واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرپرست دانشگاه اصفهان: افزایش دانشجویان تحصیلات تکمیلی، بودجه بیشتری می خواهد اصفهان- ایرنا- سرپرست دانشگاه اصفهان گفت: گسترش رشته های مقاطع تحصیلات تکمیلی و افزایش پذیرش دانشجو در این مقاطع، بودجه بیشتری نیز برای دانشگاه ها می خواهد.
هوشنگ طالبی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با افزایش تعداد دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی، فعالیت های پژوهشی نیز در دانشگاه ها افزایش می یابد که برای انجام آن نیاز به بودجه بیشتری است.
وی با بیان اینکه دانشگاه ها در حال حرکت به سمت آموزش های پژوهش محور و ارتقای هرم دانشجویی هستند، اظهار کرد: اعمال این سیاست ها می طلبد که بودجه دانشگاه ها به منظور اعتلای سطح کیفی آموزش ها افزایش یابد.
سرپرست دانشگاه اصفهان گفت: نباید در تعیین سقف بودجه دانشگاه ها فقط به نرخ تورم توجه شود بلکه این قبیل سیاست ها و برنامه ها و نیازهای متناسب با آن نیز باید در تعیین بودجه در نظر گرفته شود.
طالبی تاکید کرد: اگر بودجه مورد نیاز دانشگاه ها محقق نشود دچار افت کیفی در تولید علم خواهیم شد.
این استاد دانشگاه از معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی خواست تا در تعیین بودجه سال آینده، دانشگاه ها را بیشتر درک کنند و با توجه به ظرفیت آنها بودجه ریزی شود.
طالبی با بیان اینکه برخی دانشگاه ها از جمله دانشگاه اصفهان، مطالباتی از خزانه کشور باقیمانده از سال های قبل دارند افزود: تعامل خوبی بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت راهبردی ریاست جمهوری در این زمینه انجام شده است تا این مطالبات تا پایان امسال پرداخت شود.
وی به کسری بودجه امسال دانشگاه اصفهان اشاره و اظهار کرد: در شش ماه نخست امسال حدود 50 درصد از بودجه های مصوب برای این دانشگاه تخصیص یافت.
وی ادامه داد: بیشتر این بودجه تخصیص یافته نیز برای پرداخت دستمزد کارکنان و اعضای هیات علمی هزینه می شود.
سرپرست دانشگاه اصفهان با بیان اینکه در بودجه پژوهشی با محدودیت هایی روبرو هستیم ،تصریح کرد: زمانیکه بودجه های تخصیص یافته کمتر از میزان مورد انتظار باشد ناچار به هزینه کرد آن در بخش های پرداخت دستمزد هستیم و از بودجه های پژوهشی کم می شود.
وی راهکار اصلی برای حل این مشکل را اجرای پروژه های تحقیقاتی با بخش های بیرون از دانشگاه عنوان و بیان کرد: اعضای هیات علمی می توانند در قالب طرح های تحقیقاتی با بخش های بیرونی قرارداد داشته باشند و از این راه بودجه و اعتبار جذب کنند.
طالبی با بیان اینکه از این طریق می توان هزینه دانشجویان تحصیلات تکمیلی را تامین کرد گفت: مشکلاتی در این راه مانند روان نبودن کار و آشنا نبودن برخی استادان با چگونگی تعامل با بیرون دانشگاه وجود دارد.
وی اضافه کرد: بخش های زیادی بیرون از دانشگاه مانند صنایع تمایل دارند تا برای مشکلات خود راهکاری درقالب پایان نامه های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه ها بدست آورند.
وی به برخی پروژه های انجام شده در این زمینه در دانشگاه اصفهان اشاره و اظهار کرد: تعدادی از اعضای هیات علمی این دانشگاه در قراردادی چند میلیارد تومانی، پروژه آمایش سرزمین را برای استان اصفهان اجرا کردند.
وی افزود: همچنین در قرارداد دیگری به ارزش 160 میلیون تومان با شهرداری حدود 40 دانشجو به مدت یک و نیم سال به کار گرفته شدند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره نقش پردیس دانشگاه اصفهان در جذب درآمد گفت: پذیرش دانشجو در این پردیس کمتر از انتظار ما بود.
طالبی افزود: پردیس دانشگاه اصفهان برای ما درآمد اختصاصی دارد و می تواند به تامین بودجه کمک کند.
دانشگاه اصفهان دارای حدود 15 هزار دانشجو و 600 عضو هیات علمی است.
مهر ماه امسال حدود سه هزار و 800 دانشجو در این دانشگاه پذیرفته شدند که دو سوم آنها در تحصیلات تکمیلی مشغول تحصیل هستند.
ت/7148/ 546/ 684
15/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]