واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ دي ۱۳۹۳ (۱۷:۳۳ب.ظ)
صالحي: اميرکبير سرمايه نمادين ملت ايران است صالحي از اميرکبير به عنوان آغازگر اصلاحات سياسي، اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي براي ملت ايران و به عنوان يک سرمايه نمادين ياد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر سيد رضا صالحي رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي در مراسم رونمايي تنديس اميرکبير در برج ميلاد تهران گفت: ما در جامعه چند نوع سرمايهداريم که شامل سرمايه انساني، اجتماعي و فرهنگي است، سرمايه انساني که نيازي به تشريح ندارد، سرمايه اجتماعي مثل رضايت، اعتماد، همدردي و... است که انسانها را به هم متصل ميکند و جامعه را به سمت سازگاري و عقلانيت سوق ميدهد، سرمايه فرهنگي شامل ارزشهاي فرهنگي يک جامعه است و فضيلتهاي اخلاقي را با خود حمل ميکند.
رئيس کتابخانه ملي با اشاره به سرمايههاي انساني افزود: برخي سرمايهها نيز در برخي مقاطع تاريخي تبديل به نماد ميشوند نگاه به سرمايه کاريزماتيک بدل ميشوند که اميرکبير يکي از اين سرمايههاي نمادين ملت ايران است، گاه يک شخصيت عامل غرور ملي است و با بردن نام او احساس غرور ميکنيم ازجمله مدرس، مصدق و اميرکبير که منهاي تأثيرگذاري در زمانه خود، در تداوم تاريخ يک مملکت نيز اثربخش بودهاند.
او از امام خميني (ره) نيز بهعنوان يک سرمايه نمادين يادکرد که هميشه با غرور از ايشان ياد ميشود و علاوه بر آن بهعنوان يک سرمايه کاريزماتيک نيز به شمار ميرود چون از فضيلت الهي و قدسي نيز برخوردار هستند.
او بابيان اين مطلب که به خدمات اميرکبير کمتر پرداختهشده گفت: انتشار وقايع اتفاقيه و حذف القاب و عناوين ازجمله خدمات اين بزرگمرد ايراني است و در زمانهاي که هنوز هم دنيا درگير لفاظيها و القاب است، اميرکبير در آن شرايط خاص اين لفاظيها را حذف کرد.
صالحي مهمترين ويژگي اميرکبير را که او را فراتر از زمانه خويش قرار ميدهد، پيشرو بودن عنوان کرد و گفت: اگر اين انسان بزرگ امروز زنده بود، همچنان فراتر از زمانه خود حرکت ميکرد چرا که او در زمانهاي به امر آموزش و تأسيس دارالفنون اقدام کرد که مسائلي چون آموزش به ويژه براي زنان گناه کبيره محسوب ميشد، بنابراين او آغازگر و احياگر نظام آموزش نوين در ايران ميشود.
رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي تأکيد کرد: اگر چه تلاش ميشود که دانشگاه تهران را بهعنوان آغاز نظام آموزش در ايران تلقي کنند، اما؛ اين درست نيست چراکه سالها قبل از تأسيس دانشگاه تهران در سال 1313، اميرکبير دارالفنون را داير کرد و در دل استبداد توانست دست به اصلاحات بزرگي بزند که اين وجه تمايز او با اصلاحطلبان ديگر است.
او در پايان سخنانش از اميرکبير بهعنوان آغازگر اصلاحات سياسي، اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي براي ملت ايران و بهعنوان يک سرمايه نمادين يادکرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]