تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):باعلما همنشینی کن تا سعادتمند شوی
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802771455




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نامه اعضای هیئت علمی دانشگاه ها به رئیس جمهور


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: نامه اعضای هیئت علمی دانشگاه ها به رئیس جمهور


اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش علمی کشور در نامه‌ای به روحانی تاکید کردند: شتاب رشد علمی کشور نباید به هیچ بهانه ای حتی اندکی کاهش یابد، بلکه باید روز به روز بر آن افزوده شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، شماری از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور در نامه‌ای به رئیس‌ جمهور بر ضرورت افزایش شتاب رشد علمی کشور تاکید‌ کرده‌اند.
متن این نامه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
العلم سلطان من وجده صال و من لم یجده صیل علیه. امام علی (ع)
محضر محترم ریاست جمهوری اسلامی ایران، حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی،
سلام علیکم
با عرض احترام و ادب و آرزوی توفیقات الهی برای حضرتعالی و اعضای محترم هیئت دولت در خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و تحقق اهداف والای انقلاب اسلامی با حمایت و همکاری همه قوا و اقشار جامعه تحت رهبری های حکیمانه مقام معظم رهبری، مطالب و پیشنهادات کوتاه و مهمی را در خصوص فعالیت های علمی، پژوهشی، فناوری، نوآوری و نهایتا توسعه فعالیت های شرکت های دانش بنیان در چارچوب اقتصاد مقاومتی برای شکوفایی و اقتدار ملی با تکیه بر خیل عظیم و مشتاق اساتید و محققان دانشگاهی به همراه دانشجویان مقاطع مختلف، بخصوص تحصیلات تکمیلی و همچنین سایر ظرفیت های ملی در این حوزه به استحضار می رساند. انشاالله مورد عنایت و بهره برداری حضرتعالی و همکاران محترم قرار گیرد.
اهمیت علم و فناوری و پژوهش های مرتبط با آن برای همه کشورها، و به طور خاص برای کشور عزیز ما امر واضحی است که نیاز به بیان یا اثبات ندارد. آنچه در این خصوص مورد پرسش است اولویت و چگونگی آن می باشد. شاید به دلیل برخی نیازهای روزمره و بعضا اضطراری به نظر رسد که فعالیت های علمی جایگاهی ندارد و وقتی مشکلات برطرف شد به مسائل علمی پرداخته خواهد شد! حاکمیت چنین نگاهی در بنگاه های اقتصادی که عمدتا منافع کوتاه مدت را می بینند شاید مورد قبول باشد؛ اما برای کشوری که دارای آرمان های والا و مشخصی است و علم از ارزش های بنیادین و مکتبی آن است قطعا قابل قبول نیست.
رشد خیره کننده تولیدات علمی کشور در 10 – 12 سال اخیر و دستاوردهای فناورانه در برخی از حوزه های مهم مثل هسته ای، هوافضا، نانوفناوری، دفاعی، پزشکی و سلامت، عمرانی، نفت و گاز و ارتقای توانمندی صنعتی در اکثر حوزه های رایج دنیا با وجود تحریم های گسترده که از ابتدای انقلاب وجود داشته است نشان دهنده ظرفیت و استعداد بی نظیر کشور برای دستیابی به قله های علم و فناوری دنیا است و این هدف به لطف و عنایت الهی برای ملت بزرگ ایران دست یافتنی است.
رهبر معظم و فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله العالی) با هوشمندی کامل و بصیرت بی نظیر و با تکیه بر آموزه ها و تعالیم اسلامی همیشه بر تأثیر علم و فناوری در پیشرفت همه جانبه کشور و تحقق اهداف والای انقلاب اسلامی تاکید داشته اند، به نحوی که قدرت و اقتدار ملی را بر سه محور عمده فرهنگ، علم و اقتصاد بیان نموده اند.
ایشان در سال های اخیر به طور ویژه و گسترده به همه اقشار جامعه، بخصوص به مسئولان نسبت به اهمیت و ضرورت جهاد علمی سفارش کرده و می کنند. معظم له از ابتدای شروع دولت یازدهم، از جلسه تنفیذ تا موقعیت های مناسب بعدی بر این امر و بر حفظ سرعت پرشتاب علمی کشور تاکید داشته اند. به عنوان نمونه در حکم اخیر دوره جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی فرمودند که: شتاب رشد علمی کشور نباید به هیچ بهانه ای حتی اندکی کاهش یابد، بلکه باید روز به روز بر آن افزوده شود.
در اسناد بالا دستی از جمله قانون اساسی، قانون برنامه پنجم، نقشه جامع علمی کشور، سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و سیاست های کلی علم و فناوری بر پیشرفت همه جانبه علم و فناوری تاکید شده است. از جمله در سیاست های کلی علمی و فناوری، "جهاد مستمر علمی با هدف کسب مرجعیت علمی و فناوری” تصریح شده است.
با چنین پشتوانه و الزامات مستحکم قانونی و عقلانی، روند برنامه ریزی و اقدامات و فعالیت های صورت گرفته در این حوزه متناسب با اهداف و سیاست ها به نظر نمی رسد.
کاستی های متعددی در زمینه های مختلف اعم از سیاستگذاری و هدایت فعالیت های پژوهشی به سمت نیازهای واقعی کشور، کاربردی نمودن مقالات و پایان نامه ها، ایجاد مشوق ها و سازکارهای اثربخش در ارتباط دانشگاه و صنعت، درگیر نمودن اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در طرح و پروژه های کاربردی، تصویب و تخصیص اعتبارات مالی برای طرح ها و پروژه های اساسی و سایر فعالیت های پژوهشی، میزان تولیدات علمی، اختصاص منابع موجود به زیرساخت ها و فعالیت هایی با اولویت دستاوردهای عملی، توسعه و گسترش پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان مستقر در آنها، تحریک و تشویق بازار داخلی و خارجی برای دستاوردهای دانشی و فناورانه داخلی، متناسب سازی محتوا و شیوه های آموزشی با الزامات کاربردی و پژوهش های اصیل، تضعیف دوره های تحصیلات تکمیلی پژوهش محور، رکود یا حذف طرح های کلان ملی که از نیاز ها و ضروریات جدی کشور می باشد، شایسته سالاری و مدیریت حرفه ای و جهادی، مشاهده می شود که آثار منفی آنها به تدریج و در حوزه های مختلف مثل تداوم وابستگی به خارج، بیکاری حجم زیادی از فارغ التحصیلان دانشگاهی، لطمه به باور و اعتماد ملی، افت رتبه علمی در جهان، عدم تحقق اهداف و چشم انداز و جلب توجهات جامعه علمی به مسائل غیرواقعی و حاشیه ای، آشکار می شود.
پیشنهاد مشخص ما اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش علمی کشور این است که با تمرکز و تقویت جهت گیری های صحیح علم و فناوری در چارچوب تدابیر، قوانین و سیاست های مصوب با مشارکت تمام اقشار مرتبط با این حوزه از تولید کنندگان علم تا بهره برداران و واسطه های مربوط، فضای شور و نشاط و پیشرفت همه جانبه علمی را توانی مضاعف داد و این عرصه را تبدیل به عرصه ای استثنایی برای پیشرفت کشور قرار داد و براساس آن فرصت های استثنایی را بوجود آورد و با سرعت زیاد وابستگی کشور به درآمدهای حاصل از خام فروشی، بخصوص نفت و گاز را قطع کرد و همگان شاهد رونق و شکوفایی هرچه بیشتر کشور با حفظ ارزش ها و آرمان های آن باشند.
با آرزوی توفیقات روزافزون الهی برای جنابعالی و همکارانتان در هیأت دولت جمهوری اسلامی ایران.


پنج شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن