واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ دي ۱۳۹۳ (۱۱:۲۰ق.ظ)
وزير امور اقتصاد و دارايي تاکيد کرد: هنوز بازارهاي مالي بانک محور هستند/بازار سرمايه کشور بايد جايگاه اصلي خود را بيابد متاسفانه بازارهاي مالي جايگاه خود را پيدا نکرده اند و خود آنها بانک محور هستند، اما؛ بازار سرمايه بايد در راستاي تامين منابع مالي بنگاه هاي بزرگ جايگاه خود را بيابد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، علي طيب نيا، وزير امور اقتصاد و دارايي، در همايش توديع و تکريم رؤساي سازمان بورس و اوراق بهادار و همچنين بانک توسعه صادرات با اشاره به نقش بازارهاي مالي در کشور اظهار کرد: عملکرد مجموعه بازارهاي مالي در هر کشور نقش بسزايي را در رشد و توسعه اقتصاد ايفا مي کند و توسعه بازارهاي مالي مهم ترين شرط رشد براي اقتصاد هر کشور است.
وي ادامه داد: بازارهاي مالي و سرمايه اي نهادي پربرکت براي تجهيز منابع و پس انداز مردم و سرمايه گذاران به سمت سرمايه گذاري و توليد در کشور است.
وي با اشاره به اهميت بازارهاي مالي در کشور نيز گفت: بازارهاي مالي و سرمايه اي نقش ويژه اي را در کشورمان دارد. از سال هاي دور بنگاه هاي اقتصادي مشکلاتي از قبيل محدوديت منابع مالي را به عنوان يک مشکل اساسي در مسير توليد کشور مطرح مي ساختند.
وي افزود: از سوي ديگر با توجه به اينکه روزانه شاهد رشد نقدينگي در کشور بوديم، اما؛ کمبود نقدينگي در واحدهاي توليدي بزرگ ترين عامل رکود بنگاه ها بود؛ در کشورهاي پيشرفته رشد نقدينگي ناشي از ضعف نظام مالي و ضريب فزاينده است.
وي تاکيد کرد: زماني که افزايش نقدينگي کشور ناشي از قشر پايه پولي کشور شد نتيجه اي غير از تورم را برجاي نخواهد گذاشت.
وزير امور اقتصاد و دارايي در خصوص توسعه بازار مالي کشور گفت: شرط لازم براي توسعه بازار مالي، پولي و سرمايه اي کشور آن است که نيازهاي بخش مالي را تامين کند. البته اين تامين نياز بايد بدون وصل شدن به منابع پرقدرت بانک مرکزي باشد که عواقب بدي را براي کشورمان و اقتصاد در بر دارد.
وي با اشاره به وظايف بازار سرمايه کشور نيز گفت: تامين مالي بلندمدت بنگاه هاي بزرگ و توجه به نيازهاي اين بنگاه ها مهم ترين وظيفه بازارهاي سرمايه است، اما؛ امروز بانک ها نقش تامين سرمايه واحدهاي توليدي بزرگ را بر دوش دارند.
طيب نيا با اشاره به برنامه هاي دولت در خصوص تامين مالي بنگاه هاي بزرگ نيز گفت: در سال جاري بايد 60 درصد از منابع بانکي به بنگاه هاي اقتصادي اختصاص پيدا مي کرد که در 7 ماهه امسال 59.8 تسهيلات نظام بانکي به سرمايه در گردش واحدهاي اقتصادي اختصاص داده شده است.
وي ادامه داد: طي سال هاي گذشته در بازار سرمايه اقدامات موثر و مفيدي صورت گرفته که شاهد گسترش بازار از حيث ارزش بنگاه هاي پذيرفته شده و افزايش سرمايه گذاران در بازار سرمايه بوده ايم؛ نهادهاي مالي جديد و بورس هاي کالايي جديد در کشور فعال شدند ضمن آنکه ابزارهاي نويني براي بازارهاي مالي طراحي شده است.
وي درباره تغيير نگاه مردم به بازار سرمايه نيز متذکر شد: امروز وضعيت کشور به نحوي است که مردم در کنار نرخ ارز، طلا و نرخ سودهاي بانکي به شاخص هاي بورس توجه ويژه اي دارند.
وي با اشاره به اينکه مردم بايد بدانند بازار سرمايه همراه با ريسک است، گفت: مردم بايد بفهمند در سرمايه گذاري و بازار سرمايه در مقابل سود بالا ريسک بالايي هم وجود دارد که اين مورد جزو لاينفک بازار سرمايه است.
وزير امور اقتصاد و دارايي با اشاره به نگاه بلندمدت در بازار سرمايه اشاره اي داشت و گفت: نبايد به بازار سرمايه تنها با ديد سرمايه گذاري و بازدهي کوتاه مدت نگاه کنيم و اگر تنها بخواهيم با نگاهي گذرا وارد بازار سرمايه شويم مطمئنا با رفتارهاي هيجاني اين بازار سرمايه خود را با مشکل جدي روبرو مي سازيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]