تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذير...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805165685




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نیمه دوم هر سال


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


نیمه دوم هر سال وبلاگ > بهبودی، هدایت ‌الله - یکی از این زمینه‌ها فروش شخصیت ما ایرانیان بود. این شخصیت فروخته شده بود، چون غریبه‌ها گرامی‌تر از ما بودند. احترام‌شان بیشتر بود. حرف‌شان بروتر، سفره‌شان رنگین‌تر، کیف‌شان کوک بود.

سی و شش سال زمان زیادی است، اما نیمه دوم هر سال، از همان شهریور ماه که روز هفدهم‌اش می‌رسد و یاد میدان ژاله را زنده می‌کند، رویدادهای این دوره پنج - شش ماهه، تا برسد به پیروزی انقلاب، دست از سر ذهن برنمی‌دارد. حداقل من دوست دارم یاد آن روزها را کلمه‌آذین کنم. اما سخت است. چرا؟ چون برای نشان دادن آن تصویرهای کم‌نظیر با ده‌ها رنگ دیدنی، نقاش ماهری نیستم. اما اعتراف به این ناشی‌گری دلیل نمی‌شود که خود را شریک گناه فراموش‌کاران کنم.
دیدن آن رنگ‌ها ممکن نخواهد شد مگر به زمینه‌های پررنگ این تابلو خوب نگاه کنیم؛ زمینه‌هایی که در نزد سن و سال‌دارها فراموش می‌شود و یا به چشم جمعیتی انبوه نمی‌آید.
یکی از این زمینه‌ها فروش شخصیت ما ایرانیان بود. این شخصیت فروخته شده بود، چون غریبه‌ها گرامی‌تر از ما بودند. احترام‌شان بیشتر بود. حرف‌شان بروتر، سفره‌شان رنگین‌تر، کیف‌شان کوک بود. اینها را وقتی می‌شود درک کرد که کارگر شرکت نفت باشی در آبادان زیردست مهندس‌های انگلیسی، گماشته‌ای باشی، امربر مستشاران امریکایی، کارمندی باشی مادون یک تکنسین آلمانی، و یا نظافت‌چی هتل هیلتون باشی یا دربان هتل شرایتون که دولا شوی در برابر چشم آبی‌های دکولته پوش مو بلوند یا سفیدپوستان فراگ‌پوش پاپیون زده، شاید انعامی کف دست‌ات بگذارند.
یکی دیگر از این زمینه‌ها لال‌مانی اجتماعی بود. ویروس «هیس» به دهان همه سرایت کرده بود. امنیتی‌ها سایه‌شان را به تعداد همه خانه‌ها تکثیر کرده بودند. اما ستایش از شاهنشاه آریامهر برترین آزادی بود. همه مجاز بودند به خاندان جلیل سلطنت عشق بورزند. همه بلندگوها برای تمجید از انقلاب سفید شاه و مردم روشن بود. کسی خبر نداشت که یک جوان، در شمال غربی میدان توپخانه، پشت دیوارهای کمیته مشترک ضد خرابکاری، به خاطر داشتن یک اعلامیه تا خورده، زیر باران کابل خوابیده است.
زمینه دیگر حراج فرهنگ ملی بود. هر اندازه فاصله‌مان با غرب کمتر می‌شد، متمدن و پیشرفته می‌نمودیم؛ و هر قدر به آداب بومی خویش نزدیک می‌شدیم، اُمُل و عقب افتاده نشان می‌دادیم. گریز از خود، بیماری نبود. شبیه‌سازی ارج و قرب داشت. وقتی دامن کوتاه با چشم‌ها و حدقه‌ها تشویق می‌شد، دختر دانشجو هم خجالت می‌کشید با روسری کوچک خود وارد دانشگاه شود.
زمینه دیگر تماشاچی بودن در اداره کشور بود. مردم تماشا می‌کردند میدان سیاست را. نمی‌شد پا را به این میدان گذاشت. قلم می‌کردند. یک حزب بود به نام رستاخیز که واجب بود همه عضوش شوند. یک مجلس بود به نام سنا که سناتورهایش را دربار برمی‌گزید. یک مجلس دیگر بود به نام شورای ملی که درِ صندوق‌های رأی‌اش درست چفت نمی‌شد. یک نخست‌وزیر بود که شاه انتخاب می‌کرد و یک شاه بود که به ارث رسیده بود. مردم ایران حرفه‌ای‌ترین تماشاگران سیاست بودند.
زمینه دیگر اقتصاد کج بود. شیب داشت به طرف کمپانی‌های بزرگ. می‌گویند با حدود پنج میلیون بشکه صادرات نفت، حدود 30 دلار، درآمدی حدود 22 میلیارد دلار، با جمعیتی حدود 34 میلیون نفر می‌شود خوشبخت شد. و خوشبخت هم بودند؛ اقلیتی در گوشه و کنار آن سرازیری می‌ایستادند تا شریک پول‌های سُر خورده شوند. و دل‌مان خوش بود مرغ هلندی داریم، قند بلژیکی، نارنگی پاکستانی، پرتغال اسرائیلی، سیب لبنانی، گوشت فرانسوی، آرد امریکایی، پارچه انگلیسی، تراکتور رومانی، پنیر بلغاری، کفش ایتالیایی و ... دروازه‌ای داریم به نام تمدن بزرگ.
حالا کلمه‌ها می‌خواهند این زمینه‌های پررنگ را نشان دهند، طوری که بشود مثل اصلش؛ و بعد بگوییم که چرا در این پنج - شش ماهه نیمه دوم سال به فکر می‌افتیم که درباره انقلاب بنویسیم. به هر حال سخت است. سی و شش سال می‌گذرد و همه آنهایی که 36 سال به پایین دارند، بلکه 40 سال، نه صدای خوردن چوب حراج را به فرهنگ ملی‌مان شنیده‌اند، نه مزه سرخوردگی را با فروش شخصیت‌مان چشیده‌اند، نه میدان سیاست منهای مردم را دیده‌اند و نه تعریف دروازه تمدن بزرگ را در کتاب‌های درسی خوانده‌اند. اینان باید تابلوهای کج و کوله‌ای که ما با این کلمه‌ها می‌کشیم تماشا کنند. و سخت‌تر شده است، چرا که زلال انقلاب با بزن بزن‌های سیاسی، عطش روزافزون قدرت‌طلبی و شطرنجی شدن حکمرانی، به چشم نمی‌آید. می‌خواهیم بگوییم که با این همه سختی، بهانه‌های زیادی هست که دلبند انقلاب نجیب ایران باشیم.
از آب و برق و تلفن و راه و بهداشت و آموزش همه‌گیر بگیرید تا احترامات فائقه بین‌المللی، فقط به یک بهانه اشاره می‌کنیم؛ و آن احترام به جان باختگان این انقلاب است؛ احترام به نخستین شهیدی که در خیابان بوذرجمهری تهران در 15 خرداد 1342 روی آسفالت افتاد، تا شهید شیمیایی چند روز پیش که آخرین نفس‌اش را روی تحت بیمارستان کشید. به احترام اینان، انقلاب همیشه دوست داشتنی است.



شنبه 13 دی 1393 - 10:21:38





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن