تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ كس نيتى را در دل پنهان نمى‏كند، مگر اينكه خداوند آن نيت را (در رفتار و كردا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803205813




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موسیقی به فرهنگسراها بازمی‌گردد؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: موسیقی به فرهنگسراها بازمی‌گردد؟
آیا قرار است به جای برقراری کلاس‌های فصلا در فرهنگسراها، کارگاه‌های موسیقی برگزار شود و این کارگاه‌ها که طبیعتاً ارتباطی با دوره‌های مستمر موسیقی نظیر آموزش سلفژ و ردیف نوازی ندارد، جایگزین کلاس‌های موسیقی شود که صفر تا صد موسیقی به طور مستمر به هنرجو آموزش داده می‌شود یا اسم کلاس‌های موسیقی تغییر کرده و این کارگاه‌ها همان کلاس‌های موسیقی هستند؟
کد خبر: ۴۶۱۳۹۱
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۱ - 27 December 2014




داستان پرفراز و نشیب آموزش موسیقی در فرهنگسراها در حالی قرار بود با فرارسیدن دی ماه به پایان برسد که هنوز نشانه‌هایی در این باره مشاهده نمی‌شود و هنوز کلاس‌های فراگیر موسیقی در فرهنگسراها برقرار نشده است اما آیا در نهایت فرجام این ماجرا به برقراری چندصدکلاس موسیقی در پایتخت و بازگشت هزاران علاقمند موسیقی به این کلاس‌ها منجر خواهد شد یا این موضوع نیز آهسته آهسته مشمول مرور زمان می‌شود؟

به گزارش «تابناک»؛ وقتی مطرح شد، بسیاری به حساب شایعه گذاشتند و گمان نمی‌رفت که چندصد کلاس موسیقی در سطح پایتخت با دستور یا مصوبه سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران تعطیل شده باشد؛ مصوبه‌ای که مشخص نیست کتباً یا شفاهاً به همه مراکز فرهنگی و فرهنگسراها و خانه‌های فرهنگ همه مناطق تهران ابلاغ شده اما به هر صورت در تمامی این مراکز در سطح پایتخت اجرایی شد و واکنش برخی از اعضای شورای شهر را در پی داشت.

در این میان علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد نیز گفت: ما با این ابلاغیه مخالفیم اما سازمان فرهنگی هنری شهرداری، سازمان مستقلی است و این سازمان می‌تواند طبق قانون هر تصمیمی بگیرد. سازمان تحت نظر دولت نیست که برای خود می‌تواند سیاست‌هایی داشته باشد و کارهایی انجام دهد و ما نمی‌توانیم کاری بکنیم.

پس از این واکنش‌ها بود که امیر عبدالحسینی معاون هنری سازمان فرهنگی-هنری سخن از «توقف» کلاس‌ها به میان آورد و با اعلام تمایز معنایی و لغوی بین «توقف» و «تعطیلی» گفت: «دلایل توقف آموزش‌های موسیقی ساماندهی امور آموزشی، ایجاد وحدت رویه، تنظیم شرح درس، ارزیابی مدرسان، نامناسب بودن فضای آموزشی، نگاه حرفه‌ای به امر آموزش، تقویت آموزشگاه‌های خصوصی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارتقای کیفی آموزش‌ها بود.»

البته «توقف» و «تعطیلی» در عمل تفاوت چندان نداشت و تنها تفاوتش در این چهارچوب بود که «توقف» به منزله بازگشایی دوباره‌ است؛ امری که البته در گفتار معاون هنری سازمان فرهنگی-هنری نیز با آن تاکید شده بود و در واقع علت تعطیلی کیفیت این کلاس‌های و نامناسب بودن فضای آموزشی عنوان شده و البته دلایل دیگری نظیر تقویت آموزشگاه‌های خصوصی نیز در این میان مطرح شده بود اما حقیقت امر آن است که اتفاقاً برخی از همین دلایل منجر به رونق گرفتن کلاس‌های موسیقی در فرهنگسراها و خانه‌های فرهنگ شده است.

هزینه نسبتاً بالای کلاس‌های موسیقی خصوصی به نسبت هزینه کمتر فرهنگسراها، منجر به اقبال عمومی نسبت به کلاس‌های فرهنگسراها شده بود و البته ظاهراً در این بخش سرمایه گذاری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری نیز موثر بود. همچنین تاکنون گلایه‌ای درباره کیفیت این کلاس‌ها مطرح نشده بود و حتی پس از طرح موضوع پایین بودن کیفیت کلاس‌ها، برخی از مدرسان این کلاس‌ها نیز واکنش نشان دادند و تاکید کردند مدرسان تا پیش از این می‌بایست دارای مدرک کار‌شناسی ارشد موسیقی یا دارای مدرک کار‌شناسی موسیقی یا دارای تاییدیه از استادان شاخص موسیقی یا دارای مجوز تاسیس آموزشگاه آزاد موسیقی یا دارای کارت صلاحیت تدریس موسیقی از وزارت ارشاد و یا دارای اعتبار نامه صلاحیت تدریس از موسسه آموزش شهر می‌بودند و بحث کیفیت محلی از اعراب ندارد.

در نهایت همه این واکنش‌ها منجر به وعده مسئولان امر مبنی بر بازگشایی کلاس پس از ساماندهی مجدد شد. عبدالحسین مختاباد، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهرا درباره بازگشایی کلاس‌های موسیقی در فرهنگسراهای تهران گفت: «خانه موسیقی لیست اساتید و مدرسین مشغول در کلاس‌های فرهنگسرا‌ها را بررسی کرده و چیزی حدود هشتاد درصد این مدرسین از اعضای خانه موسیقی بودند و با پالایش برخی اسامی، لیست نهایی به تائید خانه موسیقی رسیده و هر چه سریع‌تر باید کلاس‌های آموزش موسیقی در فرهنگسرا‌ها راه اندازی شوند.»

حال معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از آغاز مجدد فعالیت‌های موسیقایی این نهاد در فرهنگسراها با برگزاری ویژه برنامه «معراج نامه خوانی» خبر داده و در این باره گفته است: «خوشبختانه با رویکرد جدیدی که با کمک اهالی موسیقی برنامه ریزی کرده ایم به زودی شاهد فعالیت‌های جدید و متفاوتی در مراکز زیر مجموعه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران خواهیم بود. بر این اساس اولین برنامه خود را به مناسب فرا رسیدن سالروز میلاد باسعادت حضرت رسول اکرم(ص) با عنوان « معراج نامه خوانی» برگزار خواهیم کرد که در نوع خود برنامه بسیار جذاب و متفاوتی است.»

عبدالحسینی در پایان گفت: «در دوره جدید ما کارگاه‌های تخصصی را در حوزه موسیقی برگزار می کنیم ضمن اینکه در حوزه هایی چون تولید آثار موسیقایی، حمایت از گروه‌های جوان و تقویت موضوع آموزش موسیقی با راه اندازی مباحث مکتب خانه ای از جمله فعالیت‌هایی است که طی روزها و هفته آینده پیگیری خواهیم کرد و امیدواریم روند کارها طوری باشد که از یک یا دو هفته آینده شاهد راه اندازی این کارگاه‌های تخصصی باشیم.»

گفته‌های معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری البته تا حدودی مبهم است. آیا قرار است به جای برقراری کلاس‌های فصلا در فرهنگسراها، کارگاه‌های موسیقی برگزار شود و این کارگاه‌ها که طبیعتاً ارتباطی با دوره‌های مستمر موسیقی نظیر آموزش سلفژ و ردیف نوازی ندارد، جایگزین کلاس‌های موسیقی شود که صفر تا صد موسیقی به طور مستمر به هنرجو آموزش داده می‌شود یا اسم کلاس‌های موسیقی تغییر کرده و این کارگاه‌ها همان کلاس‌های موسیقی هستند؟ بدون تردید کارگاه‌های موسیقی کارکردی متفاوت با کلاس‌های موسیقی دارند و باید در این زمینه، این روند جدید جایگزین کلاس‌های وسیع موسیقی پایتخت نشود.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن