محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842075486
راغفر: یارانه بین 40 درصد مردم تقسیم شود
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
راغفر: یارانه بین 40 درصد مردم تقسیم شود
موضوع هفته گذشته موسسه دین و اقتصاد، هدفمندی یارانهها بود. حسین راغفر که طراح نقشه فقر ایران است، یکی از شاخصترین چهرهها در حوزه هدفمندی یارانههاست. او در این موسسه و در حلقه اقتصاددانان، مدلی ارایه کرد که پیشتر توسط خود او به برخی از نهادهای مرتبط ارایه شده بود.
روزنامه شرق: موضوع هفته گذشته موسسه دین و اقتصاد، هدفمندی یارانهها بود. حسین راغفر که طراح نقشه فقر ایران است، یکی از شاخصترین چهرهها در حوزه هدفمندی یارانههاست. او در این موسسه و در حلقه اقتصاددانان، مدلی ارایه کرد که پیشتر توسط خود او به برخی از نهادهای مرتبط ارایه شده بود.
مشروح سخنان این اقتصاددان برجسته در پی میآید:
ما اینجا میخواهیم مدلی ارایه کنیم که براساس آن بتوان برای طرح هدفمندی یارانهها برنامهریزی کرد. در طرح هدفمندی دو مساله مرتبط اما متفاوت از هم ادغام شد که این مساله، منشأ بسیاری از سردرگمیهای بعدی شد. یکی بحث مدیریت منابع انرژی است. همیشه مسوولان ما از این شکایت میکردند که گروههای غنی، بیشتر از منابع انرژی بهرهمند میشوند و در مقابل گروههای کمدرآمد قرار میگیرند که کمترین استفاده از انرژی را دارند. به همین بهانه بود که این بحث به بحث هدفمندی یارانهها گره خورد؛ غافل از اینکه هدفمندی یارانهها یک مساله متفاوت از مدیریت مصرف انرژی است. ممکن است ما اصلا نظام حمایت اجتماعی نداشته باشیم اما مدیریت منابع انرژی قابلقبولی داشته باشیم. هرچند این دو مساله هر دو مهم هستند اما گرهزدن این دو به هم اشتباه است.
این گره زدن سبب شده که وزارت نفت سالانه بالغ بر ٤٠هزارمیلیاردو٤٠٠میلیونتومان از منابع انرژی را تامین کند. نکته دوم این است که هدفمندی صددرصد در هیچ کجای دنیا اتفاق نیفتاده و در ایران نیز هدفمندی نمیتواند به صورت کامل اجرا شود. حتی در انگلستان که از قرن١٩ حتی آمار قد شهروندانش را دارد، برخی شهروندان برای دریافت کمکهای دولتی، اقدام به ارایه اطلاعات غلط میکنند. چند سال پیش از این در انگلیس اعلام شد افرادی که به دروغ اعلام بیکاری کرده بودند در یک سال، چهارمیلیارددلار از دولت کمک دریافت کردهاند.
یکی از اهدافی که ما در طرح خود دنبال میکنیم، تکمیل یک بانک اطلاعاتی است. یکی از دلایل مشکلات اساسی در اقتصاد کشور، فقدان اطلاعات محسوب میشود. در برنامه هدفمندی باید به سه پرسش اساسی پاسخ داد: اول اینکه چه کسانی واجد شرایط دریافت یارانه هستند؟
دوم اینکه سهم هر واجدی به چه میزان است؟ سومین سوال این است که این یارانه باید به صورت نقدی داده شود یا به صورت کالایی؟ ما در اینجا دادهها را به دو دسته تقسیم میکنیم: دسته اول دادههای عینی هستند که دولت مشکلی برای احراز آنها ندارد؛ مانند تعداد اعضای یک خانوار که با نشاندادن یک شناسنامه، قابل احراز است. دسته دوم اطلاعات، اطلاعات ضمنی است که بهراحتی قابل پیگیری نیست.
از جمله این اطلاعات، پرسش از میزان درآمد مردم است. در خوداظهاری اینترنتی که دولت انجام داد ٩٠درصد مردم اعلام کردهاند کمتر از یک میلیون تومان حقوق میگیرند و ٦٥درصد کمتر از ٦٠٠هزارتومان! دسته دیگری از اطلاعات وجود دارند که به دادههای تکمیلی شناخته میشوند. با این دادهها میتوان اعتبار اطلاعات ضمنی ارایهشده توسط مردم را سنجید.
در کشورهای پیشرفته وقتی کسی میخواهد از بانک وام بگیرد، بانک به میزان مالیاتی که پرداخته نگاه میکند و به آن میزان، برای فرد اعتبار قایل میشود. ویژگی خانوارها و اینکه مشمول پرداخت یارانه قرار بگیرند باید بر اساس این اطلاعات تعیین شود. اطلاعاتی نظیر آدرس محل سکونت، نوع مالکیت، سطح زیربنای واحد مسکونی و امثال اینها به راحتی قابل دستیابی است. در رتبهبندی اقتصادی خانوارها براساس اطلاعاتی که ما از بررسی ٣٠سال آمار اقتصادی به دست آوردیم، سرانه سطح تملک یک خانواده فقیر زیر ٥/١٦متر است. ویژگی دیگر خانوار، بعد آن است. یک خانواده بزرگتر به احتمال زیاد فقیرتر است. جنسیت و سن سرپرست خانوار نیز در سطح اقتصادی خانوار مهم است. همچنین ویژگیهای جسمی، سنی و جنسی اعضای خانوار نیز در طبقهبندیهایی که ما از خانوار ارایه میدهیم تاثیرگذار هستند. اطلاعات رسمی مانند سند تملک یا اجاره واحد مسکونی، شماره موبایل یا تلفن ثابت ثبتشده به نام فرد، سند تملک اتومبیل، اطلاعات بیمه، سطح تحصیلات اعضای خانوار و شغل سرپرست، صرفا برای تایید اطلاعات اولیه استفاده میشوند و نه در طبقهبندی خانوارها. ما برای وزندهی به هرکدام از این مولفهها نیز یک مدل ارایه کردهایم. در این مدل از روی خود دادهها، وزن هر مولفه را میتوان استخراج کرد.
از سال ١٣٦٣ تا ١٣٩١، ما بیش از ٧٠٩هزار خانوار فقیر را شناسایی و بیش از ٣٠هزار نوع خانوار مشخص کردهایم. اهمیت این نوعبندی این است که ما به این خانوارها وزن میدهیم؛ بنابراین هر خانواری که ثبتنام میکند در یکی از این نوعها قرار میگیرد و ما احتمال فقیربودن این خانوار را محاسبه کردهایم. در سال گذشته ٧٣درصد از جمعیت کشور، شهری و ٢٧درصد روستایی ذکر شدهاند. اهمیت این مساله در این است که شناسایی اطلاعات این ٧٣درصد به آسانی ممکن است. براساس این اطلاعات، احتمال فقیربودن هر خانوار، قابل شناسایی است.
بر اساس این ٧٠٠هزار داده، اگر دو خانوار چهار نفره شهری و روستایی را در نظر بگیریم که تمام شرایطشان مانند هم باشد، احتمال آسیبپذیری خانواده شهری ٥١ و خانواده روستایی ٦٢درصد است. این نشان میدهد یک مولفه محل سکونت تا چه اندازه میتواند در احتمال فقر، تاثیرگذار باشد. پولی که دولت برای یارانه نقدی کنار گذاشته، به توصیه ما باید بین ٤٠درصد جمعیت کشور تقسیم شود زیرا حداکثر ٤٠درصد جمعیت ما فقیر هستند. بر اساس این ردهبندی، دولت باید این پول را بین این ٤٠درصد تقسیم کند. ما اعتبار مدل خود را با دادههای کمیته امداد که بسیار دقیق است، میسنجیم و میبینیم که آیا مدل ما برای خانوارهای عضو این کمیته پیشبینی درستی ارایه میدهد یا خیر. یکی از مشکلات ما در کشور این است که در طول ٥٠ سال برنامهریزی، هرگز عنصر جمعیت در برنامهریزی کشوری لحاظ نشده است؛ دلیل آن هم این است که ما مفهموم توسعه را با مفهوم عمران اشتباه گرفتهایم. هدف ما از توسعه این است که پروژههای عمرانی را اجرا کنیم. این نظام اطلاعاتی این ویژگی را دارد که میتوان براساس آن، مولفه جمعیت را وارد نظام برنامهریزی کرد.
