واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ آذر ۱۳۹۳ (۹:۴۶ق.ظ)
بخش خصوصي تامين کننده بخش مهمي از اعتبارات پژوهشي مورد نياز مراکز تحقيقاتي مدير کل دفتر تجاري سازي و انتقال فناوري سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي گفت: سازمان تحقيقات بزرگترين شبکه پژوهشي کشور است و در تامين اعتبارات پژوهشي اين سازمان، بخش خصوصي نقش مهمي را بر عهده دارد.
مجيد ولدان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري موج، در رابطه با زيرساخت هاي سازمان تحقيقات با بيان اين مطلب توضيح داد: بيش از 400 ايستگاه، پايگاه و مزرعه تحقيقاتي، 900 آزمايشگاه و 5 هزار نفر محقق تشکيل دهنده زير ساخت هاي اين سازمان هستند که 50 درصد اين افراد عضو هيئت علمي هستند.
وي در ادامه افزود: در گذشته اين سازمان با وزارت علوم به عنوان متولي پارک ها و مراکز رشد وارد مذاکره شد و به يک تفاهم شفاهي مبني بر ايجاد منابع رشد کشاورزي به شکل اقماري رسيد که در چهار استان خراسان رضوي، فارس، گيلان و کرمان هم اکنون اين مراکز در حال فعاليت هستند.
دکتر ولدان در ادامه افزود: البته مشکلاتي نيز وجود دارد که يکي از آن ها بخش کشاورزي است که هيچ وقت محدود به منطقه خاصي نمي شود و مانند بخش هايي همچون نفت، خودرو و صنايع پتروشيمي مرزبندي مشخصي ندارد و مشکل ديگر مکانيزم اقماري اين بخش است.
وي با اشاره به توافق ميان اين سازمان و وزارت علوم در آذر 92 تحت عنوان ايجاد شبکه مراکز رشد کشاورزي با ساختار هوشيار فناوري تخصصي بيان داشت: در اين توافق به مدلي ديگري نسبت به گذشته دست پيدا کرديم که به اين سازمان اين اجازه را دادند که در هر استان مراکز رشد بنا کند. عملاً اين مراکز ايستگاه هاي تحقيقاتي مختلفي بودند که در استان ها وجود داشت و در زمينه هاي تخصصي فعاليت مي کردند.
وي در ادامه تصريح کرد: در نهايت در مدل سوم تفاهم نامه اي را با پارک علم و فناوري دانشگاه تهران نيز منعقد کرديم.
وي در رابطه با فرهنگ پيشينه تجاري سازي و تغييرات آن گفت: دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتي کشور متکي به ادارات دولتي هستند، محدوديت ها و تحريم ها موجب شد بودجه هاي پژوهشي اين مراکز کاهش پيدا کند و اتفاق جالبي هم که رخ داد بخشي از اعتبارات پژوهشي مورد نياز دانشگاه هاي مؤسس مراکز تحقيقاتي را همين بخش خصوصي تعيين مي کرد نيز کاهش يافت.
وي در ادامه افزود: در کشورهاي توسعه يافته، سهم بخش خصوصي از تامين اعتبارات تحقيقات به طور ميانگين 40 درصد است که اين ميزان در کشورهاي در حال توسعه حدود 9 درصد است اما در ايران اين رقم در حدود 3 درصد است.
ولدان در رابطه با صادرات شرکت هاي دانش بنيان توضيح داد: در حوزه صادرات شرکت هاي زيادي در کشور وجود دارند از جمله آن ها مؤسسه اي است که بخشي از تحقيقات آن مربوط به توليد کودهاي بيولوژيک با هدف جلوگيري از توليد کودهاي شيميايي است که از آن استفاده هاي نابجايي مي شود، در واقع در واحدهاي بيولوژيک ما براي هر منطقه فرمول هاي کودهاي خاصي پيشنهاد مي شود که اميدواريم در آينده اي نه چندان دور به موفقيت هاي بيشتري در حوزه صادراتي اين محصولات نيز دست پيدا کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]