واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس هیات تحقیق و تفحص مجلس: ساختار طرح های جنگل داری در جنگل های هیرکانی باید اصلاح شود نوشهر - ایرنا - کارشناس هیات تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی در بررسی عملکرد سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در اداره جنگل های هیرکانی، گفت: ساختار طرح های جنگل داری در جنگل های هیرکانی باید اصلاح شود به نحوی که به تمام اجزای جنگل همچون اقلیم و خاک و گیاه توجه شود.
" داریوش خانلری" روز شنبه در پایان مرحله اول بازدید خود از جنگل های شمال در گفتگو با خبرنگار ایرنا در نوشهر، افزود: در این مرحله، مسائل مربوط به جنگل داری و جنگل شناسی و نحوه اجرای طرح های جنگل داری در استان های گیلان و گلستان و مازندران بررسی شد.
وی که در غرب مازندران از طرح جنگل داری گُلبند و طرح جنگل داری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در جنگل های نوشهر بازدید کرد، درباره ارزیابی خود از مرحله اول این بازدیدها اظهار داشت: در مجموع بدنه کارشناسی سازمان جنگل ها و مراتع خوب است.
به گفته خانلری، مرحله دوم این بازدیدها با موضوع حفاظت انجام می شود که علاوه بر جنگل های هیرکانی، از جنگل های اَرَسباران در استان آذربایجان شرقی و جنگل های زاگرس در استان های غربی نیز بازدید می شود.
کارشناس هیات تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در مجموع، حسن ها و عیب هایی در مدیریت جنگل های هیرکانی دیده شد که باید محاسن را نگه داریم و معایب را بر طرف کنیم تا به چارچوب درست تری در ساختار طرح های جنگل داری برسیم.
وی یادآور شد: پس از اتمام مرحله دوم بازدید از جنگل ها، ارزیابی ما در قالب گزارشی تهیه و به کمیسیون کشاورزی و آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی عرضه می شود تا در صحن علنی مطرح شود و نمایندگان تصمیم درستی برای جنگل های کشور بگیرند.
خانلری گفت: قصد هیات تحقیق و تفحص، فقط تهیه گزارش و عیبجویی و بیان مشکلات نیست بلکه می خواهد راهکارهای عملی نشان دهد و اگر سازمان جنگل ها و مراتع نتواند برنامه های پیشنهادی را اجرا کند، در این صورت مجلس کارشناسانی را تعیین و آن برنامه ها را به صورت الگو اجرا می کند که شروعی برای تحولی جدید در منابع جنگلی کشور خواهد بود.
وی تصریح کرد: اگر می خواهیم برداشت از جنگل های هیرکانی که از امسال به دلیل مصوبه هیات وزیران متوقف شده است دوباره صورت گیرد باید طراحی ما اصلاح شود.
خانلری بیان کرد: جنگل های هیرکانی ذخیره گاهی انحصاری محسوب می شود و نظیر چنین جنگل هایی فقط در شمال آمریکا و شرق آسیا است و در آنجا هیچ دخل و تصرفی در آن انجام نشده و فقط طرح های حفاظت صورت گرفته است.
جنگل های هیرکانی با یک میلیون و 900 هزار هکتار وسعت، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلی داغ در شرق استان گلستان امتداد دارد. ک/3
7517/1535/608
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]