واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ آذر ۱۳۹۳ (۱۰:۲۵ق.ظ)
ديجيتال سازي منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملي در الويت اين سازمان است رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي ايران گفت: براي همه استادان، پژوهشگران و مربيان دانشگاهها، کارت عضويت کتابخانه ملي به صورت رايگان صادر ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، سيدرضا صالحي در دومين جشنواره ملي پژوهش و رونمايي از 150 عنوان کتاب جديد دانشگاه پيام نور با اعلام اين خبر، يادآور شد: نيازمند اصلاح مفهومي در حوزه فرهنگي هستيم، اما متأسفانه به دليل غلبه سياست و اقتصاد در حوزه فرهنگ عملا هميشه فرهنگ در عرصه کلام اولويت و در عرصه عمل در مراحل ثانوي قرار ميگيرد. از اين منظر اصحاب اقتصاد و سياست درک صحيحي از فرهنگ ندارند. بدين معنا که حوزه فرهنگ را در حوزه هزينهها ميشمارند.
رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي تأکيد کرد: تحقيقات نشان داده که جامعه معلمان همچنان اولين گروه مرجع جامعه هستند و در حالي که طي پنج دهه گذشته براساس تحقيقات ميداني انجام شده، گروههاي مرجع جامعه تغييرات جدي و بنيادي پيدا کردهاند، تنها يک گروه در صدر گروههاي مرجع باقي مانده و آن معلمان هستند. بنابراين فضيلت معلمان يک فضيلت دائمي است.
صالحي اميري در ادامه خاطر نشان کرد: اگر بناست در جامعه ايراني توسعه اتفاق بيفتد، توسعه صرفا در ذيل دو مفهوم تحول علمي و اخلاقي ايجاد ميشود. تحول علمي يعني دانشافزايي در جامعه ايران و تحول اخلاقي، فضيلتجويي و حرکت جامعه به سمت تعالي و رشد و سعادت است.
وي افزود: اگر دانشافزايي داشته باشيم اما ميزان فضيلت افزايي در جامعه کاهش يابد دچار تعارض ميشويم و اين مخل توسعه همه جانبه کشور خواهد بود.
صالحي با بيان اين که امروز جامعه دچار سوءمصرف فرهنگي است، اظهار کرد: اگر بناست در جامعه اتفاق فرهنگي خوبي بيفتد بايد به جاي تبليغات گسترده براي مصرف، در حوزه هدفمندي و سوخت و مواد غذايي به اين باور برسيم که مشکل اول جامعه پايين بودن سطح مصرف فرهنگي است زيرا سرانه مصرف فرهنگي در ايران بسيار پايين است و ما نيازمند تحول و تحرک جدي براي بالا بردن سطح مصرف فرهنگي در جامعه هستيم.
وي افزود: مطالعات ميداني نشان داد در جامعهاي که مصرف فرهنگي بالا دارد فضيلت فرهنگي نيز افزايش يافته و به ازاي آن آسيبهاي اجتماعي نيز به شدت کاهش مييابد. بنابراين همزمان نيازمند توسعه سرمايه فرهنگي و اجتماعي در جامعه هستيم در حالي که حجم تلاش براي گسترش سرمايههاي اقتصادي آن چنان زياد است که امروزه سرمايههاي فرهنگي و اجتماعي در محاق قرار گرفته است.
رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي در ادامه خاطرنشان کرد: امروز رويکرد کميگرايانه تا حدودي در عرصه علمي تهديدکننده عدم توسعه فضيلت و اخلاق است و توسعه کمي در حوزه پژوهش ضمن اين که مورد تأييد است اما نگرانکننده است، زيرا پژوهش بايد در عرصه جامعه و فرهنگ اثربخش باشد و نتايج پژوهش در رفتار و هنجار و سبک زندگي ايراني-اسلامي مشهود باشد.
وي با تشريح وضعيت کتابخانه ملي افزود: امروز تنها کمتر از پنج درصد ظرفيت کتابخانه ملي ديجيتال شده است و اين کتابخانه با داشتن دو ميليون 700 هزار کتاب، پنج ميليون نشريه، 38 هزار نسخه خطي، 34 هزار نسخه سنگي و بيش از 200 ميليون سند کم نظير و بينظير بزرگترين مخزن و منبع در سطح ملي است، اما امکان بهرهبرداري از آنها به جز مراجعه حضوري وجود ندارد بنابراين ديجيتالسازي اسناد و کتب و منابع براي دسترسي بهتر و بيشتر از اولويتهاي کتابخانه ملي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 212]