یکی از عوارض این نظام ردهبندی این است که سرمایههای کشور را به سمتوسوی منطقهای ببریم که احتمال بروز فقر در آن بیشتر است.
بنابراین تنها مزیتهای منطقهای این نیست که جهتگیری منابع را تعیین میکند. فایده دیگری که از این نظام اطلاعاتی برآورده میشود، اصلاح نظام مالیاتی است. درحالحاضر گفته میشود که ما بین ٤٠ تا ٤٥هزارمیلیاردتومان، فرار مالیاتی داریم. این مبلغ معادل یکسوم بودجه سالانه کشور است. این مدل میتواند با در اختیار داشتن نام و نشانی افراد، بدون دخالت انسانی که منشا بسیاری از فسادهاست، میزان مالیاتی را که فرد باید پرداخت کند، تخمین بزند. فرار مالیاتی در کشورهای توسعهیافته بسیار مذموم و دارای عواقب سنگین است اما در فرهنگ ما نوعی زیرکی به حساب میآید. البته فرض ما این است که دولت این بانک اطلاعاتی را تکمیل میکند، چون افراد متمول ممکن است اصلا در خوداظهاری شرکت نکنند تا ردپایی از خود باقی نگذارند.
در نظام یارانهدهی باید ما به تناسب ردهبندی خانوارها اشکال مختلفی از یارانه داشته باشیم؛ برای مثال اگر در یک خانواده یک معلول وجود دارد، بیش از اینکه نیاز به کمکهای مالی داشته باشد، نیاز به خدمات درمانی دارد. ما چند عامل در تعیین رفاه خانوار داریم.
انواع یارانه باید در تناسب با این عوامل تعریف شوند. برای مثال تنها ١٠ درصد از خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد، فاقد مسکن هستند. بنابراین اکثر این افراد به یارانه مسکن احتیاجی ندارند بلکه به یارانه تغذیهای نیازمندند.
یکی دیگر از فواید این کار، شناسایی واحدهای مسکونی و تجاری خالی از سکنه است که باید از صاحبان آنها مالیات اخذ شود. از طرف دیگر چنانچه این خوداظهاری برای دریافت یارانه طی چند سال تکرار شود، طی چند سال یک مجموعه اطلاعات از وضعیت اشتغال و متغیرهای اقتصادی تهیه میشود. این اطلاعات حتی میتواند در اختیار بانکها قرار بگیرد. اگر کسی برای دریافت وام به بانک مراجعه کرد، براساس صحت اطلاعاتی که ارایه داده است، اعتبارسنجی میشود.
براساس این مدل، باید یک نرمافزار تهیه شود که برای هر فرد براساس اطلاعاتی که وارد سیستم میکند، میزان یارانه دریافتی را محاسبه کند. اطلاعات جمعآوریشده از این سیستم که براساس منطقه جغرافیایی طبقهبندی میشوند در اختیار مسوولان خواهد بود و آنها هرکاری که بخواهند انجام میدهند.
میتوانند شرایط منطقه را در نظر بگیرند. این اطلاعات منطقهای میتواند شرایط سلامت، میانگین سن، تحصیلات و سایر مسایل را در تمام کشور برای مسوولان مشخص کند.
