محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831519938
خانه استاد فقید «علی تجویدی» تخریب شد
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: جام جم نوا » خبر » خانه استاد فقید «علی تجویدی» تخریب شد
خانه استاد فقید «علی تجویدی» تخریب شد چهارشنبه 19 آذر 1393 10:36 | کد خبر: 1751179192729702730 | بازدید: 3
جام جم نوا: خانهی استاد علی تجویدی تخریب شد. حالا در خیابان شیراز، کوچه حافظیه، آپارتمان هفتطبقهای جای آن سبز شده است. درحالیکه اصحاب موسیقی بارها برای موزه شدن این خانه تلاش کردند و به مسؤولان تذکر دادند اما کار به نتیجه نرسید.
دختر استاد تجویدی دربارهی پیگیریها برای تبدیل خانهی پدری به موزه میگوید: «باید کسی دنبال این کار میافتاد و کار به خواهش و تمنا میرسید. من شخصاً اینکاره نبودم. مسؤولان خودشان باید حواسشان به خانهی هنرمندان و بزرگان کشور باشد و از خانهی مشاهیر محافظت کنند. ما وسایل پدر را نگه داشتهایم تا اگر امکانش به وجود آمد موزهای مهیا کنیم که تصور نمیکنم به این زودیها این موضوع میسر شود.»
خانه تجویدی در منطقه سه شهرداری قرار داشت اما کارشناس منطقه میگوید از تخریب خانه بیخبر است. «اصلاً خبر نداشتیم که این خانه در منطقهی ما قرار داشته، هیچگاه از طرف خانوادهی ایشان برای روشن شدن وضعیت خانه به ما مراجعه نشد.»
خانه قبلاً فروخته شده بود. اینطور که دختر استاد میگوید خانه مال همسر تجویدی بزرگ بود و خیلی قدیمی: «میگفت در و دیوار این خانه روحم را میخورد. برای همین خانه را فروختیم تا همسر استاد در مجتمعی با آرامش بیشتری زندگی کند.»
شوکتخانم همیشه با روی باز از مهمانهای استاد در همین خانه پذیرایی میکرد: «درِ خانهی ما به روی همه باز است، گاهی کسانی به دیدن استاد میآیند که نمیشناسیمشان. هر کس خواست بیاید استاد را ببیند، قدمش روی چشم، باز هم تشریف بیاورید.»
حالا تنها خاطرهای از خانهی قدیمی کوچهی حافظیهی خیابان شیراز به یادگار مانده. همسایهای که دارد ماشینش را پارک می کند به سرگردانی و حیرانیمان پاسخ میدهد: «اگر دنبال خانهی استاد تجویدی میگردید، این ساختمان را نگاه کنید، همین ساختمان تازهساز را جای خانهی استاد ساختهاند. دیر آمدهاید.»
کوچه حافظیه آغشته است به بوی پاییز. کف کوچه برگها میان نسیم صبحگاهی آواز میخوانند. حالا دیگر همهی خانههای کوچه یکدست شدهاند. یکسالونیم پیش اما خانهی استاد تجویدی با همهی خانههای کوچه فرق داشت. ساختمان بوی گذشته میداد حتی اگر پلاک را هم بلد نبودی، از روی شکل و شمایل خانه میتوانستی حدس بزنی که خانهی استاد کدامیک از خانههای کوچه است.
حالا از حیاط بزرگی که گلخانهای درش نشسته بود، از گلدانهای ردیف کنار حیاط خبری نیست. میگفتند که پیچکها چنان در حیاط خانهی استاد پیچیده بودند که بهزحمت میشد از میانشان عبور کرد.
صاحبخانه خانه را از همسر استاد به نهصد میلیون تومان خریده بود و قبل از این هشدار داده بود که میخواهد خانه را به بسازوبفروشی واگذار کند تا از آن مجموعهای هفتطبقه بسازد.
زری خانم، دختر استاد، میگوید: «بچه که بودم اینجا گندمزار بود. از خانه که میآمدیم بیرون میزدیم به گندمزار، پدرم چندان اهل بیرون آمدن از خانه نبود. فقط ویلایی در دماوند بود که که تابستانها، که هوا خیلی گرم بود، میرفتیم آنجا.»
شوکتخانمِ تجویدی میگفت استاد ساعتها در اتاقهای این خانه تمرین میکرد. روی هر کدام از گلهای قالی وسط اتاق میایستاد و هر قطعه را پنج بار میزد، بعد روی گل بعدی میایستاد. این کار همیشگیاش بود. گاهی از صبح زود تا ساعت دو و نیم بعدازظهر مشغول تمرین یک یا دو قطعه بود. آنقدر میزد تا بالأخره کار همان چیزی میشد که میخواست.»
هر گوشهخانه یاد یکی از استادان موسیقی را زنده میکرد. سهتارِ استاد احمد عبادی، تنبک استاد تهرانی. عکس مصدق و عکس هادیخان تجویدی، پدر استاد، از خوشنویسان برجستهی قاجار روی کتابخانه بود. قاب عکسهایی که حالا روی هم چیده و با پارچهای سفید پوشانده شدهاند که از معرض آسیب به دور باشند.»
صاحبخانهای که خانه را از همسر استاد خرید در معماری داخلی ساختمان دست برده بود اما همچنان میتوانست فضای قدیمی خانه را ترسیم کند: «روی این دیوار دری بود که شیشههای رنگی داشت. از آن شیشههای خوشرنگولعاب که قدیمیها در ساختمان کار میکردند. چون فضا تنگ بود این دو تا دیوار را خراب کردیم، اما به فضای کلی خانه دست نزدیم.»
او گفته بود که میخواسته کلِ خانه را بکوبد اما شرایط مهیا نبوده اما اعلام کرده بود که به زودی این کار را خواهد کرد و حالا به وعدهی خود وفا کرده و ساختمان را تخریب کرده است. او چند ماه پیش از تخریب خانه گفته بود: «در این خانه احساس خاصی دارم. گاهی در سکوت میتوانم صدای ساز استاد را از در و دیوار بشنوم. انگار چیزی عجیب خارج از درک من روی در و دیوار این خانه جریان دارد. اما تا چند ماه دیگر این خانه را میکوبیم و از آن چیزی باقی نخواهد ماند.»
قبل از تخریب خانه، یعنی تا شش ماه پیش، درخت کمبروباری روبهروی در پارکینگ نشسته و پاییز را روی شاخههایش شانه میکرد، برگبهبرگ. حالا از آن درخت هم خبری نیست.
در ۱۳۸۳ یکی از هنرمندان به دیدار استاد علی تجویدی رفته بود. او خانه را اینطور توصیف کرده: «وارد خانه شدیم. خانه بوی سالهای دههی چهل و پنجاه را میداد. صندلیها، قاب عکسها و وسایل خانه قدیمیتر بودند. احتمالاً همان سالهای جوانی صاحبشان خریده شده بودند. استاد با لباس سپید روی صندلی نشسته و با صبر و حوصله کلافگی ناشی از بیماری را تحمل میکرد. در که باز شد، وارد پارکینگ کوچکی شدیم که خودرو بی.ام.و قدیمی در آن پارک شده بود. این اتومبیل استاد است که سالها همینجا پارک شده، درست از زمانی که بیماری سراغش آمده.»
استاد تجویدی در ابتدای ورود به تهران در میدان شهدا زندگی میکرد، ته یک کوچهی خلوت، تاریک و آرام. در یک خانهی دوستداشتنی بین کارخانهی برق و کارخانهی مسلسلسازی. با شلوغ شدن اطراف میدان شهدای فعلی، در اطراف یکی از دههای قدیم تهران، چند خانه ساخته شد که به مردم امکان زندگی میداد. علی تجویدی آرامش میخواست. او به جایی در حوالی میدان شیراز فعلی نقلمکان کرد.
حالا نه از آرامش اطراف خانه خبری هست نه از خود خانه. ساختمانهای بلند چندطبقه خانه را احاطه کردهاند. گلهای گلخانه پرپر شده و گلخانه را آوار کردهاند. تنها خاطرهای مانده از درخت خرمالو و گل یخ.( نسرین ظهیری - شبکه آفتاب)
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]
صفحات پیشنهادی
منزل کناری مدرس به ثبت ملی رسید / خانه مدرس هنوز تخریب نشده است
در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح شد منزل کناری مدرس به ثبت ملی رسید خانه مدرس هنوز تخریب نشده است سیروسنیا معاونت میراث فرهنگی تهران تخریب خانه مدرس را تکذیب کرد و جزئیات اختصاص اعتبار دو میلیارد تومانی برای خرید آن را مربوط به دوره اصلاحات دانست به گزارش خبرنگار میراث فرهنگنوای یا علی استاد نقیب زاده، مرشد برجسته کشور خاموش شد
نوای یا علی استاد نقیب زاده مرشد برجسته کشور خاموش شد سبزوار - ایرنا - استاد سید حسن نقیب زاده مرشد برجسته کشور و شهریار یکی از محله های سبزوار دوشنبه شب بر اثر ایست قلبی دارفانی را وداع گفت و نوای یا علی وی برای همیشه خاموش شد به گزارش شهرداری سبزوار استاد سید حسن نقیبتقدیر بودار شجریان از استاد علیزاده!
یک بام و دو هوای حامی فتنه تقدیر بودار شجریان از استاد علیزاده طی سالیان اخیر دولت فرانسه درپوشش جایزه فرهنگی و هنری هرازچندگاهی نشان شوالیه را به منتخبان غیرفرانسوی مورد علاقه خود إعطا میکند که این اقدام در غالب موارد با اغراض سیاسی همراه بوده است به گزارش جام نیوزتبریک استاد شجریان به حسین علیزاده
تبریک استاد شجریان به حسین علیزاده محمدرضا شجریان در واکنش به نگرفتن نشان شوالیه از طرف حسین علیزاده گفت نگرفتن نشان شوالیه از طرف حسین علیزاده اعتراض به بادمجان دور قابچينهائي است كه نام اين نشانها را پيشوند نام هنرمندمورد علاقه شان مي كنند به گزارش خبرنگار آخرین نیوز محمدرضانکوداشت علی حاتمی در خانه هنرمندان ایران
نکوداشت علی حاتمی در خانه هنرمندان ایرانمراسم نکوداشت زندهیاد علی حاتمی با نمایش بخشی از فیلم سلطان صاحبقران پنجشنبه 13 آذر در سینماتک خانه هنرمندان ایران برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس هفتاد و پنجمین برنامه سینماتک خانه هنرمندان ایران همزمان با سالگرد درگذشت زندهیاد علکپی ایرانی «کاخ ورسای» در یک قدمی ویرانی/ حکم تخریب خانه «ثابت پاسال» لغو می شود؟
کپی ایرانی کاخ ورسای در یک قدمی ویرانی حکم تخریب خانه ثابت پاسال لغو می شود تهران - ایرنا - انتشار چند عکس به همراه حکم تخریب بنای ثابت پاسال حکایت از تخریب یکی از قدیمی ترین خانه های بزرگ پایتخت دارد موضوعی که در چندروز گذشته با واکنش های متعددی همراه شده و احتمالا قرار استچه کسانی امروز به خانه محمد علی کشاورز رفتند؟
سهشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۸ تندیس نخستین سوگواره نمایشی و آیین های مذهبی خمسه صبح امروز-18آذرماه- با حضور دبیر این سوگواره و جمعی از هنرمندان به محمد علی کشاورز اهدا شد به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا محمد علی کشاورز در این دیدار گفت اهالی تئاتر باید در درجه اول بفهمند که در کبه مناسبت اربعین حسینی صورت گرفت آثار استاد عجمی به گالری ایده رفت/برپایی نمایشگاه گروهی خوشنویسی معلی
به مناسبت اربعین حسینی صورت گرفتآثار استاد عجمی به گالری ایده رفت برپایی نمایشگاه گروهی خوشنویسی معلیبه مناسبت اربعین حسینی نمایشگاه خوشنویسی معلی از 14 آذر به مدت یک هفته در گالری ایده پارسی برپا شد به گزارش خبرگزاری فارس گالری ایده پارسی از 14 آذرماه میزبان نمایشگاهی گروهیاجازه تخریب بزرگ ترین خانه تاریخی تهران را نمیدهیم
