واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: غذاهایی که به جوش خوردن استخوان کمک میکنند
کلسیم ماده معدنی است که بدن برای سلامت دندانها و استخوانها و عملکرد درست قلب، عضلات، و اعصاب به آن نیاز دارد.
به گزارش نامه نیوز به نقل از جام نیوز، استخوانها اسکلت بدن را تشکیل میدهند و از اندامها محافظت کرده و عضلات را ثابت نگه میدارند. تغییراتی در رژیم غذایی میتواند به التیام استخوانها پس از شکستگی و بهبود و تقویت سلامت استخوانها کمک کند.
فعالیتهای تحمل وزن و مصرف کلسیم کافی برای ساخت استخوانهای قوی و کاهش احتمال پوکی استخوان که به شکستگی استخوان منجر میشود، بسیار مهم است.
بسیاری از مردم زمانی در طول عمرشان چه در کودکی در زمین بازی چه در بزرگسالی در حادثه و یا در پیری به خاطر زمین خوردن، دچار شکستگی استخوان میشوند . شکستگی استخوان دردناک و دلسرد کننده است چون مدت زیادی طول میکشد تا جوش بخورد. طبق مطالعات بدن به صورت طبیعی خود استخوان شکسته را ترمیم مینماید. با بستن آتل استخوان در جای خود در حین جوش خوردن ثابت میماند. برخی غذاها نیز این فرایند را تسریع میکنند.
کلسیم
کلسیم ماده معدنی است که بدن برای سلامت دندانها و استخوانها و عملکرد درست قلب، عضلات، و اعصاب به آن نیاز دارد. کلسیم را باید از طریق غذا دریافت کنیم چون بدن نمیتواند آن را خود بسازد. بیشتر بزرگسالان بین 1000 و 1300 میلیگرم کلسیم در روز نیاز دارند. بهترین منابع کلسیم عبارتاند از ماست، شیر، شیر سویا، پنیر، توفوی حاوی کلسیم، دانه سویا، کلم برگ، بروکلی، کاهو، بادام و کره بادام.
ویتامین دی
کلسیم بدون ویتامین دی فایدهای ندارد چون این ویتامین قدرتمند کلسیم را از دستگاه گوارش به بخشهای دیگر بدن منتقل میکند. بیشتر مردم حداقل به 600 تا 800 واحد بینالمللی ویتامین دی در روز نیاز دارند.
تعداد معدودی از مواد غذایی به صورت طبیعی حاوی ویتامین دی هستند بنابراین باید برای دریافت مقدار ویتامین دی مورد نیاز بدن در روز، بر مصرف این مواد غذایی توجه داشته باشید. ماهیهای چرب مانند سالمون، ماکرل و تن برخی از بهترین منابع ویتامین دی هستند. برخی از محصولات شیر غنیشده با ویتامین دی هستند. پنیر، زرده تخممرغ، و جگر گاو نیز حاوی مقادیر کمتری ویتامین دی میباشند. قارچها نیز حاوی ویتامین دی هستند و برخی انواع با پرتوی فرابنفش پرورشیافتهاند که به طرز چشمگیری میزان ویتامین دی آنها را افزایش میدهد.
مواد مغذی مهم دیگر
اخیر مشخص شده است که چند ماده مغذی مهم دیگر مانند منیزیم، پتاسیم، ویتامین کا و ویتامین ث نیز برای سلامت استخوانها مهم هستند. منیزیم به بدن در جذب کلسیم کمک میکند و در تخم کدو، بادام، بادام هندی، اسفناج و حبوبات یافت میشوند.
رژیم غذایی پر پتاسیم از دست دادن کلسیم در ادرار را کاهش میدهد. پتاسیم در سیبزمینی، ماست، طالبی، موز و اسفناج یافت میشود. دریافت زیاد ویتامین کا و ث با کاهش خطر شکستگی استخوان همراه است. ویتامین کا در کلم برگ، اسفناج، برگ کلم، کاهو و بروکلی به وفور یافت میشود. منابع غنی ویتامین ث عبارتاند از مرکبات، فلفلها و محصولات گوجهفرنگی.
بروکلی
بروکلی یکی از بهترین غذاها برای بهبودی شکستگی استخوان است چون سرشار از ویتامین کا میباشد. طبق تحقیقات ویتامین کا به مواد معدنی دیگر متصل شده و به شکل گرفتن توده استخوان کمک میکند. ویتامین کا جوش خوردن استخوان را تسریع میکند چون در فرایند رساندن مواد معدنی به استخوان دخالت دارد. یک فنجان بروکلی حدود 220 میکروگرم ویتامین کا دارد.
ماست
کارشناسان میگویند امینو اسیدها (که بلوکهای ساختمانی پروتئین هستند ) و کلسیم هر دو به جوش خوردن استخوان کمک میکنند. امینو اسیدهای موجود در ماست مانند لیزین و گلوتامین جذب کلسیم را افزایش میدهند که منجر به تقویت توده استخوانی میشود. به علاوه کلسیم موجود در ماست برای التیام استخوانها ضروری است چون استخوانها اساساً از فسفر و کلسیم تشکیلشدهاند.
پرتقال
مصرف پرتقال چند فایده برای شکستگی استخوان دارد. طبق گزارش مرکز Better Bones، پرتقال سرشار از ویتامین ث است که به عنوان عامل ضد التهابی عمل میکند و در حین رشد توده جدید استخوانی، درد را نیز کاهش میدهد. ویتامین ث میتواند عملکرد دستگاه ایمنی را تقویت کند بنابراین بهبودی سریعتر حاصل میشود.
شیر
شیر منبع خوبی برای پروتئین است که سیستم ایمنی را تقویت کرده و به بدن در ترمیم کمک میکند. شیر علاوه بر کلسیم، ویتامینهای دیگری دارد که برای ترمیم استخوان شکسته لازم است. کارشناسان بیان میدارند که ویتامین دی موجود در شیر با افزایش میزان کلسیم قابلجذب، به تغذیه استخوانها کمک میکند.
مصرف یا عدم مصرف مکمل
بهتر است که نیازهای تغذیهای خود را از طریق رژیم غذایی تأمین کنید. برای افرادی که نمیتوانند کلسیم مورد نیازشان را از طریق مصرف حداقل سه منبع سرشار از کلسیم (مانند ماست، شیر و پنیر) در روز دریافت کنند مکمل کلسیم ممکن است استفاده شود.
برای تشخیص این که مکمل برای شما مناسب است یا نه باید با پزشک صحبت کنید. مکملهای کلسیم را در طول روز مصرف کنید، به این صورت که در هر وعده 500 تا 600 میلیگرم صرف کنید تا جذب آن به حداکثر برسد.
به طور کلی هر روز را با مکمل شروع کنید سپس سعی کنید حداقل دو منبع غذایی کلسیم مصرف کنید تا بتوانید دوز دوم مکمل روزانه را مصرف نکنید. اگر نمیتوانید یا پزشک توصیه کرده، دوز دوم را پس از شام مصرف کنید.
۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]