واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ دي ۱۳۹۳ (۸:۷ق.ظ)
سقوط قيمت نفت در خدمت اقتصاد چين چين به عنوان يکي از بزرگترين وارد کنندگان نفت از منافع سقوط قيمت آن برخوردار شده و فرصت ايجاد اصلاحاتي را در اقتصادش به دست آورده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، در معاملات روز دوشنبه اين هفته نفت سبک آمريکا براي تحويل در ماه فوريه به قيمتي کمتر از 50 دلار در هر بشکه داد و ستد شد که اين قيمت از سال 2009 تا کنون بي سابقه بوده است.
در همين ارتباط، نفت برنت نيز به پايين ترين قيمت خود طي 5 سال و نيم گذشته رسيده است.
اين کاهش قيمت بي سابقه قيمت نفت در نتيجه کاهش تقاضا و افزايش توليد نفت در ماه هاي اخير ايجاد شده است و آنچنان که برخي مقامات مانند مودي، نخست وزير هند، پيش بيني کرده اند، شرايط در آينده اي نزديک تغيير نخواهد کرد.
کاهش قيمت نفت، بهبود شاخص هاي اقتصادي در چين را به دنبال داشته است، چرا که چين يکي از بزرگترين کشورهاي وارد کننده نفت خام است و کاهش قيمت اين طلاي سياه در ماه هاي اخير صرفه اقتصادي را براي اين کشور به دنبال داشته است.
مثلاً؛ چين در سال 2013، 281 ميليون و 920 هزار تن نفت خام به ارزش 219 ميليارد و 600 ميليون دلار وارد کرد که در سال 2014 هزينه واردات نفت خام مصرفي اين کشور به طور چشمگيري کاهش يافته است.
يکي از مقامات ارشد اقتصادي چين برآورد کرده است که کاهش قيمت نفت در سال 2014 حدود 17 ميليارد دلار هزينه واردات نفت را در چين کاهش داده است.
گفتني است؛ به گفته کارشناسان اقتصادي، کاهش قيمت نفت در شرايطي به کمک اقتصاد اين کشور آمده است که در سه ماهه اول سال 2014 ميلادي توليد ناخالص داخلي چين از 7.5 درصدي که پيش بيني مي شد به 7.4 درصد کاهش يافته بود که رکورد پاييني طي چند سال گذشته محسوب مي شود.
همچنين، بازار مسکن چين، تقاضاي داخلي و صادرات چين به کشورهاي ديگر در سال 2014 با رکود مواجه شده بود و کاهش قيمت نفت به کاهش هزينه هاي اين کشور کمک کرد.
کارشناسان پيش بيني مي کنند، اگر کاهش قيمت نفت از 20 تا 50 درصد ديگر ادامه يابد، رشد اقتصادي چين بين 0.14 تا 0.36 درصد در سال جاري ميلادي (2015)، افزايش خواهد يافت.
شايان ذکر است؛ کاهش قيمت نفت شرايط را براي دولت چين براي اجراي اصلاحات لازم در بخش انرژي اين کشور را مهيا مي کند.
لين بوکينگ، رئيس مرکز بررسي و تحقيق انرژي در يکي از دانشگاه هاي چين معتقد است که کاهش قيمت نفت و کاهش تقاضا براي اين ماده شرايط را براي اصلاح مکانيزم قيمت گذاري آن فراهم کرده است و چين مي تواند در اين زمينه پيشگام باشد.
لين تأکيد مي کند که بخش انرژي چين از انحصار دولتي رنج مي برد و تا زماني که قيمت نفت بالاست اين شرکت ها تمايلي به اصلاح ندارند، اما؛ در شرايط فعلي با کاهش قيمت نفت دولت چين مي تواند در راستاي اصلاح بخش انرژي گام بردارد.
از سويي ديگر وي تصريح مي کند که چين به عنوان يکي از مهمترين واردکنندگان نفت مي تواند به سمت تثبيت بهاي نفت در قيمت هاي پايين کنوني حرکت کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]