واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: یک کارشناس اقتصادی گفت: در اینکه رفع تحریم ها در گشایش اقتصاد کشور نقش مهمی دارد هیچ شبهه ای وجود ندارد اما برای حضور در اقتصاد جهانی باید کالایی را وارد و صادر می کنیم تا چرخه تولید در داخل کشور رونق پیدا کند.
به گزارش تراز ،عباسعلی نورا اظهار داشت: کشور ما در فضای تحریم چند مشکل دارد یکی جابه جایی و نقل و انتقال پول است، دوم تحریم های تکنولوژی که مشکلات زیادی را برای بهبود وضعیت تولید برای ما ایجاد کرده است و یکی هم فضای بین المللی است و با رفع تحریم ها بسیاری از این مشکلات هم برطرف خواهد شد.
وی ادامه داد: ما نیاز به صادرات و بخصوص صادرات نفت داریم در حالی که برگشت منابع فروش ما با چالش هایی همراه است که این مساله برای اقتصاد مشکلاتی را ایجاد کرده کرده است به گونه ای که بخشی از مشکلات اقتصادی ما ناشی از همین مشکل برگشت سرمایه به ایران بوده است.
نورا با بیان آنکه هر مشکل اقتصادی که در دنیا رخ می دهد به نوعی ناشی از تحریم ها است، افزود: در شرایط تحریم تامین کالاهای مورد نیاز کشور به راحتی و ارزان قیمت امکان پذیر نیست بنابراین خیلی از کالاها را با واسطه می خریم و این واسطه ها هم قیمت های گزافی را به ما تحمیل می کنند.
وی خاطرنشان کرد: بار بخشی از تورم که در کشور ایجاد می شود از همین واسطه گری های اقتصادی است که رفع تحریم ها در این زمینه و حذف واسطه ها هم می تواند بسیار مفید باشد.
این استاد اقتصاد دانشگاه تصریح کرد: رکود اقتصادی در کشور را هم باید در نظر بگیریم چرا که بخشی از رکود اقتصادی و تورم کشور ناشی از تحریم هاست و برای برون رفت از این مشکلات هم نیازمند رفع تحریم ها هستیم اما باید توجه داشت که در مقابل این رفع تحریم ها چه چیزی می دهیم و چه چیزی را پس می گیریم.
نورا گفت: موضوع اصلی که الان در فضای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور مطرح است عدم حسن نیت به طرف مقابل است که این عدم اطمینان سبب می شود تا با دیده تردید به مساله رفع تحریم ها نگاه شود که این مساله به ضرر کشور است چرا که تمام مسائل کشور مساله هسته ای نیست.
وی با بیان اینکه رفع تحریم ها از کشور به سرعت اتفاق نمی افتد و زمانبر است، اظهار داشت: مشکل کشورهای طرف مذاکره تنها موضوع انرژی هسته ای نیست بلکه بیشتر حساسیت های سیاسی و گرفتن امتیاز از کشور ما است.
نورا گفت: با فرض اینکه تحریم ها رفع شود دولت باید در گام اول اقدام به اعتمادسازی سرمایه گذاری خارجی در کشور کند و این بزرگترین خدمت به کشور است و با آوردن سرمایه های خارجی بخصوص سرمایه های ایرانیان خارج از کشور اقتصاد را سر و سامان دهد که این می تواند رکود و تورم را نیز از بین ببرد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: دولت نیز باید استراتژی ها و اهداف اصلی خود را بر اقتصاد زاینده بگذارد و اشتباه احمدی نژادها نباید تکرار شود چون آنها بر توسعه و پیشرفت کارهای عمرانی و رفاه بیشتر تاکید داشتند که جواب نداد و اقتصاد را نابود کرد.
نورا اضافه کرد: همچنین باید تولید ثروت کنیم در کشور و روی هر چیزی نباید سرمایه گذاری کنیم که این می تواند خیلی مفید به صرفه باشد.
وی با اشاره به وجود سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات در کشور، اظهار داشت: در کشاورزی نباید منابع عالی خود را در بخش هایی کار کنیم که در دنیا به وفور وجود دارد و می توانیم آنها را ارزان تهیه کنیم بلکه باید این منابع را در اقتصادی بکار گیریم که تولید صنعت کند.
این عضو سابق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: بنابراین منابع کشور را باید درست سرمایه گذاری کنیم و دولت با رفع تحریم ها نباید دوباره خام فروشی کند. معمولا در فضای رفع تحریم ها بهترین نوع فعالیت برای دولت ها خام فروشی و روش غلطی می باشد که در دنیا ثابت شده است.
وی گفت: خام فروشی به اقتصاد و اشتغال کشور ضربه می زند و کشور را از ارزش افزوده منابع محروم و بازگشت دوباره این منابع به کشور هزینه های زیادی را به اقتصاد کشور تحمیل می کند.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر خصوصی سازی واقعی در کشور، افزود: هرچند در سال های گذشته خصوصی سازی انجام گرفت اما موفق نبوده و یکی از ناموفق ترین طرح ها اجرای اصل 44 قانون اساسی در کشور بوده است.
وی ادامه داد: اگر سیاست های اصل 44 در دورانی که امکان ثروت اندوزی زیاد به واسطه فروش نفت داشتیم درست انجام می شد الان مشکلات کشور خیلی کمتر بود. بنابراین باید بخش خصوصی فعال شود دولت امتیاز دادن را هم از بین ببرد و رقابت پذیری را افزایش دهد.
منبع: ایرنا
يكشنبه 5 بهمن 1393 ساعت 09:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]