واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 12 هزار میلیارد ریال طرح آبی در همدان در دست اجرا است همدان - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان گفت: 12هزار میلیارد ریال طرح آبی در همدان در دست اجرا است که نیازمند هشت هزار و 170 میلیارد ریال اعتبار است.
به گزارش ایرنا "مرتضی عزالدین" شامگاه سه شنبه در نشست شورای اداری همدان افزود: یکی از مهمترین طرح های آبرسانی در سطح استان و غرب کشور آبرسانی از سد تالوار زنجان به همدان است که این طرح 10 شهر و 57 روستا را در بر می گیرد.
وی اضافه کرد: این طرح از سال 83 جزء مصوبات رهبر معظم انقلاب است و در چهار دوره سفر هیات دولت مصوبه دارد اما تاکنون تنها 45 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی اظهار کرد: این طرح برای پیشرفت بیشتر سالانه نیازمند سه هزار میلیارد ریال اعتبار است که بیش از 250 میلیارد ریال اعتبار لحاظ نمی شود و با این وضعیت مشخص نیست این طرح چه زمانی به بهره برداری برسد.
عزالدین گفت: وزارت نیرو 530 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی کرد که این اعتبار به 320 میلیارد ریال تقلیل یافت.
وی اضافه کرد: آبرسانی به شهرستان ملایر با 38 کیلومتر خط انتقال و احداث تصفیه خانه و آبرسانی به شهرستان تویسرکان با 14 کیلومتر خط انتقال و احداث تصفیه خانه از دیگر طرح های در دست اجرا است.
وی افزود: سدهای کلان با 98 درصد پیشرفت، شنجور 80 درصد ، سرابی با 93 درصد سدهای آلان و خرمرود و نعمت آباد با 46 درصد از سد های مهم در دست اجرا است.
وی مهمترین سد در دست اجرا در سطح استان همدان را سد گرین عنوان کرد و گفت: در سال 90 و 91 این طرح پیشرفت خوبی داشته اما در دو سال گذشته به دلیل اینکه این طرح زیر 20 درصد پیشرفت داشته اعتبار آن صفر شده است.
وی با بیان اینکه مشکلات اجتماعی و حقوقی برای این سد پیش آمده خواستار توجه خاص و تخصیص اعتبار برای اجرای این طرح شد.
عزالدین با بیان اینکه وضعیت آب خانه های همدان بسیار نگران کننده است افزود: بارش سالیانه در همدان حدود 330 میلی متر است و تبخیر آب حدود 70 درصد است که وضعیت خوبی از نظر میزان منابع تجدید پذیر در همدان وجود ندارد.
وی اضافه کرد: 13 دشت در سه حوزه آبریز در استان همدان وجود دارد که همگی ممنوعه هستند و برخی از این دشت ها از جمله دشت کبودراهنگ حاد ممنوعه است.
وی طبقات مصرف آب در بخش کشاورزی را 80 درصد، کشاورزی هفت درصد و صنعت را سه درصد عنوان کرد و افزود: در یک دوره 20 ساله سطح عمومی آب استان همدان 20 متر افت داشته است و در برخی از دشت ها مانند کبودراهنگ افت آب 40 متر است که موجب فرو چاله های متفاوت در اطراف تاسیسات، روستاها و شهرها شده که بسیار نگران کننده است.
عزالدین گفت: برای نجات از این وضعیت باید طرح های سد سازی و طرح های انتقال آب هر چه سریعتر به اتمام برسد و اکنون سه سد اکباتان، آبشینه و شیرین سو در حال بهره برداری است که آب این سدها در مجموع به 40 میلیون متر مکعب هم نمی رسد که این میزان برای استان های غرب کشور بسیار اندک است.
استان همدان در سالجاری جزو 10 استان پر تنش و بحرانی کشور از نظر ذخایر آبی معرفی شده است.
7523/576
19/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]