تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):با علما معاشرت كن تا علمت زياد، ادبت نيكو و جانت پاك شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832557751




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مستند پرتره استاد شهیدی پس از 7 سال رونمایی شد/ فرهیخته ای با حسن خلق -


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
مستند پرتره استاد شهیدی پس از 7 سال رونمایی شد/ فرهیخته ای با حسن خلق

رونمایی از فیلم مستند استاد شهیدی


شناسهٔ خبر: 2465541 پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۲
هنر > سینمای ایران

فیلم مستند «... و من غواص و دریا میکده» به کارگردانی منوچهر مشیری با موضوع زندگی و آثار استاد سیدجعفر شهیدی فرهیخته فرهنگی در باغ نگارستان برگزار شد. به گزارش  خبرگزاری مهر، فیلم مستند «... و من غواص و دریا میکده» به کارگردانی منوچهر مشیری با موضوع زندگی و آثار استاد سیدجعفر شهیدی فرهیخته فرهنگی عصر روز گذشته چهارشنبه 24 دی ماه با حضور اساتید و چهره های فرهنگی و علمی در باغ نگارستان رونمایی شد.در ابتدای این مراسم مصطفی ده‌پهلوان معاون موزه‌های اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در سخنان کوتاهی گفت: باغ نگارستان دارای پیشینه درخشانی است و قرار است با عنوان موزه تاریخ و مفاخر دانشگاه تهران پاس داشته شود. جا دارد با برنامه‌هایی که در اینجا پیشنهاد داده می‌شود بتوانیم حقی که بزرگان فرهنگ و هنر بر گردن آیندگان دارند را ادا کنیم.در ابتدای این مراسم مستند «... و من غواص و دریا میکده» به کارگردانی منوچهر مشیری نمایش و با استقبال گرمی مواجه شد.پدرام اکبری (مجری- کارشناس در ادامه درباره استاد شهیدی و تاثیر او بر فرهنگ ایران اظهار کرد: گزاف نیست که بگوییم جامعه ما برجستگان و دانشمندانی دارد که بی‌گمان زینت ادبیات، دین و دانش هستند و شهرستان بروجرد هم سه تن از این مفاخر فرهنگی را به ما هدیه کرده است: دکتر عبدالحسین زرین‌کوب، دکتر سیدجعفر شهیدی و دکتر علی‌محمد آیتی.
رونمایی از فیلم مستند استاد شهیدی
وی ادامه داد: اولین دیدار من با دکتر شهیدی به سال 50 یا 51 برمی‌گردد. آن زمان دانشجو بودم و در برنامه‌ای به نام «شهر آفتاب» گزارش‌هایی درباره نویسندگان ارائه می‌کردم. زمانی که برای نخستین بار دوربین صداوسیما به سازمان لغت‌نامه دهخدا رفت، دکتر شهیدی را از نزدیک دیدم. محبت ایشان شامل حال من نیز شد و لغت‌نامه دهخدا را به من هدیه دادند. آخرین دیدار ما نیز دو سال قبل از فوت ایشان اتفاق افتاد. استاد در بروجرد و سر ظهر در خیابان قدم می‌زدند که ایشان را دیدم و گفتم در شان شما نیست در این شلوغی و در میان مردم باشید؛ ایشان اما به من گفتند من همشهری‌هایم را دوست دارم و همیشه اینجا نیستم، از همین رو این فرصت غنیمت است. استاد با این سخن درس بزرگی به من دادند و همان جا به اشتباهم پی بردم.در ادامه این مراسم،  مهدخت معین فرزند زنده‌یاد محمد معین که از شاگردان دکتر شهیدی است توضیحاتی درباره این ادیب ارائه کرد و گفت: این فیلم مستند یک قسمت دیگر هم دارد که دیدن آن هم خالی از لطف نیست و در واقع این بخش کامل‌کننده مصرع «عشق دُردانه است و من غواص و دریا میکده» است. من امروز پی بردم که مستندهای پرتره برای نسل امروز مهم و تاثیرگذار است و آنها را از خواندن کتاب بی‌نیاز می‌کند.معین افزود: استاد شهیدی اجازه نمی‌دادند فیلمی درباره‌شان ساخته شود. من از شکوفه شهیدی خواستم تا ایشان را راضی به اینکار کند و آقای منوچهر مشیری هم در این مورد موفق عمل کردند. درباره دکتر شهیدی باید بگویم که فضیلت‌های اخلاقی و انسانیت وی مهم است وگرنه ما دانشمند کم نداریم. استاد از معدود کسانی بودند که علم، عمل و عرفان عملی را یکی کردند.سخنران بعدی مراسم، سیدعلی‌محمد سجادی بود وی با اشاره به حضور دکتر شهیدی در تمام مراحل زندگی‌اش عنوان کرد: از خاطراتم با استاد مثنوی 10 من کاغذ نوشته می‌شود. درباره ایشان تاکنون بیش از 10 مقاله نوشته‌ام و آنقدر در زندگی‌ام حضور دارند که هنوز هم دستگیر من می‌شوند. از ایشان چندین صدقه جاریه به یادگار مانده است. فرزندانشان که مایه خیر و برکت برای ادبیات، پزشکی و مهندسی کشور هستند. دوم کتاب‌ها و مقالات دکتر شهیدی است که گمان نمی‌کنم اهالی فرهنگ و ادب با آن‌ها آشنا نباشند. سوم نیز شاگردانی هستند که در طول 55 سال خدمت به فرهنگ این مملکت تربیت کرده‌اند. اگر استاد در طول زندگی شان هزار شاگرد پرورانده باشند و آن‌ها نیز هر کدام هزار نفر دیگر را با علم و فرهنگ آشنا کرده باشند، استاد شهیدی با واسطه یا بی‌واسطه بر گردن یک میلیون‌ نفر حق دارند.
رونمایی از فیلم مستند استاد شهیدی
محمد دهقانی نیز در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به کلاس‌های درس استاد شهیدی در دانشگاه، یادآوری کردند: در میان تمام کلاس‌هایی که در دوران دکترا گذراندیم، کلاس دکتر شهیدی مفیدتر و سازنده‌تر از باقی کلاس‌ها بود. ساعت‌هایی که از حضور ایشان استفاده می‌کردیم، به غیر از دانشجویان افراد دیگری نیز در کلاس حاضر می‌شدند که سال‌های سال مباحث استاد را دنبال کرده بودند. خلق خوش استاد شهیدی در کلاس مثال‌زدنی بود و بر خلاف اساتید دیگر، تحمل بحث دانشجو با استاد را داشتند.وی تاکید کرد: ایشان گاهی حرف دانشجویان را هم می‌پذیرفتند و این رفتار برای ما بسیار آموزنده بود. هر زمان که بحث کلاس از ادبیات خارج می‌شد، خیلی زود جلوی انحراف بحث را می‌گرفتند. کلاس درس استاد شهیدی واقعا کلاس ادبیات بود و تاریخ، معارف و عرفان همه در خدمت ادبیات بودند.»آخرین سخنران این مراسم، موسوی‌راد از شاگردان دکتر شهیدی بود. او به ذکر خاطره‌ای از استاد بسنده کرده و گفت: یک بار برای ترجمه متنی عربی خدمت استاد رسیدم. ایشان پاسخی دادند که قانع نشدند و به من گفتند راس ساعت چهار با من تماس بگیر که پاسخ درست را بگویم. معمولا این وعده وعیدها توسط اساتید فراموش می‌شود. من ساعت چهار عصر تماس گرفتم و استاد به محض شنیدن صدای من، پاسخ صحیح را به من گفتند. متاسفانه در حال حاضر این اخلاق علمی از بین رفته است و ما فراموش کردیم که اصل وظیفه‌مان این است که به سوال‌ها پاسخ بدهیم. این همان چیزی است که استاد شهیدی به من نگفتند و با عملشان آن را نشان دادند.در پایان این مراسم هم عباس کی‌منش قطعه شعری را در رسای استاد سید جعفر شهیدی و فضیلت‌های اخلاقی وی قرائت کرد.در این مراسم شکوفه شهیدی فرزند دکتر سیدجعفر شهیدی، مهدخت‌ معین فرزند دکتر محمد معین، چهره‌آزاد بهار فرزند ملک‌الشعرای بهار، سیدمحمدمهدی طباطبایی‌نژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، سیدجواد صفی‌نژاد، سیدعلی‌محمد سجادی، عباس کی‌منش، سیدمصطفی موسوی‌راد، جلیل تجلیل، واعظ، فریده رهنما و جمعی دیگر از مسئولان، اساتید و مستندسازان حضور داشتند.فیلم مستند «... و من غواص و دریا میکده» به کارگردانی منوچهر مشیری و به تهیه کنندگی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ساخته شده است.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن