واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در ویژه برنامه «یک فیلم، یک سلام»
ریاضی با شعار «من هم حق زندگی دارم» از شرفناز رونمایی کرد/نجفی: سینمای ملی باید از تهران هجرت کند
حسن نجفی کارگردان فیلم سینمایی «شرفناز» گفت: این چهارمین فیلم من است که در شهری غیر از تهران ساخته شده است و معتقدم سینمای ملی باید از تهران هجرت کند و امکانات به شهرستانها هم برود.
به گزارش خبرگزاری فارس، در ابتدای این مراسم حسن نجفی با اشاره به شکلگیری ایده اصلی فیلمنامه گفت: سال 88 از این جهت احساس خطر کردم که در حوزه اندیشههای دگم و افراطی با مشکل روبهرو هستیم. در این راستا تحقیقات میدانی را آغاز کردم و سال 92 فیلمنامه را به پایان رساندم.
وی افزود: از آن زمان تا سال 93 در پی اقناع مدیران فرهنگی بودم که راضی به حمایت از این فیلمنامه شوند و به این موضوع بپردازند. این وظیفه تک تک هنرمندان است که پیش قراول سیاسیون و افراد قدرتمند باشند.
این کارگردان داستان فیلم را برگرفته از واقعیت توصیف کرد که با تخیل او آمیخته شده است و در این راستا بایرام فضلی، مدیر فیلمبرداری؛ حمیرا ریاضی، بازیگر و خود به عنوان کارگردان را عناصر مثلث جانبخشی به ایده اولیه دانست.
نجفی ادامه داد: تمام لوکیشن فیلم در مرزهای ایران و پاکستان و در سیستان و بلوچستان میگذرد. بر اساس تحقیقاتم متوجه شدم که حدود 15 هزار و 600 مدرسه وجود دارد که کودکان و نوجوانان را انتهاری بار میآورند. امیدوارم پس از نمایش این فیلم جان سالم به در ببرم.
وی افزود: خوشحالم که بدون شعار اولین فیلم را در ایران در مبارزه با افراطیگری ساختهام. با این حال معتقدم این فیلم اصلا سیاسی نیست و با موضوع کاملا اجتماعی برخورد میکند.
حسین حشمتنیا هم در ادامه درباره مراحل تدوین «شرفناز» بیان کرد: 9 ماه روی مونتاژ کار کردیم در عین حال که کار سختی بود، مدت زمانی طولانی بر روی یک سکانس وقت میگذاشتیم تا به نتیجه نهایی برسیم.
این تدوینگر ادامه داد: نجفی از آن دسته کارگردانانی است که به تدوینگر مجال کار میدهد و از صعه صدر برخوردار است. تمام تلاش من در این فیلم بر آن بود که از بهترین بازیها و صحنهها در تدوین نهایی استفاده کنم تا در نهایت نظر تماشاگران جلب شود.
در ادامه حسین قورچیان، نجفی را کارگردانی معرفی کرد که توان تبدیل ذهنیت به عینیت را در فیلمهایش دارد و از قدرت تخیلی برخوردار است که وقتی آن را به اجرا میرساند، تماشایش بسیار لذتبخش است.
وی افزود: موسیقی فیلم که توسط حسین علیزاده ساخته شد، جدا از خروجی صدا نبود و همه اینها تحت نظارت آقای نجفی بود و نتیجهاش هم آن شد که در نهایت فیلم از نظم خاصی برخوردار و فضاسازی صوتی خاص نیز در عین حال در خدمت تصویر باشد.
ریاضی با اشاره به گویش محلی بلوچی در این فیلم و استفاده از کارشناس زبانی برای یادگیری درست لهجه، تصریح کرد: پس از چند جلسه تمرین با کارشناسی که به زبان بلوچی مسلط بود به نتیجه مورد نظر رسیدیم و با صلاحدید کارگردان گویشی قابل فهم برای دیگر هموطنان را انتخاب کردیم که دیگر نیازی به زیرنویس نباشد.
نجفی گفت: در «شرفناز» رنگ، گویش و لباس را به وفور میبینیم. چیزی که امروزه از فیلمهایمان رخت بر بسته و جشنوارهها و فیلمها فقط منوط به تهران شده است. این چهارمین فیلم من است که در شهری غیر از تهران ساخته شده است و معتقدم سینمای ملی باید از تهران هجرت کند و امکانات به شهرستانها هم برود.
وی افزود: این فیلم را برای دل، اندیشه و باور خودم ساختم و برای ساخت آن سه سال با تعدادی از دوستانم قهر کردم که دیگران نگویند نجفی به واسطه فلان فرد فیلمش را ساخته است.
پس از درخواست احسان کرمی مجری مراسم برای بیان جمله تبلیغاتی توسط عوامل فیلم، نجفی اعلام مخالفت کرد و گفت: این کار جهت دادن به ذهن مخاطب است. این فیلم را در ستایش از زندگی ساختم چرا که پس از مدتی در زندگی از جنگ خسته میشوی و احساس نیاز به آرامش میکنی. بحث ما در این فیلم بحثی جهانی و فراتر از مرزها میرود. هدفم در این فیلم القای نگاه امیدوارانه و تجلیل از زندگی است.
حشمتنیا نیز در این راستا گفت: در قاب سینما میتوان موضوعات جدیدی را دنبال کرد. «شرفناز» جزو آن دسته از فیلمها است که به موضوعی نو میپردازد.
قورچیان افراد فرمگرا را به دیدن این فیلم تشویق کرد و گفت: «این فیلم از فرم ویژهای برخوردار است که دیدن آن به این افراد لذت خاصی میدهد. حمیرا ریاضی بازیگر نقش اول زن «شرفناز» نیز در این مراسم درباره حضور خود در فیلم سینمایی «شرفناز» گفت: بازی کردن در این فیلم تجربه بزرگی برای من بود. من برای بازی در این نقش به باور درونی رسیدم. امروزه باید در فیلمها از تقابل و تعامل اندیشه انسانی صحبت کرد زیرا که این امر زیرساز فرهنگی و اجتماعی جامعه است که حتی میتواند دنیا را تحتالشعاع قرار دهد.
ریاضی نیز شعر «زندگی باور دریاست در اندیشه ماهی در تنگ» سروده سهراب را ماحصل این فیلم دانست که «شرفناز» قهرمان آن به این مساله چشم دوخته است و نگاه امیدوارانهای به زندگی دارد.
وی در ادامه «من هم حق زندگی دارم» را شعار فیلم معرفی کرد.
در پایان این مراسم فاتح شافعی طراح پوستر در کنار امین داداشی مشاور رسانهای و دیگر عوامل از پوستر فیلم «شرفناز» رونمایی کرد. انتهای پیام/
93/10/27 - 16:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]