تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819355694




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ماجراي كيف‌هاي 10 ميليون دلاري دوباره زنده شد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ماجراي كيف‌هاي 10 ميليون دلاري دوباره زنده شد
تمـاس‌هاي مشكوك با برخي از سرمـايه‌داران بـراي ارائه پيشنهاد فـروش حجـم بالايي از دلار نگـراني‌هـايـي را در بين اين افراد ايجاد كرده است.
نویسنده : هادي غلامحسيني 


تمـاس‌هاي مشكوك با برخي از سرمـايه‌داران بـراي ارائه پيشنهاد فـروش حجـم بالايي از دلار نگـراني‌هـايـي را در بين اين افراد ايجاد كرده است.
به گزارش «جوان»، همزمان با نوسان نرخ ارز در بازار آزاد، عده‌اي تحت عنوان بروكر (كارگزار) تماس‌هايي را با افراد سرمايه‌دار در صنوف مختلف برقرار كرده‌اند تا پيشنهاد اغواكننده خود را مبني بر فروش حجم بالايي از دلار(كيف‌هاي 10ميليون دلاري و پالت‌هاي 100ميليون دلاري) با قيمت بسيار پايين‌تر از سطح بازار تهران ارائه كنند.
پيگيري‌هاي اين رسانه نشان داد كه بروكرها، دلار را زماني كه قيمت در بازار آزاد 3هزار و 550تومان بود در حدود 2800تا 3100تومان به فروش مي‌رسانند، اين در حالي است كه همين امر موجي از نگراني را در ميان سرمايه‌داران و متمولاني كه پيشنهاد خريد دلار به آنها داده شده بود، ايجاد كرده است.
سرمايه‌داران براين باورند پيشنهاد فروش دلار به اين افراد آن هم 500تا 700تومان زير قيمت روز بازار بسيار مشكوك است، زيرا سود چنين معامله‌اي بسيار بالاست و سؤال اينجاست كه چرا اين افراد دلارها را به قيمت بالاتر در بازار يا صرافي‌ها به فروش نمي‌رسانند.
در اين باره چند فعال بازار تهران گفتند: چند روزي است كه تلفن‌هاي مكرر و مشكوكي با نام‌ها و اسامي مختلف با‌ ما مي‌شود كه اين تماس‌ها پيشنهاد فروش انواع دلار از صادراتي گرفته تا دولتي را به همراه دارد.
به گفته بازاريان، در اين تماس‌ها رعايت شرط ايمني براي خريداران احتمالي مدنظر بوده است و گفته مي‌شود كه حاضرند تنها با رؤيت يك نسخه كپي از چك بانكي (در وجه خود خريدار) اقدام به مبادله 10ميليون دلار امريكا به قيمت 2700تا3100 تومان كنند.
نكته جالب اين ماجرا، آنجاست كه پيشنهاد‌ها در برخي روزها متفاوت بوده و چنين بسته‌هاي حجيم دلار فقط به صورت يكجا به فروش مي‌رسد و به خريداران احتمالي اعلام شده است كه كل بسته به صورت يكجا به فروش خواهد رسيد.
   روش فروش
بروكرها يا فروشندگان تلفني كيف‌هاي 10ميليون دلاري كه در روزهاي مكرر قيمت دلار را دست‌كم 300 تومان پايين‌تر از سطح بازار پيشنهاد مي‌دهند. اين افراد از روش ويژه‌اي هم برخوردارند كه گام اول آن، ايجاد طمع و وسوسه براي خريدار احتمالي دلار است.
بروكرها براي اطمينان از توان مالي خريداران بازارهاي مختلف كه نشان گذاري كرده‌اند، اطمينان خاطر مي‌دهند كه تا زمان دريافت دلارها هيچ انتقال وجهي صورت نخواهد گرفت و خريداران مي‌توانند با كارشناسان معتمد خود در محل تبادل حضور يابند تا از صحت و اصل بودن دلارها مطمئن شوند.
همچنين اين فروشندگان كه تعدادشان هم اين روزها زيادتر شده است، در تماس‌هاي مكرر با بازاريان و ثروتمندان بازار طلا، ارز، املاك و تجار پيشنهاد تبادل در اتاق VIP برخي از بانك‌ها را مي‌دهند تا خريداران با اطمينان خاطر از صحت معامله، امنيت خاطر يابند. البته اين فروشندگان به خريداران پيشنهاد مي‌كنند كه معامله در بانك انجام نگيرد زيرا مبلغ ماليات و ماليات بر ارزش افزوده ارزش معامله را افزايش مي‌دهد و براي فرار از ماليات اين معامله در خارج از بانك انجام پذيرد.
فروشندگان همچنين براي اطمينان از توان مالي خريداران درخواست دريافت رونوشت چك بانكي رمز‌دار به مبلغ مورد توافق در ايميل خود دارند و اعلام مي‌كنند اين چك بايد در وجه خود خريدار باشد تا وي هيچ ترديدي بر كلاهبرداري بودن اين معامله نداشته باشد!
روش تبادل دلار و مبلغ ريالي اين نوع معامله هم به گفته فروشندگان تلفني اين است كه فرد خريدار چك را در اتاق‌هاي ويژه معامله بانك نزد رئيس بانك مي‌سپارد و تأييد رئيس بانك مبني بر پاس شدن آن دريافت مي‌شود و بعد تبادل در محلي امن انجام مي‌شود، البته بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه در برخي از سايت‌ها نيز بروكرهاي دلار شماره تماس خود را اعلام كرده‌اند تا متقاضيان ارز با آنها تماس گرفته و بر سر معامله ارز توافق كنند.
