پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850875352
سرودهاي انقلابي را احيا ميكنيم
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سرودهاي انقلابي را احيا ميكنيم
جريان توليد آثار موسيقي مذهبي در كشورمان جريان ديرينهاي در بين مردم و هنرمندان است به طوري كه قبل از پيروزي انقلاب اسلامي هم بزرگاني در عرصه نوحهخواني و روضهخواني بودند كه با تكيه بر داشتههاي آييني، موسيقايي و نمايشي هنر ايراني دست به خلق آثاري زدند كه هنوز بعد از گذشت چندين دهه از توليد آنها همچنان مبدأ توليد بسياري از نغمات موسيقايي ايام مذهبي به ويژه ايام سوگواري حضرت سيدالشهدا(ع) هستند
نویسنده : وحيد مهري
جريان توليد آثار موسيقي مذهبي در كشورمان جريان ديرينهاي در بين مردم و هنرمندان است به طوري كه قبل از پيروزي انقلاب اسلامي هم بزرگاني در عرصه نوحهخواني و روضهخواني بودند كه با تكيه بر داشتههاي آييني، موسيقايي و نمايشي هنر ايراني دست به خلق آثاري زدند كه هنوز بعد از گذشت چندين دهه از توليد آنها همچنان مبدأ توليد بسياري از نغمات موسيقايي ايام مذهبي به ويژه ايام سوگواري حضرت سيدالشهدا(ع) هستند. خانه سرود انقلاب اسلامي وابسته به مؤسسه «اوج» يكي از نهادهايي است كه طي سالهاي اخير تلاش كرده با احياي جريان موسيقي فاخر گامهايي را براي اشاعه موسيقي انقلابي و مذهبي بردارد. البته در اين راه به طور حتم موانع و مشكلات زيادي وجود دارد كه بايد روي اين موانع كارهاي مطالعاتي زيادي انجام گيرد. از همين رو با مجيد منصوري مدير خانه سرود انقلاب اسلامي درباره اين نهاد انقلابي گفتوگويي انجام داديم.
مقدمهاي از فلسفه وجودي و علت تأسيس اين مركز بيان كنيد.
خانه سرود انقلاب اسلامي بر اساس دغدغهاي كه بچههاي هنرمند متعهد انقلابي داشتند، برنامهريزي و طراحي شد. از سالهاي قبل از تشكيل اين خانه دغدغه سرود داشتيم و اين دغدغه را داشتيم كه سرود از بين رفته و به آن بيمهري شده است. مثل بسياري از هنرهاي انقلاب اسلامي كه به دلايل مختلف كمرنگ شده است. تا اينكه اوايل سال 90 از طرف اوج به ما پيشنهاد شد كه اگر دغدغه داريم وارد گود شويم و به خانه سرود كمك كنيم. ما هم براي كمك به آقاي دلاوري، مدير سابق خانه سرود وارد كار شديم.
تاكنون چه اقداماتي انجام دادهايد؟
پايه خانه را با يك فراخوان بنا نهاديم. آبان ماه سال 90 همايشي در قم برگزار كرديم. حدود 120 نفر از بهترين سروديها را شخصاً دعوت كردم كه حدود 70 نفر شركت كردند. آمار خوبي بود. با همهشان كه فعال حقيقي سرود بودند تماس گرفتم. تلفني و بعضاً به طور مكرر و بيش از نيم ساعت با هر كدام صحبت ميكردم. بخش عمدهشان الان با خانه ارتباط دارند اما خب هستند دوستاني كه هنوز ارتباطي با ما ندارند و نگاهشان بااعتماد و قرص نيست.
بعد از اين همايش و برقراري ارتباط برنامه خاصي براي اين افراد و گروهها داريد؟
در ادامه اين فرايند به 15 استان مختلف تك تك سر زدم و حضور پيدا كردهام. بنا اين بود كه گروههاي سرودشان را بياورند تا ببينيم توانشان چقدر است. دوستان فعال سرودي در استانها گروهها را ميآوردند و اجرا ميكردند. بعد از اجراها با فعالان و مربيها نشست ميگذاشتيم و برنامه خانه را تشريح ميكرديم. گروهها ميگفتند چون بحث اصلي، تشكيل خانهاي براي سرود است ما پاي كار هستيم اما در مقابل از ما طلب ميكردند كه ما چه برنامهاي براي آنها داريم. ما هم عنوان كرديم كه براي توانمندسازي و آموزش و حمايت از توليد و آموزش ضمن توليد در خدمتشان هستيم. يعني هم از تجاربي كه جمع كردهاند استفاده ميكنيم و هم به آنها آموزش ميدهيم.
شخصاً از جناب آقاي آرزم كه از اساتيد متعهد و انقلابي هستند دعوت كردم. تشريف آوردند و بعد از چند ماه كارهاي كارشناسي و بررسيهاي مختلف بنا شد كه يك دوره چهار روزه شكل بگيرد. اين اتفاق افتاد و ما در شهريور 92 دورهاي آموزشي گذاشتيم. قرار بود دوره دوم هم در آذر يا دي برگزار شود كه بنا به دلايلي امكانش فراهم نشد، برنامهريزي كردهايم كه امسال هم يك دوره برگزار كنيم. البته سازمان با سالي يك دوره موافقت كرده است ولي پيشنهاد شوراي آموزش سالي چهار دوره آموزشي حضوري است. با اين حال بنده در پي تعديل اين دو پيشنهاد هستم يعني سالي دو يا سه دوره برگزار شود. حالا اگر سه دوره مقدور نيست ولي دو دوره را نياز داريم كه طي پروسهاي دو يا سه ساله بتوانيم اين تجربهها را به هم پيوند بزنيم كه خروجيهاي خوبي داشته باشيم.
خانه سرود در زمان كنوني چه برنامهها و فعاليتهاي جاري و در دست اقدامي دارد؟
فعاليتهاي در درست اقدام الان بيشتر آموزش است. توليدي هم اگر داريم توليدي است كه ضمن آن آموزش هم صورت ميگيرد. اينها با هم مرتبط است چون بچههاي سرودي ما آهنگساز نيستند. البته اين آموزش غير آن دورههاي آموزشي است.
اين آموزش چطور صورت ميگيرد؟
مثلاً كاري را ميفرستند. اساتيد اينجا از شعر شروع ميكنند. اينجا شوراي شعر داريم كه از دوستاني مثل آقايان محدثي خراساني، ارژن و سيار كه از نظرات اين دوستان در خصوص شعر استفاده ميكنيم. با آقاي بيابانكي هم صحبت كردهايم كه از وجودشان استفاده كنيم. شعر براي سرود مثل زمين ميماند. ما اگر بخواهيم ساختمان بسازيم قدم اول انتخاب يك زمين مناسب است. خب ما در مرحله اول در همين زمينه شعر به آنها آموزش ميدهيم كه اگر خواستند بروند سرودي بسازند شعري را انتخاب كنند كه خصوصيات سرودي داشته باشد. اين پله اول است. پله بعدي، آهنگسازي است. بيشترين آموزش ما به مربيهاي سرود در اين بخش است و بيشترين حجم كار ما را هم تشكيل ميدهد.
اساتيد بعد از شنيدن در خصوص آن نظر ميدهند كه مثلاً كشش فلان جا غلط است يا تأكيد بايد در جاي ديگر صورت بگيرد يا تقطيعها اصلاح شود و امثالهم. اينها چيزهايي است كه به دوستان انتقال داده شده و آنها متوجه اشكال كارشان شوند. مثلاً شعر «من زاده نهضت بهمنم» در آهنگسازي بايد به گونهاي طراحي شود كه در ذهن مخاطب روي كلمه بهمن تأكيد شود و نقش ببندد. يا مثلاً بعضي واژهها دوپهلو هستند. چطوري خواندن اين واژهها در آهنگسازي مشخص ميشود. با اين چكشكاريها به گروهها آموزش ضمن توليد ميدهيم. هم آموزش ميبينند و هم كاري توليد كردهاند.
فرايند جالب توجهي است!
بله! اين فرايند، بسيار مبارك است. موجب ميشود كه فرد براي انتخاب كار بعدي با دقت قدم بردارد كه مثلاً وقتي شعري انتخاب ميكند آيا شعر مربوطه مناسبِ سرودي شدن است يا نه. سرودي كه شنيدنش با نشنيدن آن تفاوتي داشته باشد. قدم بعدي آهنگسازي خوب است. قدم بعدي تنظيم و سازبندي موسيقي است. مثلاً اساتيد ميگويند اين ساز در اين موضوعيت ندارد. مثلاً موضوع محبت پدر و مادر به فرزند نياز به ساز ترومپت ندارد. ساز لطيف و نرم و احساس برانگيز ميخواهد. در حقيقت آهنگساز و تنظيمكننده توسط اساتيد، هدايت و راهنمايي ميشوند. اين اتفاق بسيار نادري است. خيلي جاها شايد بگويند ما اين كارها را ميكنيم اما سازماندهي شده نيست اما در خانه سرود اين اتفاقات سازماندهي شده است. اينجا براي هر شخص يك پرونده تشكيل ميشود. هر شعر و آهنگي كه ميفرستد ثبت ميشود. قدم بعد بايد با قدم قبل براي ما فرق داشته باشد. اينها را ما شرطي كنم كه به سمتي بروند كه كارهاي ارزشمند و بدون غلطي توليد كنند. مرحله بعد هم صداهاي خوب است. درباره شعر، آهنگسازي، تنظيم، اجرا و حتي ضبط استوديويي اساتيد نظر ميدهند و طرف، خودش را با اين نظرات تطابق ميدهد.
نكته ديگر اينكه همه اين پروسه جمع ميشود تا يك كار اصولي توليد شود اما يك مسئله ديگر هم هست كه هميشه ناديده گرفته ميشود و اينكه هر كاري يك روح دارد. اين روح ممكن است با تخصص ارتباط داشته باشد اما لزوماً اين طور نيست كه حتماً مرتبط باشد. ممكن است شخصي هم باشد كه سواد موسيقيايي ندارد اما آهنگي ميسازد كه وقتي آن را ميشنويم ناخودآگاه تحت تأثير قرار ميگيريم. ما مشغول اصول كار هستيم و تخصص موسيقيايي يا ادبيات شعر و حتي فني ضبط استوديو و آواز از نظر فني قابل آموزش و ارتقا هستند اما آن روح و ذوق كه باعث دميده شدن روح به كار ميشود.
تاكنون خروجي هم داشتهايد؟
چند ماه است كه اين فرايند را شروع كردهايم و چند خروجي هم داشتهايم. شايد تا يك ماه ديگر چند كار جذاب و قشنگ بشنويم. در حال چكش خوردن است. ممكن است در شبكه افق پخش شود يا حتي به مراكز ديگر ارائه شود. بعضيهايش ژانر كودك است كه ميتوانند به شبكه پويا عرضه شود يا چند اثر را يك آلبوم كنيم و به مهدكودكها عرضه كنيم.
با چه تعدادي از سروديهاي كشور ارتباط و رفت و آمد داريد؟
اينجا كه بيشتر بچههاي تهران رفت و آمد دارند ولي در كل كشور با بيش از 350 نفر مربي سرود ارتباط داريم. تقريباً براي حدود 100 نفر از اينها در خانه سرود پرونده تشكيل شده و در دوره آموزشي شركت كرده و آزمون دادهاند. اينها را تفكيك كرده و در حال تكميل بانك اطلاعاتي هستيم. اميدواريم تا سال بعد بتوانيم بانك اطلاعاتي كاملي از افراد سرودي داشته باشيم.
براي توليد آثار اولويتهاي خاصي داريد؟
اولويتهاي ما را سازمان تدوين ميكند. قاعدتاً در حوزههاي مرتبط انقلاب اسلامي كار ميكنيم و هر كاري هم كه ميسازيم حتي كودك و خانواده بايد ذيل اين مفهوم باشد. ممكن است سازمان خيلي جاها موضوع هم تعيين كند مثل محرم، 13 آبان و دهه فجر. بعضي جاها هم بحثهاي اخلاقي و تربيتي است كه در اينگونه موارد دست ما باز است. به اساتيد شعرهايي را سفارش ميدهيم كه اين اشعار ميروند براي ماكت خوردن و ساخته شدن.
خانه سرود كار ترانه هم توليد ميكند؟
ترانه در مأموريتهاي ما نيست ولي بعضي كارهايي كه اينجا ارائه ميشود و حالت ترانه دارد را توصيه ميكنيم كه وارد كار سرود شوند و همخواني كنند. بعضي هم كارهاي فردي ميفرستند كه خوش صدا هستند كه هم پيشنهاداتي داريم. با اين حال مأموريت اصلي خانه سرود فقط سرود است ما فقط كار سرود انجام ميدهيم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
در دیدار مدیرعامل فارس و نماینده ایالت بوینس آیرس گابریل برو اِرِه: فرهنگ انقلابی ایران را دنبال میکنیم/استقر
در دیدار مدیرعامل فارس و نماینده ایالت بوینس آیرسگابریل برو اِرِه فرهنگ انقلابی ایران را دنبال میکنیم استقرار دفتر خبری فارس برای ما اهمیت داردگابریل برو اِرِه نماینده ایالت بوینس آیرس در دیدار مدیرعامل فارس گفت لازم است با رسانههای امپریالیستی مقابله کنیم اینکه شما در آرژانکارهای ارزشمند انجامشده در شبکه سه را تکمیل میکنیم -
مدیر جدید شبکه 3 در گفتگو با مهر کارهای ارزشمند انجامشده در شبکه سه را تکمیل میکنیم شناسهٔ خبر 2444415 سهشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۵ هنر > رادیو و تلویزیون سیدغلامرضا میرحسینی مدیر جدید شبکه سه با بیان اینکه از بازگشت به خانه خود خوشحال است پورمحمدی را پدر معنویاش معرفی ومدیرعامل خانه موسیقی: اگر قانون کپی رایت رعایت شود، انقلابی در جریان موسیقی کشور رخ میدهد
مدیرعامل خانه موسیقی اگر قانون کپی رایت رعایت شود انقلابی در جریان موسیقی کشور رخ میدهد فرهنگ > موسیقی - نسیم نوشت مدیرعامل خانه موسیقی در نشست خبری گفت نمیدانم چرا اداره اماکن از هنرمندان پول میگیرد حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقیسنت پیادهروی اربعین را چه کسی احیا کرد
سنت پیادهروی اربعین را چه کسی احیا کرد زمان شیخ انصاری سفر زیارتی به کربلا با پای پیاده مرسوم بود اما پس از ایشان این سیره کمرنگ شد تا آنکه مرحوم میرزای نوری زیارت به کربلا با پای پیاده از نجف آغاز کرد و از آن پس این سنت در سیره بسیاری از علما قرار گرفت زیارت راهکار برقراریخطر بیهویت شدن موسیقی ایرانی- انقلابی
احمدعلی راغب خطر بیهویت شدن موسیقی ایرانی- انقلابی مدرس و آهنگساز پیشکسوت موسیقی ایرانی در تشریح تازه ترین فعالیتهای خود در عرصه موسیقی از تدوین و گردآوری کتاب زندگینامهاش توسط تعدادی از شاگردانش خبر داد به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز احمد علی راغب درباره کتابی که قرجنتی: تلاش میکنیم کشورهای اسلامی بیشتر به هم نزدیک شوند
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱ ۲۶ علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه ایاد امین مدنی دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی در راستای برگزاری دهمین اجلاس وزرای اطلاعرسانی کشورهای اسلامی در نشستی حاضر شدند و به سوالات خبرنگاران پاسخ گفتند به گزارش خبرنگار بخش رسانه خبرگزاری دانشجویتاکنون تمام مطالب مربوط به احياي درياچه اروميه درحد شعار بود
۱۲ آذر ۱۳۹۳ ۱۰ ۳۵ق ظ تاکنون تمام مطالب مربوط به احياي درياچه اروميه درحد شعار بود فرماندار بناب گفت شهرستان بناب به علت قرار گرفتن در موقعيت مناسب و داشتن مرکزيت براي شهرهاي واقع درحاشيه درياچه اروميه دبيرخانه ايستگاه مطالعاتي طرح احياء درياچه اروميه را در بناب استقرار کنندوزارت ارشاد برای احیای رپ ایرانی تلاش میکند |اخبار ایران و جهان
وزارت ارشاد برای احیای رپ ایرانی تلاش میکند مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با دویچه وله فارسی می گوید طبق ضوابطی قرار است به موسیقی رپ با هویت ایرانی مجوز داده شود کد خبر ۴۵۸۹۶۶ تاریخ انتشار ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۶ ۵۲ - 17 December 2014 مدیر دفتر موسیقی وزارتنخستین مستند ایرانی درباره داعش/ برخی از تصاویر را هرگز منتشر نمیکنیم -
