واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سرقت اطلاعات با شعار «ما ناشناس هستيم»
مستند تماشايي «در تعقيب هكرها Hackers Wanted» با موضوع بررسي تاريخچه هك و برترين هكرها و كارشناسان امنيت سايبري، است
نویسنده : مصطفي جعفريحيي
مستند تماشايي «در تعقيب هكرها Hackers Wanted» با موضوع بررسي تاريخچه هك و برترين هكرها و كارشناسان امنيت سايبري، است. در تعقيب هكرها محصول سينماي مستند امريكا است كه سم بوزو (Sam Bozzo) آن را در سال 2009 كارگرداني كرده است. اين مستند براي نخستين بار در تلويزيون از شبكه چهار سيما پخش شد.
كارگرداني با سابقه درخشان در مستند
سم بوزو، كارگردان و نويسنده امريكايي در پانزدهم فوريه ۱۹۶۹ به دنيا آمد، او كه دانشآموخته سينما از دانشگاه لسآنجلس است، كار جدي فيلمسازي را از سال ۱۹۹۰ زماني كه تنها ۲۱ سال داشت با كارگرداني فيلم داستاني «براي آن ميايستد» آغاز كرد. در طول سالهاي دهه 90 ميلادي او به ساخت آثار بلند و كوتاه داستاني از جمله «سايه گريه» و «تعطيلات روي ماه» ادامه داد. اولين مستند ساخته شده توسط سم بوزو در سال ۲۰۰۸ با عنوان «طلاي آبي: جنگهاي جهاني آب»به نمايش درآمد. مستندي كه همان طور كه از نامش پيدا است در زمره مستندهاي محيط زيستي جاي ميگيرد. «طلاي آبي: جنگهاي جهاني آب» به موضوع به خطر افتادن منابع زيرزميني آب در سرتاسر جهان ميپردازد. بوزو در اين فيلم اين ايده را مطرح ميسازد كه هر چند امروز، نفت استراتژيكترين كالاي بشري است اما در سالهاي آينده و با كاهش قابل توجه منابع زيرزميني، اين آب است كه هدف اصلي جنگها و نزاعها در جهان خواهد شد. مستند طلاي آبي با حضور در جشنوارههاي بينالمللي خوش درخشيد و توانست جايزه بهترين مستند محيط زيستي از جشنواره فيلم ونكوور و جايزه ويژه هيئت داوران از جشنواره نيوپورت را كسب كند.
در تعقيب هكرها
مستند «در تعقيب هكرها» محصول ۲۰۰۹ به كارگرداني سم بوزو و با روايت گفتار متن از سوي بازيگر ستاره سينما، كوين اسپيسي، به بررسي ريشه و ماهيت فعاليت هكرها ميپردازد. «در تعقيب هكرها» بناي روايت خود را بر روي ماجراهاي هكري به نام «آدريان لامو» بنيان مينهد كه يكي از چهرههاي جنجالي تاريخ هك به شمار ميرود. سم بوزو، به عنوان سازنده مستند با گفتوگوهايي كه با هكرها، مسئولان امنيتي و كارشناسان امنيت و اطلاعات سايبري ترتيب داده تلاش كرده تا روايتي جامع و دقيق از سايه روشنهاي دنياي ناشناخته و به نسبت پيچيده هكرها به مخاطب فيلم خود عرضه كند. با پيشرفت چشمگير تكنولوژيهاي نوين و نقش پيشبرنده فناوريها در تعريف هژموني سياسي و اقتصادي، حالا هك به ابزاري ساختارگريز و ضد سلطه تبديل شده كه به واسطه آن فعالان سياسي و كنشگران اعتراضي در گوشه كنار جهان ميتوانند فضاي وب را براي ابزارها و سيستمهاي رايانهاي قدرتهاي بزرگ ناامن كنند و به نوعي شورشهايي آنارشيستي به صورت مجازي را ترتيب دهند. بر پايه همين فعل و انفعالات بود كه در چند سال اخير براي تعريف اين گونه از هكها واژه هكتيويسم ابداع شد. هكتيويسم، مفهومي است كه از تركيب هك، به معني توان نفوذگري به سيستمها و شبكههاي كامپيوتري و اكتيويسم يا همان كنشگر ساخته شده؛ يعني كساني كه از تواناييها و نوآوريهاي فني خود در جهت پيشبرد اهداف مشخص اجتماعي بهره ميگيرند. هكتيويسم مفهومي است كه پس از كمپينهاي موفقيتآميز گروه هكري موسوم به ناشناسها ثبت شد. ايدهآل آنها تحقق آزادي بيان آنلاين و آزادي بيحد و حصر اينترنت است. گروه «ناشناس» كه متشكل از هكرهاي آزاد از سرتاسر جهان هستند با اين شعار پا به عرصه سرقت اطلاعات گذاشتند: «ما متحديم. ما ناشناس هستيم. هرگز نميبخشيم. هرگز فراموش نميكنيم. به خصوص امريكا را.» گروه ناشناس رويكردي خرابكارانه دارد و هيچگونه سلسله مراتبي را برنميتابد و مدعي است كه حملات اين گروه، مديريت مشخصي ندارد و اراده عمومي نيروي پيشبرنده آن است. حمله دسامبر۲۰۱۰ به وبسايتهاي قدرتمندي همچون مستركارت، ويزا و پيپل، كه راه انتقال كمكهاي مالي به پروژه ويكيليكس را به دستور دولت امريكا سد كرده بودند، از بزرگترين پروژههاي گروه «ناشناس» بود، كه به عمليات بازپسگيري مشهور شد. پس از اين حملات گسترده و ويرانگر، پليس فدرال امريكا قراردادي با يك كمپاني امنيتي امضا كرد تا از اين طريق اعضاي مشاركتكننده در اين حملات را شناسايي كند و اطلاعات را در اختيار آنها قرار دهد. از ديگر فعاليتهاي هكتيويستي قابل اشاره اين گروه كه به طور كامل با اهداف سياسي و انساندوستانه انجام شد ميتوان به حملات آنها به وبسايتهاي اسرائيلي اشاره كرد. اين گروه هكري در تاريخ هفتم آوريل ۲۰۱۴طي بيانيهاي اينترنتي اعلام كرد: «ما به خواهران و برادرانمان ميگوييم تا وبسايتهاي اسرائيل را هك كرده و به افشاي اطلاعات و دادههاي فضاي سايبري اسرائيل به هر وسيلهاي دست بزنند. اقدامات وحشيانه شما عليه گروههاي فلسطيني بيجواب نميماند.» اين گروه از هكرها يك بار نيز در پي حمله اسرائيل به نوار غزه در سال ۲۰۱۲ چيزي در حدود هفتصد وبسايت اسرائيلي را هك كرده و دادههاي شخصي پنج هزار مقام اسرائيلي را افشا كردند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]