واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
وزارت ارشاد «Play Back» را ممنوع کرد
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد گفت: مدتی است که اجرای کنسرتها را بهشیوهی «پلیبک» ممنوع کردهام، زیرا کسی که پول زیاد میدهد تا در این کنسرتها حضور یابد، باید موسیقی خوب بشنود.
خبرگزاری ایسنا: مدیرکل دفتر موسیقی دربارهی چند موضوع مانند صدور مجوزها، برگزاری کنسرتهای سنتی و پاپ و همچنین آخرین خبرها از ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی سخن گفت.
پیروز ارجمند اظهار کرد: یکی از مهمترین دلمشغولیهای دفتر موسیقی، بحث صدور مجوزها است؛ استان اصفهان خودش با معرفی شورایی، صدور مجوزها را انجام میدهد. امیدواریم این روند در تمام استانها پیگیری شود. دفتر موسیقی بیش از حد درگیر مجوزها شده است و این باعث میشود از کارهای مهم باز بماند.
لغو کنسرتها، زیر یک درصد
او ادامه داد: در سالهای گذشته، مانند سال 1365، 12 مجوز صادر شد، در حالی که ما امسال 440 مجوز در حوزهی موسیقی صادر کردهایم، این رقم قابل توجهی است. ما به مسائل مهم دیگری هم باید بپردازیم، مثلا بحث ارکسترها، بحث سند موسیقی کشور و ... اما متأسفانه مدیران دفتر موسیقی بیشتر درگیر صدور مجوز هستند. البته در این زمینه، سرعت خوبی داشتهایم و زیر یک درصد شاهد لغو کنسرت بودهایم.
وی اظهار کرد: پیش از حضور من در دفتر موسیقی، 48 ساعت قبل از برگزاری یک کنسرت، برای آن مجوز صادر میشد. در حالی که اکنون من مجوزهای پنجماه آینده را صادر کردهام. سازوکار ما بهگونهای است که هنرمند با امنیت بیشتری کار کند.
ارزانسازی و گستردگی کنسرتها
مدیرکل دفتر موسیقی بخش دیگری از سخنانش را به طرح ارزانسازی و گستردگی کنسرتها در کل کشور اختصاص داد و بیان کرد: ما در بخش برگزاری کنسرتها برای سال آینده، با شرکتها و سالنها به توافقهایی رسیدهایم. در راستای برگزاری یک کنسرت، شرکت و خوانندگان، بیشترین درآمد و نوازندگان هم درآمد کمی دارند. باید دستمزد خواننده و شرکت در شهرها و سالنهای مختلف متفاوت باشد، مثلا خوانندهای که میخواهد در یک شهرستان با سالن 500 نفره کنسرت بگذارد، باید دستمزدش تفاوت داشته باشد.
ارجمند همچنین اظهار کرد: از سال بعد، شاهد اجرای گروههای موسیقی در جنوب شهر تهران نیز خواهیم بود، مثلا سالن شهید آوینی، فرهنگسراهای بهمن و خاوران میزبان کنسرت خواهند شد. از سوی دیگر، سالن وزارت کشور، اجارهاش را به 120میلیون تومان رسانده بود و با تلاشهای دفتر موسیقی، این مبلغ به یکسوم کاهش پیدا کرد.
بازگشت خوانندگان پاپ به برج میلاد
ارجمند از بازگشت خوانندگان پاپ به برج میلاد نیز خبر داد و گفت: از سیامین جشنوارهی موسیقی فجر به بعد، کنسرتها دوباره در سالن همایشهای برج میلاد روی صحنه خواهند رفت که این حاصل تفاهمنامهای است که با نیروی انتظامی امضا شده است.
او همچنین افزود: امسال رشد چهار برابری کنسرتهای موسیقی سنتی را داشتیم و اجرای موسیقی کلاسیک نیز پنج برابر نسبت به سال قبل بیشتر شده است.
مدیرکل دفتر موسیقی با بیان اینکه کنسرتها به یک کالای لوکس تبدیل شدهاند، گفت: برای این موضوع هم سازوکاری اندیشیدهایم، بهگونهای که سالنها بخشهای ویآیپی با امکانات ویژه داشته باشند و با قیمتهای بالا به مخاطب به فروش برسند. در عین حال بلیتهای 10 تا 15 هزار تومانی در کنسرتها فروخته شود تا طیف گستردهای از مردم از کنسرتها بهرهمند شوند.
او اظهار کرد: یکی دیگر از قوانین ما در این مدت، این است که خوانندگانی که میخواهند برای اولینبار آلبوم منتشر کنند، باید در شورای تخصصی دفتر موسیقی آزمون بدهند تا شاهد کیفیت بهتر موسیقی در صحنههای اجرا باشیم.
«پلیبک» ممنوع است
ارجمند یادآوری کرد: مدتی است که اجرای کنسرتها را بهشیوهی «پلیبک» ممنوع کردهام، زیرا کسی که پول زیاد میدهد تا در این کنسرتها حضور یابد، باید موسیقی خوب بشنود.
او دربارهی اختلاف نظرهایی که بین ارگانهای مختلف در مورد برگزاری کنسرتهای پاپ وجود دارد نیز توضیح داد: شیوهنامهای که در این زمینه تعیین شده است، مسوولیت سازمانها، شرکتها و خوانندگان را مشخص میکند تا هر کسی وظیفهای داشته باشد.
وی تصریح کرد: تنها آنچه روی صحنه اجرا میشود، مسوولیتش با دفتر موسیقی است؛ اما اگر در لابی یک سالن، کنسرت برگزار شود یا کسی پوشش نامناسب داشته باشد، دفتر موسیقی قوهی قهریه نیست که با آنها برخورد کند، بلکه هر کسی وظیفهی خود را دارد، وزارت ارشاد که نباید دربارهی همهچیز جواب دهد.
مدیر کل دفتر موسیقی که در حاشیهی برگزاری نشست خبری جشنوارهی ملی موسیقی «استاد شهناز» سخن میگفت، اظهار کرد: من در دفتر موسیقی دو مشاور انتظامی دارم که در این زمینه فعالیتهایی انجام میدهند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا وجهی که ادارهی اماکن برای برگزاری کنسرت دریافت میکند، قانونی است؟ گفت: در این زمینه پیگیریهایی انجام دادهام و ادارهی اماکن تأکید کرده است که هیچ وجهی از کنسرتگذاران دریافت نمیکند و اگر کسی این کار را انجام دهد، با او برخورد خواهد شد؛ اما آنها به من گفتهاند که هزینهای برای پلیس راهور گرفته میشود، زیرا کنسرتها در ساعات غیرمعمول و خارج از ساعات اداری هستند.
آخرین وضعیت ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی
این آهنگساز بخش دیگری از سخنانش را به توضیح مقولهی ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی و شایعهی اختلاف میان خودش و معاون امور هنری اختصاص داد و بیان کرد: من و آقای مرادخانی - معاون هنری - همراهی و همدلی زیادی داریم، او همیشه به من میگوید با حضور تو در دفتر موسیقی خیالم راحت است؛ اما ما دو نفر اختلاف نظرهایی دربارهی بودجه داریم. به هر حال، بودجهها انقباضی است. در آخرین جلسهای که با آقای مرادخانی و مدیر بنیاد رودکی داشتیم، نتیجه این شد که مدیریت فنی و هنری ارکسترها برعهدهی دفتر موسیقی و مدیریت اجرایی با بنیاد رودکی باشد.
ارجمند با تأکید بر اینکه ارکسترها در جشنواره موسیقی فجر اجرا خواهند داشت، اضافه کرد: امسال دومیلیارد تومان بودجه برای خرید ساز و آرشیو و کتابخانهی ارکسترها گرفتهایم و دومیلیارد تومان هم هزینهی دستمزد و قرارداد نوازندگان است و تمرینها از چند هفته دیگر آغاز خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]