نخستین مستند ایرانی درباره داعش برخی از تصاویر را هرگز منتشر نمیکنیم شناسهٔ خبر 2441800 پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۰ هنر > سینمای ایران کارگردان مستند پرچم دروغین معتقد است در عراق وقایع بسیار دردناکی درجریان است و این مستند تنها بخشی از جنایات داعش را به تصویر کشیده استچهره ایران فرهنگی احیا میشود/ بزرگان هنر در «سینما و جهان ایرانی» -
علی اکبر عبدالعلیزاده به مهر گفت چهره ایران فرهنگی احیا میشود بزرگان هنر در سینما و جهان ایرانی شناسهٔ خبر 2435392 چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۰ هنر > سینمای ایران یکی از نویسندگان کتاب سینما و جهان ایرانی از موضوع این کتاب و گفتگو با 18 متخصص و استاد حوزه های فرهنگی و«اقتصاد احیای اماکن تاریخی» بررسی میشود
سهشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۸ نشست تخصصی اقتصاد احیای اماکن تاریخی با حضور صاحبنظران حوزهی بازآفرینی مرمت و احیای بناها و بافتهای تاریخی در دانشگاه هنر تهران برگزار میشود به گزارش ایسنا نشست اقتصاد احیای اماکن تاریخی شنبه 15 آذرماه در تالار فارابی دانشگاه هنر تهران واسنت حسنه پیادهروی اربعین را چه کسی احیا کرد/مبانی نظری زیارت پیاده
سنت حسنه پیادهروی اربعین را چه کسی احیا کرد مبانی نظری زیارت پیادهزمان شیخ انصاری سفر زیارتی به کربلا با پای پیاده مرسوم بود اما پس از ایشان این سیره کمرنگ شد تا آنکه مرحوم میرزای نوری زیارت به کربلا با پای پیاده از نجف آغاز کرد و از آن پس این سنت در سیره بسیاری از علما قرار گحمایت از آثار انقلابی ماموریت رادیو کتاب
مدیر رادیو کتاب حمایت از آثار انقلابی ماموریت رادیو کتاب تهران-ایرنا-مدیر رادیو کتاب گفت ماموریت اصلی این رسانه حمایت از جریان مومن و انقلابی دخیل در موضوع و آثار مکتوب است به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون ایرنا حمیدرضا ولیان روز سه شنبه در نشست خبری اعلام عملکرد رادیو کتاامام جمعه بوکان: 16 آذر نماد شور انقلابی ملت ایران در مقابله با استکبار جهانی است
امام جمعه بوکان 16 آذر نماد شور انقلابی ملت ایران در مقابله با استکبار جهانی است بوکان مهاباد - ایرنا - امام جمعه بوکان گفت روز 16 آذر مصادف با روز دانشجو در تاریخ ایران اسلامی به عنوان نماد شور انقلابی ملت در مقابله با استکبار جهانی به شمار می رود ماموستا عبدالرحمان خلیفه زاحیای صنعت چیتسازی در کویر
سهشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۹ فرش دستبافت حصیر بافی پارچههای سنتی گلیم کرباس پلاس صنایع دستی منطقه خور و بیابانک هستند به گزارش خبرنگار صنایع دستی ایسنا در شهرستان خور و بیابانک صنایع دستی قدمتی دیرینه دارد قالیهای دستبافت شهرستان خور و بیابانک در اکثر نقاط شهری و روستاییهتل «آپادانا»ی تختجمشید به صندوق احیا بازگشت
سهشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۵ با انجام نشدن تعهدات بخش خصوصی دربارهی هتل آپادانا و تخلفات آن از برخی مقررات قانونی و تعهدات قراردادی و امتناع از پرداخت اجارهبها در مدت قرارداد مزایدهی این هتل لغو و بار دیگر هتل آپادانا در نزدیکی تخت جمشید به صندوق احیا تحویل داده شد به گزارش ااحیای فرهنگ مهمانوازی ایرانی - اسلامی در اقامتگاههای بوم گردی
شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۱ معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در بازدید از اقامتگاه بومگردی موضیف واقع در شهر سوسنگرد استان خوزستان فعالیت اقامتگاههای بومگردی را امکانی به منظور احیای فرهنگ مهمانوازی ایرانی - اسلامی اقوام ایرانی دانست به گزارش ایسنا مرت-