معاون میراث فرهنگی استان تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران اجازه تخریب بزرگ ترین خانه تاریخی تهران را نمیدهیم سیروس نیا معاون میراث فرهنگی استان تهران گفت تخریب بزرگ ترین خانه تاریخی تهران کاخ ثابت پاسال نیازمند تحقیق است و تحت هر شرایطی با تخریب آن مخالفیم سپیده سیروسبازدید سفیر ژاپن از نمایشگاه استاد ممیز در خانه هنرمندان ایران
بازدید سفیر ژاپن از نمایشگاه استاد ممیز در خانه هنرمندان ایران سفیر ژاپن در ایران از نمایشگاه آثار استاد ممیز در خانه هنرمندان ایران بازدید کرد به گزارش حوزه تجسمی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران کوجی هاندا به همراه هیات همراه عصر جمعه 7 آذر از نماینقطه نظرات شما/ بی اعتنایی استاد علیزاده به نشان شوالیه را چطور ارزیابی می کنید؟
پیام تبریک به قله موسیقی ایران یادتان نرود نقطه نظرات شما بی اعتنایی استاد علیزاده به نشان شوالیه را چطور ارزیابی می کنید نقطه نظرات خود درباره جواب منفی استاد مسلم موسیقی سنتی ایران حسین علیزاده به نشان فرهنگ و هنر فرانسه را به همراه پیام های تبریک خود روانه سازید منتظر نظربزرگترین خانه تهران تخریب میشود! + تصاویر
شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۷ قرار است یک خانه تاریخی و ارزشمند دیگر در تهران تخریب و سپس به برجی 9 طبقه و با کاربری تجاری اداری و مسکونی تغییر کاربری دهد خانهای که با وسعت 11 هزار و 543 متر مربع یعنی بیش از یک هکتار بزرگترین خانه تهران لقب گرفته است آن هم در یکی از گرانترین ناستاد علیرضا خورشید فر نوازنده و موسیقیدان برجسته کشور درگذشت
استاد علیرضا خورشید فر نوازنده و موسیقیدان برجسته کشور درگذشت تهران - ایرنا - استاد علیرضا خورشیدفر نوازنده کنترباس و مدرس هنرستان های موسیقی پسران و دختران تهران بامداد امروز چهارشنبه در سن 67 سالگی درگذشت به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران اینپیکر استاد علیرضا خورشیدفر بر روی دستان شاگردانش تشییع شد
پیکر استاد علیرضا خورشیدفر بر روی دستان شاگردانش تشییع شد پیکر علیرضا خورشیدفر صبح امروز در تالار وحدت تشییع شد به گزارش خبرنگار موسیقی باشگاه خبرنگاران صبح امروز مراسم تشییع هنرمند فقید علیرضا خورشید فر با حضور هنرمندان و شاگردان وی در تالار وحدت برگزار شد فرهادبا حکم علیرضا مختارپور معاون امور استانها، مجلس و مشارکتهای نهاد کتابخانهها منصوب شد
با حکم علیرضا مختارپورمعاون امور استانها مجلس و مشارکتهای نهاد کتابخانهها منصوب شدحجت الاسلام و المسلمین سیدمحمــد رضا واحدی از سوی علیرضا مختارپور به عنوان معاون امور استان ها مجلس و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی کشور منصوب شد به گزارش خبرگزاری فارس علیرضا مختارپور د«نجفعلی میرزایی» استعفا کرد/ «جلیسه» سرپرست خانه کتاب شد
نجفعلی میرزایی استعفا کرد جلیسه سرپرست خانه کتاب شدمعاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی پذیرش استعفاء نجفعلی میرزایی طی حکمی سرپرست خانه کتاب را منصوب کرد به گزارش خبرگزاری فارس سید عباس صالحی با تشکر و قدردانی از تلاش های مدیرعامل سابق خانه کتاب مجید غلامی جلیسه رشهرداری،برای تخریب بزرگترین خانهی تهران استعلام نگرفت
یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۱ شهرداری برای تخریب بزرگترین خانه تاریخی تهران و تغییر کاربری آن از سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استعلام نگرفته است به گزارش ایسنا سپیده سیروسنیا معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران دربارهی تخریب بزرگترین خانه تهرا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها