واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بیش از 1100 دانشجو در دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد تحصیل می کنند مشهد – ایرنا – رییس دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد گفت: بیش از 1100 مرد دانشجو در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای این دانشگاه در حال تحصیل هستند.
حجت الاسلام "محمد باقر فرزانه" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد 200 دانشجو ورودی جدید در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند.
وی اظهار کرد: ورودی های جدید مقطع دکترای این دانشگاه در حال مصاحبه برای پذیرش قطعی در این مرکز هستند لذا هنوز تعداد دقیق آنان مشخص نمی باشد.
وی گفت: دانشجویان دانشگاه علوم اسلامی رضوی در 26 رشته تحصیل می کنند که از این تعداد 10 رشته مربوط به مقطع کارشناسی، 10 رشته مربوط به مقطع کارشناسی ارشد و شش رشته مربوط به مقطع دکترا است.
فرزانه افزود: در هر سه مقطع دانشجویان همزمان با دروس تخصصی هر رشته، دروس حوزه علمیه را نیز فرا می گیرند.
رییس دانشگاه علوم اسلامی رضوی ادامه داد: این دانشگاه در مقطع کارشناسی، دارای 650دانشجو در 10 رشته شامل علوم قرآن و حدیث، فلسفه و کلام اسلامی، فقه و مبانی حقوق اسلامی، تاریخ و تمدن ملل اسلامی، علوم حدیث، زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات عربی، حقوق، تاریخ اسلام و اقتصاد است.
وی گفت: دانشجویان مزبور همزمان با دروس رشته تخصصی خود، دروس سطح یک حوزه علمیه را نیز به طور کامل می گذرانند.
وی اظهار کرد: این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد نیز دارای 450 دانشجو در 10 رشته زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات عربی، علوم حدیث، تاریخ و تمدن ملل اسلامی، فقه و مبانی حقوق اسلامی، حقوق جزا و جرم شناسی، حقوق خصوصی، حقوق بین الملل، علوم قرآن و حدیث، فلسفه و کلام اسلامی می باشد.
فرزانه افزود: مقطع کارشناسی ارشد در این دانشگاه مکمل مقطع کارشناسی در هر رشته تحصیلی و حوزوی است و همزمان با تدریس دروس تخصصی، دروس سطوح دو و سه حوزه علمیه نیز به دانشجویان آموزش داده می شود.
وی گفت: در مقطع دکترای دانشگاه علوم اسلامی رضوی نیز شش رشته شامل علوم قرآن و حدیث، فلسفه و کلام اسلامی، حقوق خصوصی، حقوق بین الملل، حقوق جزا و جرم شناسی و فقه جزایی ارائه شده که هم اکنون 70 دانشجو در این رشته ها مشغول تحصیل هستند.
وی بیان کرد: دانشجویان مزبور همزمان با دروس تخصصی خود دروس سطح چهار حوزه علمیه را نیز می گذرانند.
رییس دانشگاه علوم اسلامی رضوی گفت: این دانشگاه تاکید فراوان بر اصالت حوزوی خود دارد و بر همین اساس، تلاش کرده از روش های آموزش حوزه علمیه غافل نباشد لذا دو طرح مباحثات دانشجویی و امتحانات شفاهی را نیز برای دانشجویان اجرا می کند.
وی اظهار کرد: در طرح مباحثات دانشجویی، یک چهارم از دانشجویان دانشگاه که نمره بالاتری در دروس بدست می آورند، در گروه های سه تا پنج نفره زیر نظر یک استاد هر روز در دو نوبت، دروس روز گذشته خود را ارائه می دهند.
وی افزود: این طرح که ویژه دروس حوزوی شامل فقه و اصول، زبان و ادبیات عربی و فلسفه و کلام اسلامی است، در وهله نخست با هدف تربیت استاد برای حوزه علمیه و دانشگاه و در مرحله بعد، با هدف تربیت مجتهد اجرا می شود.
7489 / 664
16/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]