واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک مسوول سازمان جنگل ها و مراتع: باران های پاییزی بیماری سوختگی شمشاد جنگل ها را دوباره گسترش داد نوشهر ـ ایرنا ـ معاون قائم مقام دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور گفت: تابستان گرم و خشکِ امسال موجب توقف گسترش بیماری سوختگی شمشاد در جنگل های هیرکانی شده بود ولی باران هایی که از اواخر شهریور شروع شد و در پاییز ادامه یافت، باعث گسترش مجدد این بیماری شد.
"یزدانفر آهنگران" روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: فعالیت قارچ مولد این بیماری در دمای بالاتر از 28 درجه سانتی گراد مختل می شود و چون برای ادامه زندگی، به رطوبت هم نیاز دارد، گرما و خشکی تابستانه موجب شد برخی از مناطقی که مخزن آلودگی بودند از بین بروند.
وی تاکید کرد: بیماری سوختگی شمشاد که نخستین بار در سال 1389 در جنگل های آستارا و تالش در استان گیلان دیده شد هم اکنون تا جنگل های چشمه بلبل واقع در استان گلستان گسترش یافته است.
آهنگران اظهار داشت: در برخی از جنگل های شمشاد استان گلستان، به دلیل وجود بیماری ها و قارچ های دیگر و مساله رقابت بین گونه ای، بیماری سوختگی شمشاد شدت کمتری دارد.
معاون قائم مقام دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور درباره اقدامات انجام شده برای مقابله با این بیماری در جنگل های هیرکانی گفت: ما از روش هایی همچون ریشه کن کردن درختان آلوده و مدفون کردن آنها در گودال، استفاده از شعله افکن برای سوزاندن بقایا و جمع آوری بقایای درختان آلوده، ضد عفونی کردن استفاده می کنیم.
وی ادامه داد: حتی آن دسته از کشورهای پیشرفته که بیماری سوختگی در جنگل های آنها شیوع دارد، نتوانسته اند به روشی قطعی برای مبارزه با آن دست یابند و روش های آنان نیز مثل اقدامات ما در ایران است.
به گفته آهنگران، برای ادارات کل منابع طبیعی شمال کشور در استان های گیلان و مازندران و گلستان، امسال در حدود چهار میلیارد ریال اعتبار در بخش حفاظت جنگل و مبارزه با بیماری و آفات در نظر گرفته شده است.
وی افزود: سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور برنامه ای جامع برای مقابله با بیماری سوختگی شمشاد تهیه کرده که تدوین آن نهایی شده است.
بیماری سوختگی شمشاد بر اثر فعالیت دو نوع قارچ میکروسکوپی به نام های سیلندروکلادیوم بوکسیکولا Cylindrocladium buxicola)) و کالونکتریا پسودوناویکولاتا (Calonectria pseudonaviculata) به وجود می آید.
این بیماری باعث چروکیدگی و ایجاد لکه های قهوه ای در برگ گیاه و مرگ سریع و گسترده بافت ها در بخش عمده یا همه قسمت های هوایی گیاه می شود.
شمشاد هیرکانی با نام علمی Buxus hyrcana Pojark درختی همیشه سبز و بومی در جنگل های هیرکانی در شمال ایران است که در فهرست گونه های گیاهی در خطر انقراض اتحادیه بین المللی حفظ طبیعت (IUCN) قرار دارد. ک/3.
7517/1535/506
17/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]