محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842034890
خاطرات جمشید مشایخی از نیم قرن بازیگری
واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: خاطرات جمشید مشایخی از نیم قرن بازیگری
هزار دستان آخرین کاری بود که من در خدمت علی حاتمی کار کردم.
«همه عمر دیر رسیدیم» این یکی از ماندگارترین دیالوگهای تاریخ سینمای ایران است، دیالوگی که جمشید مشایخی در پایان فیلم «سوتهدلان» با سوز میگوید. دیگر کسی نیست که جمشید مشایخی را نشناسد. آن هم به خاطر حضور در نقشهای ماندگاری مانند کمالالملک، رضا خوشنویس، سلطان صاحبقران و... استاد در سن 80 سالگی به سر میبرد و بیش از نیم قرن میشود که سابقه بازی در تئاتر، تلویزیون و سینما دارد. 23 ساله بود که در اداره هنرهای دراماتیک استخدام و مشغول به کار میشود. سال 44 و فیلم «خشت و آیینه» ابراهیم گلستان، اولین بازی جلوی دوربین مشایخی بود. مدتی به خاطر بازی در سینما، از اداره تئاتر اخراج شد. اما باز هم در فیلم و سینما بازی کرد. فیلمهایی که تعدادشان دارد به 100 نزدیک میشود. خود استاد میگوید از فیلمهای آخری که خیلی دوستشان دارد و خوشحال است در آن نقشآفرینی کرده، فیلم سینمایی «یک بوس کوچولو» است، چون با نقشاش حسابی همذاتپنداری کرده. در این مصاحبه با استاد جمشید مشایخی درباره همکاریاش با علی حاتمی و کارگردانهای بزرگ دیگر حرف زدیم.
استاد چطور شد که وارد عرصه بازی و بازیگری شدید؟
من از همان ابتدای جوانی به بازیگری و تئاتر علاقه زیادی داشتم. برای همین جزو اولین افرادی بودم که بعد از تاسیس اداره هنرهای دراماتیک در آنجا استخدام و مشغول به کار شدم. کار حرفهای جلوی دوربین را هم با ابراهیم گلستان آغاز کردم. من و زندهياد پرويز فنيزاده، محمدعلي کشاورز و منوچهر فريد برای این فیلم انتخاب شدیم و با هم تمرین بسیاری کردیم تا توانستیم از پس نقشهایی که بر عهده ما گذاشته شده بود بربیاییم.
چطور با زندهیاد علی حاتمی آشنا شدید؟
اوایل دهه 40 بود که علی حاتمی به اداره هنرهای دراماتیک میآمد و اغلب نمایشنامه میآورد. من در همان سالها با او آشنا و دوست شدم. آن موقع بیشتر فیلمنامه مینوشت برای کارهای تلویزیونی.
اولین همکاریتان با مرحوم حاتمی اما بر میگردد به 1356 و سوتهدلان. چرا این قدر دیر؟
یک روزی حاتمی از من و مرحوم حسین کسری برای صرف شام دعوت کرد. ایشان با مرحوم فخیمی دفتری داشت و فیلمهای تبلیغاتی میساختند. تا اینکه گفت میخواهم یک فیلم سینمایی بسازم و شما دو تا نقشهای اصلی آن را دارید. با وجود آنکه درباره فیلم صحبت زیاد شد اما به مرحله ساخت نرسید. تا اینکه به فیلم طوقی رسیدیم. از من دعوت کرد ولی من با تهیهکننده به توافق نرسیدم. علی از دست من ناراحت شد و فکر کرد نمیخواهم با او کار کنم. تا اینکه سالها گذشت و از او به من پیغامی رسید که پیشش بروم. برای همین به دفترش رفتم و به من گفت میخواهم شش داستان از مولانا را بسازم و میخواهم در هر ششتای آن باشی. «داستانهای مولوی» نام یک مجموعه تلویزیونی بود که در سال 52 ساخته شد و در نوروز 53 از شبکه اول پخش شد. فیلمبرداری «داستانهای مولوی» در شهرهای مختلفی انجام شد، شمال ایران، شیراز، یزد، کرمان و... که با هم این سفرها را طی کردیم. به یاد دارم نریشن آن را هم مرحوم شاملو گفت. بعد از آن «سلطان صاحبقران» را ساخت که یک سریال 13 قسمتی بود و من نقش سلطان را داشتم. سال 56 هم نقشی در «سوتهدلان» بازی کردم.
بعد هم که سریال هزاردستان و رضا تفنگچی.
بله این آخرین کاری بود که من در خدمت علی حاتمی کار کردم.
کمالالملک بعد از این کار نبود؟
به دلیل اینکه مسئولان تلویزیون دائم عوض میشدند ساخت «هزاردستان» خیلی طول کشید. به طوری که از سال 58 تا 66 ساخت آن ادامه داشت.
شما سالهای زیادی با مرحوم حاتمی کار کردید و نقشهای مهمی را هم بر عهده داشتید. در این مدت چند ساله خاطرهای به یادتان مانده است که بعد از این همه سال بخواهید از علی حاتمی تعریف کنید؟
به یاد دارم وقتی «سوتهدلان» را کار میکردیم همه باید در فرحزاد در یک قهوهخانه جمع میشدیم. در آن زمان فرحزاد مثل الان نبود. جاده خاکی داشت و هنوز ساخته و مطرح نشده بود که مردم برای تفریح و گردش به آنجا بروند. برای همین یکی دو تا قهوهخانه بیشتر نداشت. قرار گذاشته بودیم 9 صبح همه جمع شویم و از آنجا پایان فیلم را بگیریم. در آن قهوهخانه نشسته بودم و داشتم چای میخوردم. علی به من گفت جمشید چایات را خوردی بیا داخل حیاط، کارت دارم. یادم هست چند روز از عید گذشته و برف هنوز روی کوهها نشسته بود و نهری از حیاط آن قهوهخانه عبور میکرد. کنار همان نهر با علی صحبت کردیم. به من گفت: «پایان فیلم را میخواهم بسازم، نظر تو چیست؟» پایان فیلم اینطور بود که من باید بهروز را به امامزاده میبردم و در آنجا به سرش پارچه سبز میبستم و همان جا از دنیا میرفت. من به او گفتم: «این کار را نکن، مردم به امامزاده اعتقاد دارند.» گفت: «برای همین صدایت کردم که با تو مشورت کنم.» گفتم: «به نظرم همانطور که بهروز را روی قاطر نشاندهام و افسار قاطر در دست من است، زودتر امامزاده را میبینم و رو می کنم به برادرم و میگویم رسیدیم؛ اما متاسفانه او از قاطر زمین افتاده و از دنیا رفته است. در این زمان یک جملهای بگذار که من بگویم و مفهومش این باشد شاید اگر زودتر میرسیدیم این اتفاق نمیافتاد.» در همان لحظه من را بغل کرد و بوسید و گفت: «جمشید همه عمر دیر رسیدیم.» و اینطور شد که یکی از جملات زیبای علی حاتمی که هیچوقت فراموش نمیشود به وجود آمد و ماندگار شد.
به جز حاتمی، شما با کارگردانهای بزرگ دیگری هم کار کردهاید. مثلا فیلم «گاو» داريوش مهرجويي و «قيصر» مسعود کيميايي. درباره نقشآفرینی در این دو فیلم معروف هم بگویید.
فیلم «گاو» فیلم تاریخسازی بود که حتی امامخمینی(ره) نسبت به آن نظر مثبت داشتند. فیلمی که از کتاب «عزاداران بيل» نوشته ساعدي برداشته شده بود و با بازیگرهای بزرگی مانند جعفر والي، عزتالله انتظامي، علي نصيريان، پرويز فنيزاده، محمود دولتآبادي و فيروز بهجتمحمدي بازي کردم و از این بابت خیلی خوشحال هستم و تجربه ماندگاری شد.
زمانی که مسعود کیمیایی فیلم سینمایی «قیصر» را ساخت 28 سال بیشتر نداشت. چطور شد که قبول کردید در این فیلم با یک کارگردان جوان و تازهکار همکاری کنید؟
ابتدا که کیمیایی از من دعوت کرد در این فیلم بازی کنم، همراه محمدعلی کشاورز رفتیم و قرار شد که من نقش فرمان و کشاورز نقش خاندایی را بازی کند. مثل اینکه با کشاورز به توافق نرسیدند و من نقش خاندايي و ناصر ملکمطيعي هم نقش فرمان را بازي کرد. آن زمان علاقه خاصی به جهان پهلوان تختی داشتم، برای همین دوست داشتم در این فیلم که تیپ بچههای پایین شهری را داشت نقشآفرینی کنم.
تا به امروز شده نقشی را دوست داشته باشید بازی کنید اما آن نقش را یک فرد دیگر بازی کند و شما بعد از تماشا در دلتان بگویید ای کاش من آن نقش را بازی کرده بودم؟
خیر، اصلا نقشی که من میخواستم بازی کنم و نشده، ساخته نشده...
آن وقت نقشی که خودتان بیشتر از همه دوست داشتید کدام است؟
چند کار انجام دادم که نقشهای آن را خیلی دوست داشتم. مثلا زمانی که قرار بود کمالالملک ساخته شود به دنبال یک شخصیت بودیم و در میان دهها طرح، آقای تورج افشار قاسملو، کمالالملک را انتخاب کرد و تصمیم گرفته شد فیلمی درباره او ساخته شود. من این فیلم را خیلی دوست داشتم. یادم هست خیلی نگران نقشی بودم که قرار بود بازی کنم. چون خیلیها بودند که در آن زمان کمالالملک را از نزدیک دیده بودند و جزو شاگردهایش بودند. حتی خواب هم دیدم و ترسیدم آن را بازی کنم. خواب دیدم در استودیو هستم و دوستم مصاحبهای از کمالالملک را پخش میکند که صدا ندارد. از او پرسیدم: «چرا صدا ندارد؟» او گفت: «خوب به ژستهایش نگاه کن.» ناگهان کمالالملک جلوی ما آمد و به من گفت: «تو میخواهی نقش من را بازی کنی؟ کار نانوا چیست؟» گفتم: «نان میپزد.» گفت: «تو نمیتوانی نقش من را بازی کنی.» من خیلی ناراحت شدم و گفتم: «من هم در کارم تبحر دارم» و او در جوابم گفت: «میتوانی نقش من را بازی کنی» و از خواب پریدم. با این حال دیگر نمیخواستم این نقش را بازی کنم. به علی هم گفتم اما او قبول نکرد و گفت باید بازی کنی و بالاخره آن نقش را بازی کردم و خدارا شکر همانطور که از زبان شاگردها و نوههایش در مصاحبهها کار شد از بازی من راضی بودند و گفتند شبیه به این استاد بودم.
در حال حاضر مشغول به چه کاری هستید؟
یک سریالی به نام «همه چیز آنجاست» به کارگردانی شهرام شاهحسینی برای شبکه سوم سیما در حال ساخته شدن است که من در آن نقش دارم. مثل اینکه چند قسمت آن پخش شده، اما من هنوز ندیدم و همچنان فیلمبرداریاش ادامه دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]
صفحات پیشنهادی
جمشید مشایخی: کاش مردم مرا نمیشناختند |اخبار ایران و جهان
جمشید مشایخی کاش مردم مرا نمیشناختند عزیزانم قربانتان بروم باید تحمل داشته باشید باید صبر کنید باید امیدوار باشید اگر اینها نباشند زندگی تو خالی پوچ و دردناک میشود کد خبر ۴۵۶۹۴۸ تاریخ انتشار ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۰ - 10 December 2014 روزنامه شهروند با استاد و بازیگر پیشکسجمشیدمشایخی: کاش مردم مرا نمیشناختند!
جمشیدمشایخی کاش مردم مرا نمیشناختند عزیزانم قربانتان بروم باید تحمل داشته باشید باید صبر کنید باید امیدوار باشید اگر اینها نباشند زندگی تو خالی پوچ و دردناک میشود به گزارش آخرین نیوز روزنامه شهروند با استاد و بازیگر پیشکسوت جمشید مشایخی گفتوگویی انجام داده که در اداخاطرات کامران دانشجو از انتخابات88: خواستم نتیجه را همان نیمه شب اعلام کنم، ضرغامی نگذاشت
خاطرات کامران دانشجو از انتخابات88 خواستم نتیجه را همان نیمه شب اعلام کنم ضرغامی نگذاشت به گزارش آخرین نیوز کامران دانشجو رئیس ستاد انتخابات کشور در سال 88 و وزیر علوم دولت دهم به روزنامه رسالت گفت در سال 88 از سه چهار ماه قبل از انتخابات ستادانتخابات كشور مسئوليتش به عهدهپیشنهاد جمشید مشایخی به رئیس صداوسیما
بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون پیشنهاد جمشید مشایخی به رئیس صداوسیما جمشید مشایخی گفت عزیزانی که بعد از آقای ضرغامی مسولیت پذیرفتند امیدوارم در کارهایشان حتما پیروز شوند و این را میشود حس کرد که عزیزانی که آمدهاند قصدشان واقعا خدمت است به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوزپیشنهاد جمشید مشایخی به رئیس جدید صداوسیما
جمعه ۲۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۴ جمشید مشایخی گفت عزیزانی که بعد از آقای ضرغامی مسولیت پذیرفتند امیدوارم در کارهایشان حتما پیروز شوند و این را میشود حس کرد که عزیزانی که آمدهاند قصدشان واقعا خدمت است این بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در گفتوگویی با خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو اگلایههای جمشید مشایخی از دیر رسیدن فیلمنامهها به دست بازیگران
گلایههای جمشید مشایخی از دیر رسیدن فیلمنامهها به دست بازیگران جمشید مشایخی گفت من به عنوان یک بازیگر باید نقش را حس و زندگی کرده باشم اما زمانی که دیالوگها تنها چند ساعت قبل از ضبط به من میرسد فقط فرصت حفظ دیالوگها را دارم جمشید مشایخی بازیگر سریال همه چیز آنجاسترضا تفنگچی به جعبه جادو برگشت/ جمشید مشایخی رفت جایی که "همه چیز آنجاست"
رضا تفنگچی به جعبه جادو برگشت جمشید مشایخی رفت جایی که همه چیز آنجاست فرهنگ > تلویزیون - فارس نوشت جمشید مشایخی گفت آماده بودن فیلمنامه برای بازیگر یک اتفاق مهم است و او باید چند روز قبل متن را در اختیار داشته باشد دیالوگها را حفظ و بر آنها کار کند اما مگفتگویی متفاوت با جمشید مشایخی +عکس
گفتگویی متفاوت با جمشید مشایخی عکس جمشید مشایخی زاده ۱۳۱۳ در تهران بازیگری صاحب سبک و پیشکسوت در حوزه سینما تئاتر و تلویزیون ایران است که بسیاری او را میشناسند و نیازی به معرفی او نیست سلام آقای مشایخی حال و احوالتان خوب است مدتی بود به خاطر مشکلات جسمی که داشتید همه نگرپیام تسلیت وزیرارشاد برای درگذشت بازیگر نقش اشعث: نیم قرن درراه عشق به میهن و علاقه به مردم تلاش کرد
پیام تسلیت وزیرارشاد برای درگذشت بازیگر نقش اشعث نیم قرن درراه عشق به میهن و علاقه به مردم تلاش کرد فرهنگ > تلویزیون - ایسنا نوشت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت «انوشیروان ارجمند» را به جامعه هنری و خانواده ایشان تسلیت گفت در متن پیام علی جننظر جمشید مشایخی در مورد عملکرد ضرغامی و یک پیشنهاد برای رئیس جدید
نظر جمشید مشایخی در مورد عملکرد ضرغامی و یک پیشنهاد برای رئیس جدید فرهنگ > تلویزیون - ایسنا نوشت جمشید مشایخی گفت عزیزانی که بعد از آقای ضرغامی مسولیت پذیرفتند امیدوارم در کارهایشان حتما پیروز شوند و این را میشود حس کرد که عزیزانی که آمدهاند قصدشان واقعجمشید مشایخی: ای کاش مردم مرا نمیشناختند
گپ و گفتی اجتماعی با بازیگر نام آشنای سینما جمشید مشایخی ای کاش مردم مرا نمیشناختند جمشید مشایخی زاده ۱۳۱۳ در تهران بازیگری صاحب سبک و پیشکسوت در حوزه سینما تئاتر و تلویزیون ایران است که بسیاری او را میشناسند و نیازی به معرفی او نیست او در گفتوگویی کوتاه از خود آرزوهایشپیشنهاد جمشید مشایخی به رئیس جدید صداوسیما |اخبار ایران و جهان
پیشنهاد جمشید مشایخی به رئیس جدید صداوسیما جمشید مشایخی گفت عزیزانی که بعد از آقای ضرغامی مسولیت پذیرفتند امیدوارم در کارهایشان حتما پیروز شوند و این را میشود حس کرد که عزیزانی که آمدهاند قصدشان واقعا خدمت است کد خبر ۴۵۹۵۶۸ تاریخ انتشار ۲۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۹ - 19 December 201جمشید مشایخی: من خوبم اما برای جوان ها نگرانم!
جمشید مشایخی من خوبم اما برای جوان ها نگرانم آن موقع من جمشید مشایخی نبودم و شناختن جامعه برایم کار راحتتری بود وقتی به خیابان میرفتم چون کسی مرا نمیشناخت نه فقط آنچه برخی از مردم دوست دارند وجود داشته باشد را بلکه تمام آنچه بود را میدیدم الان آنها مرا میشناسند یا از مبحران فکری ـ دینی ایران در نیمه اول قرن سیزدهم هجری
بحران فکری ـ دینی ایران در نیمه اول قرن سیزدهم هجری وبلاگ > جعفریان رسول - عصر روز 25 آذر به مناسبت هفته پژوهش یک سخنرانی با عنوان بالا در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد داشتم می دانم عنوان آن جذابیتی ندارد اما به دلیل آن که با همین عنوان سخنرانی کرده بودم آن-پایان نیم قرن انجماد روابط کوبا و آمریکا
پایان نیم قرن انجماد روابط کوبا و آمریکا آلن گراس تبعه آمریکایی که 5 سال پیش در کوبا به اتهام جاسوسی و تلاش برای سرنگون کردن دولت این کشور به زندان افتاد در یک توافق تبادل زندانی میان کوبا و واشنگتن آزاد شده و وارد خاک آمریکا شد در همین راستا رهبران دو کشور به زودی بیانیهای قبرقراری رابطه آمریکا و کوبا بعد از نیم قرن
سی ان ان گزارش داد برقراری رابطه آمریکا و کوبا بعد از نیم قرن آمريكا و كوبا بعد از نيم قرن روابط ديپلماتيك خود را از سر مى گيرند به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز شبکه سی ان ان در خبری فوری به برقراری رابطه آمریکا و کوبا اشاره کرد و گزارشگر این شبکه گفت آمريكا وجمشید مشایخی در «فرش قرمز» تلویزیون
چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۶ جمشید مشایخی به همراه عدهای دیگر از هنرمندان سینما و تلویزیون در فرش قرمز تلویزیون به مفهوم ایثار فداکاری و شهادت میپردازند شیلا رضاییان مجری برنامه فرش قرمز درخصوص جزئیات این برنامه به خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا گفت برنامه فرش قر-
سینما و تلویزیون
پربازدیدترینها