  تماس تلفني با يك بروكر ارزي
خبرنگار اين رسانه طي تماس تلفني با يكي از اين بروكرها متوجه شد كه اين بروكر براي يك شركت كار مي‌كند و وظيفه دارد براي كيف‌هاي 10ميليون دلاري و پالت‌هاي 100ميليون دلاري مشتري پيدا كند.
اين بروكر در رابطه با قيمت و نحوه انجام اين گونه معاملات ارزي عنوان داشت: قيمت كيف‌هاي 10ميليون دلاري 200تا 250 تومان از قيمت روز بازار پايين‌تر است و براي انجام معامله، خريدار بايد ابتدا پرينتي از گردش مالي حساب بانكي خود يا كپي چك‌هاي رمز‌دار به ميزان ارزش ريالي دلار‌ها را در اختيار فروشنده قرار دهد تا فروشنده از نيت و توانايي مالي خريدار جهت انجام معامله اطمينان پيدا كند.
وي افزود: بعد از اينكه خريدار از نيت فروشنده مبني بر انجام معامله مطمئن شد، در هر مكاني كه خريدار در‌خواست كند كيف‌هاي دلار جهت بررسي و اسكن دلارها به خريدار ارائه مي‌شود و سپس چك رمزدار و تضمين‌شده توسط بانك به خريدار ارائه مي‌شود.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا تاكنون شاهد انجام معامله‌اي حقيقي در اين رابطه بوده‌ايد، افزود: تاكنون سه معامله بالاي 50ميليارد توماني جوش داده‌ام و در هر سه معامله از سوي خريداران ارز دور زده شده‌ام. وي در پاسخ به اين پرسش كه چگونه دور زده شديد، افزود: فروشنده مبلغ ناچيزي بابت جوش دادن معامله طبق قرارداد به بنده مي‌دهد و به طور معمول درصدي از معامله به عنوان حق‌الزحمه بروكر به شمار مي‌رود كه اين مبلغ معمولاً از خريدار اخذ مي‌شود.
وي گفت: در ابتدا به خريدار عنوان كردم كه از هر دلار 50تومان سود مي‌گيرم و با وجودي كه اين افراد در ابتدا قبول كردند ولي بعد از انجام معامله با بيان بهانه‌هايي چون «نمي‌توانم چك و شماره حسابم را در اختيار شما قرار بدهم» يا «شما براي اخذ درصدتان به دفتر ما تشريف بياوريد» من را دست به سر كرده‌اند.
نكته قابل تأمل در گفت‌وگوي تلفني با اين بروكر ارزي اين بود كه وي مدعي شد از سه معامله‌اي كه تاكنون جوش داده يكي از طرفين يكي از بانك‌هاي خصوصي بوده، حال اگر اين موضوع درست باشد، جاي بسي تأسف است.
  آن طرف داستان چه مي‌گذرد؟
 از آنجا كه خبرنگار اين رسانه پيگيري‌هاي خود را تا بين افرادي كه پيشنهاد معامله دلار از سوي بروكرها به آنها مطرح شده بود ادامه داد، بد نيست به نگراني‌ها و تحليل‌هاي اين افراد نيز اشاره‌اي شود.
اين افراد كه جزو افراد متمول به شمار مي‌روند در ابتدا عنوان داشتند: از اين دست پيشنهاد‌ها هر چند مدت يكبار به ما مي‌شود، اما از آنجا كه همه بازارها در ركود است و ما هم براي خود مخارج ثابتي داريم، مجبوريم پول خود را راكد نگه نداريم و به چنين معاملاتي فكر كنيم.
اين افراد كه در برابر پيشنهاد وسوسه‌برانگيز معامله 30ميليون دلاري به قيمت هر دلار 2هزار و 900تا 3هزارو 100تومان قرار گرفته بودند، به تحليل‌هاي متفاوتي در اين رابطه پرداختند.
بخشي از اين افراد با بيان اينكه به نظر مي‌رسد عده‌اي مي‌خواهند متمولاني كه بيش از 50ميليارد تومان نقدينگي در دست دارند را شناسايي كنند يا اين امر براي اخاذي يا اخذ ماليات است، اصل مقوله معامله دلار را دروغ مي‌دانند. عده‌اي ديگر نيز اين سؤال را مطرح مي‌كردند كه چرا صاحبان ارز اين دلارها را در صرافي‌ها يا بازار تهران به فروش نمي‌رسانند تا تمامي سود عايد خودشان شود.
با اين حال مشاهدات و پيگيري‌هاي اين رسانه نشان مي‌دهد ركود موجود در اقتصاد موجب شده است كه برخي از سرمايه‌داران در برابر چنين پيشنهادهاي ارزي وسوسه‌برانگيزي دست و دلشان بلرزد و حداقل بخواهند براي اطلاع از صحت و سقم موضوع تا آستانه انجام چنين معامله‌هايي نيز پيش بروند و چه بسا آنكه اگر راه دهد دست به انجام چنين معامله مشكوكي نيز بزنند.
در پايان گفتني است ماجراي فروش بسته‌هاي 10ميليون دلاري در شكل چمداني و كيف در سال 90 هم وجود داشت كه هيچ‌گاه صحت و سقم اين موضوع تأييد يا رد نشد اما اينكه چرا هم اكنون اين ماجرا در كشور زنده شده است، جاي بسي سؤال و تحقيق بيشتر از سوي نهاد‌هاي اطلاعاتي و امنيتي دارد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن