورانی که شناخت ژرفی از اسلام ندارند و به اصطلاح تفقه دینی ندارند چه بهمايش «سبک زندگي اسلامي» در خرمآباد
۴ بهمن ۱۳۹۳ ۱۵ ۲۸ب ظ همايش سبک زندگي اسلامي در خرمآباد همايش استاني سبک زندگي اسلامي ـ ايراني در راستاي تحقق شعار سال امروز چهارم بهمنماه در يالن جهاد کشاورزي لرستان برگزار شد عکس بهاره کردعليوند دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عهمایش سبک زندگی اسلامی ایرانی در خرم آباد آغاز شد - | اخبار ایران و جهان | Mehrnews.com
همایش سبک زندگی اسلامی ایرانی در خرم آباد آغاز شد شناسهٔ خبر 2472404 شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۱ استانها > لرستان خرم آباد - همایش سبک زندگی اسلامی ایرانی با حضور مسئولان ملی و استانی در خرم آباد آغاز شد به گزارش خبرنگار مهر همایش سبک زندگی اسلامی ایرانی پیش از ظهر امروز شنبهپرداختن به سبک زندگی ایرانی - اسلامی موجب استحکام نهاد خانواده می شود
پرداختن به سبک زندگی ایرانی - اسلامی موجب استحکام نهاد خانواده می شود خبرگزاری پانا پرداختن به سبک زندگی ایرانی - اسلامی موجب استحکام نهاد خانواده می شود امام جمعه رضوانشهر گفت پرداختن به سبک زندگی اسلامی مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان یک راهبرد موجب استحکام بنیانآموزش همگانی و تغییر سبک زندگی بسترساز پیشگیری از بروز سرطان در کشور -
پرفسور پارسا آموزش همگانی و تغییر سبک زندگی بسترساز پیشگیری از بروز سرطان در کشور شناسهٔ خبر 2461356 شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۴ استانها > لرستان بروجرد- معاون بین الملل بنیاد بیماری های خاص کشور پیشگیری را مهمترین اولویت در پزشکی عنوان کرد و آموزش همگانی و سبک زندگی صحیح را ماندادستان عمومی و انقلاب جاجرم مطرح کرد پیامبر اسلام (ص) الگویی برای سبک زندگی اسلامی
دادستان عمومی و انقلاب جاجرم مطرح کردپیامبر اسلام ص الگویی برای سبک زندگی اسلامیدادستان عمومی و انقلاب جاجرم گفت پیامبر اسلام ص الگوی بسیار خوبی برای سبک زندگی اسلامی است به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد سید جواد ایلالی ظهر امروز در جمع مردم شوقان به مناسبت هفته وحدت اظهاروزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با فارس: دستور فیلتر لاین، تانگو و واتسآپ فعلاً اجرا نمیشود/ شبکههای ا
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با فارس دستور فیلتر لاین تانگو و واتسآپ فعلاً اجرا نمیشود شبکههای اجتماعی پرمخاطب نباید مسدود شوندوزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره آینده اجرای تصمیم فیلتر سه نرمافزار موبایلی لاین تانگو و واتسآپ گفت نظر رئیسجمهور این است که شبکههایینتایج مسابقات نشان میدهد سطح تیمها به هم نزدیک است علوی: بردمان مقابل تاسیسات نشان میدهد نتیجه دور رفت اتفا
نتایج مسابقات نشان میدهد سطح تیمها به هم نزدیک استعلوی بردمان مقابل تاسیسات نشان میدهد نتیجه دور رفت اتفاقی بودسرمربی تیم هندبال بانوان ذوبآهن گفت با بردی که در دور برگشت مقابل تاسیسات داشتیم ثابت کردیم شکستمان در دور رفت به دلیل اتفاقات خاصی بود زهرا علوی در گفتوگومدیرکل تبلیغات اسلامی اردبیل: سبک زندگی اسلامی بر پایه نشاط و تفریحات سالم است
مدیرکل تبلیغات اسلامی اردبیل سبک زندگی اسلامی بر پایه نشاط و تفریحات سالم استمدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت سبک زندگی اسلامی که به ابعاد مختلف زندگی بشر توجه دارد زمینه تفریحات سالم همراه با فرآیند مفید و سالمسازی را به جد دنبال میکند به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها