واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در نقد و بررسی یک فیلم مطرح شد:
«چند مترمکعب عشق» را سیاستمداران ببینند/ ما افغانیالاصل هستیم
شناسهٔ خبر: 2463855 سهشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۴
هنر > سینمای ایران
نادر طالب زاده بیان کرد که فیلم «چند متر مکعب عشق» در هر کجا از دنیا نمایش داده شود یک تاثیر وضعی برای آدم ها خواهد داشت و در ایران می تواند یک تغییر سیاست نسبت به اقلیت افغان ها ایجاد کند. به گزارش خبرگزاری مهر، نادر طالب زاده در نشست نقد و بررسی فیلم «چند متر مکعب عشق» که با حضور جمشید محمودی کارگردان، نوید محمودی تهیه کننده، ساعد سهیلی بازیگر نقش صابر و سعید قطبی زاده مجری کارشناس برنامه که روز دوشنبه 22 دی ماه در فرهنگسرای انقلاب برگزار شد، گفت: این فیلم و فیلمنامه آن نه تنها یک اثر قوی است بلکه معتقدم می توان به دانشجویان فیلمسازی، دکوپاژ آن را به عنوان یک الگوی مهندسی دوربین آموزش داد. طالب زاده ادامه داد: این فیلم درباره اقلیتی به نام مهاجران افغانی صحبت می کند و علی رغم اینکه ما همیشه شعار حمایت از مهاجران را داریم اما به آنان بی توجهی کردیم و حتی با بی عدالتی با آنان برخورد کردیم و این فیلم دراماتیزه کردن یک حقیقت در کشور است. البته پایان فیلم خیلی تراژیک بود. درعین حال، فیلم به زیبایی پایان می یابد و به اصطلاح فیلم ژاپنی تمام می شود. وی ادامه داد: این فیلم به دو بخش اشاره دارد یک بخش هنری است که خیلی جذاب و کامل از کار در آمده و بخش دیگر آن مباحث اجتماعی است. این فیلمی است که در خارج می توان روی آن مانور داد که نشان دهیم در ایران می توانیم فیلم بسازیم تا خودمان را نقد کنیم و اعلام کنیم که بلد نبودیم چگونه با مهاجران برخورد کنیم.
اگر سیمرغ نمی گرفتیم حس بدی داشتیمنوید محمودی تهیه کننده فیلم «چند مترمکعب عشق» نیز در این نشست در مورد چگونگی تولید این اثر گفت: مهمترین کار برای تولید یک فیلم باور داشتن به آن فیلم است. زمانیکه در جشنواره فیلم فجر سیمرغ گرفتیم. یک نفر پرسید چه حسی دارید؟ و من گفتم اتفاقا اگر سیمرغ نمی گرفتیم حس بدی داشتیم. چون ما همه تلاش خود را کرده بودیم تا این فیلم دیده شود.در ادامه ساعد سهیلی بازیگر نقش صابر در این فیلم در مورد نحوه ورودش به سینما یاد آور شد: زمانی که در یک تله فیلم به کارگردانی آقای بهروز شعیبی نقش اصلی را برعهده داشتم و جایزه بازیگری گرفتم؛پدرم به من اعتماد کرد و یکی از نقش های اصلی فیلم «گشت ارشاد» را به من سپرد. من به شدت علاقه مند به بازیگری هستم ولی دوست دارم در فیلم های مثل «چند متر مکعب عشق» که کارگردان و تهیه کننده آن به فیلمشان باور دارند بازی کنم.جمشید محمودی در ادامه درباره انتخاب نادر فلاح بیان کرد: فلاح همیشه مظلوم واقع می شود من یک مصاحبه از او خواندم که گفته بود با وجودی که 10 سال بازی می کند اما همه او را همچنان نابازیگر می پندارند. ما ابتدا سراغ یک افغانی برای نقش عبدالسلام رفتیم و بعد فلاح را انتخاب کردیم.ما افغانی الاصل هستیمنوید محمودی در ادامه درباره معرفی فیلم خود به عنوان نماینده افغانستان به اسکار بیان کرد: باید اعلام کنم که من و برادرم محمود جمشیدی افغانی الاصل هستیم. ما سی سال است که در ایران مهاجر هستیم و شاید علت این که ایرانی ها این فیلم را دوست دارند به این خاطر است که این فیلم یک فیلم واقعی است. ما دوست داشتیم که این فیلم، نماینده ایران به اسکار باشد و حتی با آقای ایوبی هم در این مورد صحبت کردیم. از جمله مشکلات ما به لحاظ قوانین این بود که فیلم باید حتما در هفته اول مهرماه اکران شده باشد. ولی متاسفانه ما به هردری زدیم
نتوانستیم فیلم را در این ایام اکران کنیم. ضمن اینکه الان هم فیلم در بدترین وضعیت اکران شده است. ای کاش عجله نمی کردیم و فیلم در فرصت بهتری اکران می شد.
باید مسئولان شجاعت به خرج می دادند تا فیلم به اسکار معرفی شودطالب زاده افزود: باید مسئولان شجاعت به خرج می دادند و این فیلم را از ایران به اسکار می فرستادند درحالی که فیلم به لحاظ مضمونی کاندیدای خوبی برای اسکار است. این فیلم نشان می دهد که در ایران آزادی وجود دارد که می توان چنین فیلم هایی ساخت.جمشید محمودی در پاسخ به این سوال که چرا پایان فیلم اینقدر تلخ است و آیا برف نشانه ای از پاکی و معصومیت است، اظهار کرد: فیلم ما دارای دو محور عشق و مهاجرت است. من معتقدم باید پایان تلخ این فیلم را به کناری بگذاریم. یعنی هنگامی که از سالن به بیرون می آییم نه نگاهمان به عشق منفی است و نه اینکه با مهاجرانی که در کشور وجود دارند مشکل داریم. البته اکثر عشق هایی که در قصه های دنیا هم وجود دارد معمولا از پایان تلخی برخوردارند.در ادامه جلسه طالب زاده نیز درباره پایان بندی فیلم عنوان کرد: به نظر می رسد که تمام بازی ها و فهم و درک بازیگر و کارگردانی با این هدف بوده است که تماشاگر شاهد همین پایان غم انگیز فیلم باشد که در فیلم وجود دارد. هنگامی که من در پایان فیلم، صحنه برف را دیدم آرام شدم. یعنی خیلی حیرت انگیز بود. صحنه داخل کانتینر که یک مرتبه سیاه می شود حس هولناکی به آدم دست می دهد اما هنگامی که صحنه برف را دیدم متوجه شدم که کارگردان خوب صحنه ای را انتخاب کرده است. اگرچه پایان این فیلم غم انگیز و تلخ است اما درست است.فیلم نوعی تغییر سیاست نسبت به اقلیت افغان ها ایجاد می کندوی اضافه کرد: این صحنه تکان دهنده است و هر کجای دنیا که این فیلم را نشان دهید یک تاثیر وضعی برای آدم ها خواهد داشت و در ایران می تواند یک تغییر سیاست نسبت به اقلیت افغان ها ایجاد کند.کارگردان «چند متر مکعب عشق» عنوان کرد: ما حرف های خیلی تلخ و سیاهی را مطرح کنیم اما سکانس هایی از شادی در میان مردم را نیز می بینیم.این فیلم را باید «سیاستمداران» ببینند
طالب زاده در ادامه گفت: هرگاه فیلمی شعار ندهد و ادعا هم نداشته باشد ولی کاملا تکنیک درستی داشته باشد یک اثر موفق است و من معتقدم این فیلم را باید سیاستمداران ببینند. این درحالی است که براساس این فیلم می شود یک مستند خوبی تولید کرد یعنی بخش هایی از فیلم را نشان بدهیم و آنگاه مصاحبه هایی با مسئولان داشته باشیم. معتقدم قوانین مهاجرت ما به سال 1917 برمی گردد. واقعا برخی از قوانین ما عتیقه است این فیلم شعار نمی دهد اما ازسوی دیگر، همه شعارها هم در آن وجود دارد. این موضوع آدم را به وجد می آورد.
در انتهاي نشست عبدالمطهر محمدخانی، رییس فرهنگسرای انقلاب اسلامی از سوی باشگاه فیلم این فرهنگسرا از كارگردان و عوامل فيلم تقدیر کرد و مهمانان تابلوی یادبود پنجاهمین و یکمین نشست باشگاه فیلم فرهنگسرا را امضا كردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]