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]
صفحات پیشنهادی
معاون راهآهن در گفتوگو با فارس تشریح کرد آمادگی ایمنی راهآهن در زمستان/ پیشبینی لکوموتیو جایگزین در مناط
معاون راهآهن در گفتوگو با فارس تشریح کردآمادگی ایمنی راهآهن در زمستان پیشبینی لکوموتیو جایگزین در مناطق برفگیر و اعزام قطار با 10درصد کاهش ظرفیتمعاون بهرهبرداری و سیر و حرکت راهآهن با بیان اینکه برای آمادگی ارائه خدمات به مسافران در زمستان تمهیدات ریلی فصل سرما توسطرح جدید حذف ۳۰درصد یارانهبگیران
طرح جدید حذف ۳۰درصد یارانهبگیرانتاریخ انتشار يکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ ساعت ۲۳ ۵۵ عضو کمیسیون انرژی مجلس از یک طرح جدید در مورد اجرای هدفمندی یارانهها در بودجه ۹۴ خبر داد و گفت در این طرح قیمت حاملهای انرژی تنها برای دهکهای بالا آزاد میشود و ۳۰ درصد یارانه&zwnکاهش هدر رفت آب به 16درصد/ تولیدکنندگان تجهیزات کاهنده آب یارانه دریافت می کنند
قائم مقام وزیر نیرو در گفتگو با باشگاه خبرنگاران کاهش هدر رفت آب به 16درصد تولیدکنندگان تجهیزات کاهنده آب یارانه دریافت می کنند محمودی گفت با توجه به تجهیزات جدید کاهش تلفات و افزایش امکانات کنترل و تجهیز تا 10 سال آینده میتوانیم هدر رفت آب را به نرم جهانی که حدود 16 درصد استامکان شناسایی و حذف۵۰درصد یارانه بگیران
وزیر تعاون کار و رفاه خبر داد امکان شناسایی و حذف۵۰درصد یارانه بگیران خبرگزاری پانا وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت وزارت رفاه مسئولیت مستقیم در شناسایی خانوارها دارد و دو بسته غذایی در دی ماه و اسفند ارائه میشود ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۵ دي ساعت 10 31 به گزارش خبرگزاری پانا علی ربیمدیر عامل بانک قوامین در نامهای به رئیس اداره نظارت بر ناشران فرابورسی ۵۰ درصد سود بانک قوامین بین سهامداران
مدیر عامل بانک قوامین در نامهای به رئیس اداره نظارت بر ناشران فرابورسی۵۰ درصد سود بانک قوامین بین سهامداران توزیع میشودمدیر عامل بانک قوامین در نامهای به رئیس اداره نظارت بر ناشران فرابورسی اعلام کرد با توجه به سیاست هیأت مدیره بانک جهت استفاده از منابع سهامداران تقسیم سودحمایت ۹۲ درصدی از طرح مجلس برای حذف یارانه پر مصرف ها
تراز بر اساس نظرسنجی به عمل آمده حدود ۹۲ درصد شرکت کنندگان در نظرسنجی معتقدند دولت صرفا مشترکین پرمصرف را در کانون افزایش قیمت قرار دهد تا مصرف بیرویه و خارج از الگو یارانه ای نباشد به گزارش تراز در جریان بررسی لایحه بودجه سال آینده در مجلس برخی نمایندگان از ارائه طرحی خبرطی 6 ماهه نخست امسال رخ داد پوشش 53 درصدی پیش بینی های نفت سپاهان
طی 6 ماهه نخست امسال رخ دادپوشش 53 درصدی پیش بینی های نفت سپاهانشرکت نفت سپاهان طی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور ماه امسال با اختصاص 1494 ریال سود به ازای هر سهم معادل 53 درصد از پیش بینی هایش را پوشش داد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سنا شرکت نفت سپاهان پیش بینی سود هر سهمپیشبینی کاهش 5 درصدی شاخص بورس نیویورک در ماه آینده
پیشبینی کاهش 5 درصدی شاخص بورس نیویورک در ماه آینده کاهش قیمت نفت برنت عامل آغاز سقوط شاخص بورس نیویورک شد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز کم کم تبعات ناشی از زیان کاهش قیمت نفت خود را در اقتصاد نشان می دهد به گونه ای که با ورود قیمت نفت خام به کانال زییارانه بخش تولید پرداخت شد/پرداخت 3500 میلیارد تومان یارانه در ماه به مردم
یارانه بخش تولید پرداخت شد پرداخت 3500 میلیارد تومان یارانه در ماه به مردم اقتصاد > اقتصاد کلان - ایسنا نوشت یارانه نقدی دی ماه اولین یارانه سال پنجم اجرای قانون هدفمندی یارانه هاست که آغاز آن از آذرماه سال 1389 کلید خورده است در حالی که قانون هدفمندی تاکید داشت 5پوشش 70 درصدي پيش بيني هاي صنايع شيميايي فارس
۲۹ دي ۱۳۹۳ ۸ ۵۶ق ظ پوشش 70 درصدي پيش بيني هاي صنايع شيميايي فارس شرکت صنايع شيميايي فارس در دوره 9 ماهه امسال مبلغ 237 ريال سود به ازاي هر سهم معادل 70 درصد از پيش بيني هايش را محقق کرد به گزارش خبرگزاري موج پيش بيني سود هر سهم سال مالي 93 را با سرمايه 80 ميليارد ريال مبلغ 34پیش بینی رشد اقتصادی 7.2 درصدی چین در 2015
پیش بینی رشد اقتصادی 7 2 درصدی چین در 2015بانک ارتباطات چین رشد اقتصادی 7 2 درصدی را برای اقتصاد این کشور در سال جدید میلادی پیش بینی کرد به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا بانک ارتباطات چین اعلام کرد اقتصاد چین طی سال جاری نیز با مشکل بی ثباتی و عدلایل تفاوت آمار رسمی تعداد بیکاران با آنچه مردم میبینند
جمعه ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۷ رییس سازمان فنیوحرفهای گفت آمارها نشان میدهد بسیاری از فارغالتحصیلان دوره کاردانی و کارشناسی به خاطر مساعد نبودن فضای کار در جامعه به تحصیلات تکمیلی روی آوردهاند که علاج این موضوع توانمندسازی و آموزشهای مهارتی برای فارغالتحصیلان و دانشجویان است بهپيشبيني رشد 4 درصدي صنعت در زمستان
پيشبيني رشد 4 درصدي صنعت در زمستان در حالي وزارت صنعت و تجارت رشد 4 درصدي صنعت را در زمستان93 پيش بيني كرده است كه صاحبنظران معتقدند حفظ توليد اهميت بيشتري دارد زيرا پيشبيني ميشود از سال آينده ميزان توليد كاهش يابد ظاهراً پيشبيني از ميزان رشد در بخشهاي مختلف جامعه در دولت يسخنگوی کمیسیون صنایع مجلس در گفتوگو با فارس: ریالی از یارانه تولید در سال جاری پرداخت نشده است/ اختصاص ۱۰درصد
سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس در گفتوگو با فارس ریالی از یارانه تولید در سال جاری پرداخت نشده است اختصاص ۱۰درصد ارز صندوق توسعه ملی به تولید به شکل ریالیسخنگوی کمیسیون صنایع مجلس با بیان اینکه وزارت صنعت به ناکجا آباد میرود گفت استراتژی صنعتی وزارت صنعت مشخص نیست و با گذشت 10 مابانک مرکزی چین، رشد اقتصادی هفت و سه دهم درصدی را پیش بینی کرد
بانک مرکزی چین رشد اقتصادی هفت و سه دهم درصدی را پیش بینی کرد خبرگزاری پانا یک مشاور اقتصادی بانک مرکزی چین و عضو کمیته پولی این بانک روز شنبه اعلام کرد نرخ رشد اقتصادی این کشور در سال کنونی ممکن است به رقم هفت و سه دهم درصد بالغ شود ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۸ دي ساعت 10 01 به گزارش خبرگپورابراهیمی پرداخت یارانه مساوی به مردم خلاف قانون است/گلایه از دولت برای اجرا نشدن قانون یارانه
پورابراهیمیپرداخت یارانه مساوی به مردم خلاف قانون است گلایه از دولت برای اجرا نشدن قانون یارانهعضو اقتصادی کمیسیون مجلس گفت دادن یارانه نقدی به 98 درصد مردم به صورت مساوی خلاف قانون است و دولت امکان شناسایی دهکها را دارد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس محمدرضا پورابراهامیرآبادی: افشای حساب و اطلاعات مردم ممنوع است/ تاجگردون: 30 میلیون نفر یارانه بگیرند و مابقی یارانهشان نصف
امیرآبادی افشای حساب و اطلاعات مردم ممنوع است تاجگردون 30 میلیون نفر یارانه بگیرند و مابقی یارانهشان نصف شودعضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه افشای نظام و اطلاعات مردم ممنوع است گفت دولت میتواند با بررسی درآمد افراد وضعیت دهکها را شناسایی کند به گزارش خبرنگا-
اقتصادی
پربازدیدترینها