واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور: روحانیت در مسائل مرتبط با وقف حضور جدیتری داشته باشد قم - ایرنا - رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: روحانیت در مسائل مرتبط با وقف و خیریه ها حضور جدیتری داشته باشد.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین "علی محمدی" روز یکشنبه در همایش "وقف و حوزه های علمیه" در سالن اجتماعات مدرسه دار الشفاء قم اظهار داشت: هرجا غیبت علما بوده، آن عرصه را دیگران به دست گرفته اند و متاسفانه پس از انقلاب اسلامی در مساله وقف حضور جدی و فعال نداشته ایم.
وی خاطرنشان کرد: در رابطه با خیریه ها نیز حضور روحانیان در این عرصه کمتر است، آنان باید در مسائل مرتبط با وقف و خیریه ها حضور جدیتری داشته باشند تا مردم را در این مسیر ارزشمند هدایت کنند.
وی با اشاره به وجود وقفنامه هایی در کشور با قدمت بیش از یک هزار سال اظهار کرد: این امر نشاندهنده تاریخ پرافتخار کشور ماست که به برکت حوزه های علمیه
شکل گرفته است.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور برهم افزایی، مشارکت، همدلی، صمیمیت و یاری نهادهای گوناگون در مساله وقف تاکیدکرد وگفت: این امر به ما قدرت بیشتری برای انجام عمل می دهد.
وی به زمین موقوفه ای که حدود 50 سال معطل مانده بود، اشاره کرد و گفت: با همکاری چند دستگاه یک بیمارستان تخصصی مهم برای موسسه رویان ساخته شد تا یک حرکت علمی پیشرفته و مهم برای سلامت جامعه انجام شود که مورد تقدیر رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز قرار گرفت.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به فرمایش های رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره " اقتصاد مقاومتی " اظهار کرد: وقف می تواند یکی از مولفه های اقتصاد مقاومتی باشد چرا که یکی از مولفه های اقتصاد مقاومتی، مردمی کردن آن است.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: اگر می خواهیم مشکلات اقتصادی جامعه و حوزه های علمیه را رفع کنیم، یکی از راه های آن توجه به مساله " وقف " است.
وی با بیان اینکه باید نگاه کلان به سرمایه وقف در کشور داشته باشیم و نیازهای امروز جامعه را دریابیم، گفت: بخش عمده این سرمایه در خدمت دین و دیانت است که از آن جمله می توان به بیش از 70 هزار مسجد، 12 هزار حسینیه و مدارس مختلف وقفی در سطح کشور اشاره کرد.
وی بر ارتباط بیشتر بین دستگاه های وقف و متولیان آن تاکید کرد و گفت: تعداد بسیاری از متولیان به خوبی موقوفات را اداره می کنند ولی برخی از آنها نیز این کار را انجام نمی دهند، از اینرو لازم است که نگاه دوباره ای در رابطه با مدیریت وقف و متولیان آن انجام شود.
محمدی با بیان اینکه در غرب مراکز تجاری بزرگ را وقف می کنند، خاطر نشان کرد: باید برای مسائل دینی، مذهبی و پژوهشی موقوفه های کلانی را درست کنیم تا عواید آن در خدمت دین و پژوهش باشد.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به ایجاد " اوراق وقف " اظهار کرد: با ایجاد چنین اوراقی همگان می توانند در زمینه وقف مشارکت داشته باشند و مساله وقف فقط به افراد دارای تمکن مالی بالا اختصاص نیابد.
وی برگزاری این همایش را یکی از دستاوردهای اقدامات هماهنگ توسط حوزه علمیه و این سازمان برشمرد و گفت: 500 هزار صفحه وقفنامه توسط کارکنان این سازمان مطالعه و در سامانه ای به همین منظور جمع آوری شده که در این زمینه سه میلیون و 961 هزار و 200 نفر ساعت برای این کار وقت صرف شده است.
وی با تاکید بر اینکه امروز موقوفات بر اساس نیت واقفان اجرا می شود، اظهار کرد: اطمینان می دهیم تا آنجا که اسناد، مدارک و اطلاعات لازم را داریم بر اساس وظیفه شرعی به نیت واقفان عمل کنیم و اگر خطایی بوده است به ما تذکر داده شود.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور یکی از مهمترین وظایف این سازمان را " عمل امینانه " نسبت به نیت واقفان دانست و خاطر نشان کرد: 400 هزار روحانی در این سازمان مشغول به کار هستند.
این همایش با حضور آیت الله " سید هاشم حسینی بوشهری " مدیر حوزه های علمیه کشور، برخی اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، فضلا، مدیران، استادان و طلاب حوزه علمیه برگزار و در پایان این آیین نیز، از جمعی از واقفان حوزوی تجلیل شد. ک/2
7406/ 550/
16/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]