واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دانشجوی رودهنی موفق به کسب مقام سوم اختراع در آلمان شد تهران- ایرنا - "احمد عسگر نجفی" دانشجوی رشته مکانیک خودرو مقطع کارشناسی ناپیوسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن موفق به کسب مدال برنز اختراع "توربو شارژر توربینی" در نمایشگاه 2014 شهر نورنبرگ آلمان شد.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، نمایشگاه 2014 شهر نورنبرگ آلمان که با حضور بیش از 10 کشور از قاره های اروپا، آسیا و آفریقا برگزار شد، اختراع این دانشجو واحد رودهن به عنوان "توربو شارژر توربینی (پر خوران الکتریکی)" که در ایران به ثبت رسیده بود، در کشور آلمان به مقام سوم دست یافت.
همچنین این دانشجو رودهنی درهمان نمایشگاه موفق به کسب دیپلم افتخار از کشور تایوان نیز شد.
"احمد عسگرنجفی" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به جزئیات اختراع خویش پرداخت و اظهار کرد: این طرح همان کار توربوشارژ و سوپرشارژ را انجام می دهد با این تفاوت که نیروی محرک آن مانند توربوشارژ و سوپرشارژ به صورت مکانیکی نیست و نیروی لازم جهت راه اندازی آن به صورت الکتریکی جذب می شود.
دانشجوی رشته مکانیک خودرو مقطع کار شناسی ناپیوسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن افزود: دلایلی همچون ارتفاع از سطح دریا، کم بودن زمان، باز بودن سوپاپ های هوا و... موجب می شود موتور به تنفس ایده آل خود نرسیده و به همین دلیل راندمان مورد نظر را جهت حرکت و فعالیت نداشته باشد.
وی ادامه داد: در سال های گذشته پرخوران هایی جهت مکش و فشرده سازی و در نتیجه القای هوای بیشتر حتی بیشتر از حد مجاز موتور به درون سیلندر موتور ابداع شدند که یکی به نام سوپرشارژ که نیروی خود را از سوی یک اتصال (تسمه و یا زنجیر) از میل لنگ دریافت می کند که معایبی نظیر گرفتن حدی از توان میل لنگ و همچون محدودیت نصب در راستای فولی میل لنگ را دارا است.
این دانشجوی مخترع رودهن گفت: قطعه دیگری به نام توربوشارژ وجود دارد که خیلی ها می گویند از دود خروجی مصرف بهینه ای گرفته اند ولی خود توربوشارژ کمی موجب عدم تخلیه مناسب سیلندر و جاماندن گازهای حاصل از احتراق درتوربوشارژ می شود که این فعل و انفعال معایبی همچون افت در شتابگیری و محدودیت نصب ایجاد می کند که حتما باید در روی منیفولد گازهای خروجی و فاصلهٔ بسیار نزدیکی نسبت به موتور قرار گیرد.
نجفی خاطرنشان کرد: در این اختراع عمل پرخورانی را با استفاده از برق تولیدی در دینام خودرو که تامین کننده برق خودرو نیز هست، انجام دادم که برق آن از قسمتی دینام دریافت شده و نسبت به دور موتور ولت و اهم آن نیز تغییر می کند.
وی ادامه داد: این اقدام باعث تغییردبی کمپرسور می شود و همین طور معایبی نظیر پس افت در شتابگیری و یا محدودیت نصب بر روی خودرو را کاهش می دهد و حتی نیاز به تعویض منیولد دود در صورت خواستن بستن توربوشارژ را ندارد.
این مخترع جوان در پایان گفت: به همراه داشتن چنین مزایایی، توربوشارژ توربینی هزینه خرید، نصب و راه اندازی بسیار پایین تری نسبت به توربوشارژ و سوپرشارژ موجود در بازار را دارد.
تهرام/7246/1724
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]